Skocz do zawartości
IGNORED

Piano-Leaszek Możdżer

Stryjecki

Rekomendowane odpowiedzi

a ja myslalem, ze to mialo byc nagranie calego wystepu, jakby live, by uchwycic ten konkretny moment w karierze arstysty, ten konkretny moment w tym kosciele. bez ciec, bez ilus tam podejsc i prob, po prostu taki slajd

Sorry, ale wydawnictwa płytowe rzadza sie wlasnymi prawami, inaczej wiekszosc tasm ze sztolni pod Waszyngtonem byla by juz na CD

Jozwa

Zajrzyj do ruchu muzycznego a zrozumiesz co miałem na mysli

Teraz ARMS nabierze rozpędu i za jakieś 3 lata coś wyda, sam zobaczysz! ;-))

Odnośnie przekazu, to rzeczywiście maksymalny: uważam, że LM powinien teraz wydać Piano II z komentarzami do każdego kawałka z Piano ;-) To byłoby dopiero fajowe!

muła była na 19tą

ciekawe czy o 21 też wręczali (S + R = A R M S) złotą płytę (możę już platynową)?

LM mówił że audiofile są ok, no to klaskałem

przede mną wielbiciel Wielkiego Skrzypka Co Nazwisko Ma Prezydenta USA Na Literę K tak bił brawo że szedł dym

bardzo wzruszająca wersja karuzeli z madonnami była, dużo Piano

ogólnie byłem bardzo zadowolony, brzmiało prawie tak jak na płycie

Świat jest mały a forów internetowych wiele. Na forum www.mozdzer.com szeroko komentują pana luca, lub suund-coś-tam. Ktoś im podrzucił cynk. Na koncercie nie byłem, żałuję (brak czasu...), ale podobno ma być płyta. Czy ktoś zna jakieś szczegóły?

z koncertu ma byc plyta i DVD, tak w kazdym razie podalo co jest grane. wiem tez skadinad, ze wkrotce ukaze sie plyta mozdzer/makowicz w carnegie hall. zdaje sie, ze EMI ma to wydac

po przebiciu sie przez ten wątek chciałem, podobnie jak Parmenides, wypowiedzieć się off topick, sorry :)

pozwlę sobie przytoczyć:

Parmenides "...- po pierwsze - płyta powinna zadowolić wszytkich tych, którzy lubią solowe płyty jarretta..."

nie tylko. Może zadowolić nawet tych, którzy nie rozumieją/nie lubią Jarreta. Może urzec nawet takich, którzy nie są zdeklarowanymi miłośnikami pianistyki. Płyta jest niezwykle oryginalan, a jednocześnie przystępna także dla takiego laika jakim sam jestem. Tak chyba objawia się genialność artysty i jego dzieła. Nie wiem co i jak on robi z tym fortepianem, nawet nie chcę tego widzieć na DVD, że powtórzę się za Jozwą :), ale niech nie przerywa! :)

Podobają mi się wszystkie kompozycje zamieszczone na płycie, ale najbardziej mnie wciągają te własne L.M.

Zauważyłem , że "wszyscy" dziękują "wszystkim" więc dołożę podziękowania dla Leszka Możdżera za to, że jednak wsiadł do tego cholernego autobusu, pojechał, zagrał i jeszcze nagrał. :)

jeszcze o okładce:

Wprawdzie jest równie oryginalna jak muzyka, ale przyznaję, że do mnie nie trafia. Nie razi mnie w żaden sposób, ale po za oryginalnością pomysłu, jakoś nie mogę powiązać tych elementów.

Może to przez moje wędkarskie hobby? JAk widzę wodę, myślę tylko o jednym. ;) :)

IMO jak dotąd najsensowniejsza recenzja Piano

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zgadzam się z PB (może oprócz paru drobiazgów)

dodam jeszcze, że mi Piano bardzo się podobało ... przez jakieś 2-3 dni

teraz leży na samym spodzie sterty z ostatnimi nabytkami fonograficznymi ;-)

i rzadko je stamtąd wygrzebuję, nie tylko dlatego, ze na tą okładkę reaguję juz wysypką i innymi niemiłymi dolegliwościami ;-)

akurat zakupiłem jednoczesnie z Piano "19-9-1999" duetu Możdżer-Pierończyk

faktycznie - ta druga płyta ma jakieś "coś" , nie wiem - jakąś magie, klimat nagrania live, że bardziej wciąga i czaruje

za to nie ma pewnie tego czegoś, co pozwoliłoby jej osiągnąć taki komercyjny sukces

i to coś ma własnie Piano,

jest bardziej efektowne, zwarte, bez wątpienia lepiej trafi do słuchacza "nieobytego"

no i dobrze, bo dzięki temu idealnie nadawało sie do odegrania swojej dziejowej roli ;-)

pozdrawiam

ps. mam tylko nadzieję, że Nadredaktor nie wyskoczy na diapazonie z żądaniem okazania przez Pawła Baranowskiego papierów świadczących o tym, że jest absolwentem "właściwej" uczelni, co legitymizowałoby jego poczynania na polu krytyki pianistyki jazzowej ;-)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.