Skocz do zawartości
IGNORED

Podkładki antywibracyjne pod wzmacniacz

sadus

Rekomendowane odpowiedzi

Warstwa irchy syntetycznej, klej kauczukowy, warstwa korka, potem znowu klej a na górę ponownie ircha. To jest przepis na bardzo dobre podkładki antywibracyjne . Jedyną wadą, która dyskwalifikuje je w niektórych systemach jest cena. 50 gr za sztukę ? Potrzebne komponenty kupowałem po cenach detalicznych więc zaszaleję z wyceną - 70 gr. Doskonałe pod elektronikę i głośniki

Witam

Postanowiłem napisać coś na temat podkładek antywibracyjnych pod wzmacniacz. Zawsze i wszędzie wszyscy wiedzą,że odtwarzacz cd musi stać na platformie antywibracyjnej lub na podkładkach antywibracyjnych. To nie ulega i już. Wzmacniacz to już nie koniecznie. tak ja też do tego podszedłem. Przypadek sprawił, że w łapska me wpadły korki od butelek. Nie wiem co to za butelki, ale korki były z miękkiej gumy. Z łatwością zgniatałem je w palcach. I podłożyłem je pod mój wzmacniacz, który jest typowym budżetem czyli zwykła zwykłość. Ta zwyczajność wzmacniacza to tylko jeszcze dobitniejszy przykład. Bo nagle dźwięk poprawił się diametralnie. Odmulił się i separacja się poprawiła. Dźwięk dostał oddechu. Powtórzę jak w teletubisiach: poprawa diametralna. Gdy to samo wcześniej zastosowałem w CD efekt nie był tak spektakularny. Powiem więcej , w Cd większa kultura w dźwięku nastąpiła gdy wytłumiłem go od środka matą bitumiczną. To wszystko co chciałem powiedzieć. Nie zaniedbujcie swoich nawet budżetowych wzmacniaczy, bo pewnie skoro kosztują 1000 zł to już im nic nie polepszy. A tu zwyczajne korki z miękkiej gumy i taki szok. Polecam. Wibrapody pewnie lepsze ale korek tez działa.

Czyli można za psie grosze coś zrobić!

Faktycznie - są takie !!! Skichałem się ze śmiechu ;-))))

Podobno takie dziwactwa sprzedają są bardzo dobrze tylko w Naszym Kraju

De gustibus non est disputandum

• 8 miesięcy później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.