Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kolumny do yaqina mc-10l

surfdarkos

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich

jak w temacie ,jakie kolumny moge kupic do tego wzmacniacza ?

jestem nowicjuszem wiec zdaje sie na wasze doswiadczenie .

mieszkam w uk i maxymalna kwota to 400 funtow.

pokoj ma 16-18m2

dziekuje za poswiecenie czasu

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/89275-jakie-kolumny-do-yaqina-mc-10l/

Witaj

Proste pytanie, ale nie taka prosta odpowiedź. Większość z nas nie ma fiołkowego pojęcia jakie ceny obowiązują w UK, tak i o sensowną poradę będzie trudno. Napisz na pw do kolegi Wojcieszekn, mieszka koło Ciebie w Anglii. Ten wzmacniacz jest mocny i wydajny, z powodzeniem podłączysz dużo kolumn. Tylko jak dla mnie to budżet na głośniki dałbym minimum dwa razy większy niż proponujesz. Ten wzmacniacz zasługuje na porządne głośniki. Napisz jakiej muzyki masz zamiar słuchać, jakie klimaty. Tak w ciemno polecam podłogowe trójdrożne kolumny, pomieszczenie masz sporawe.

pozdrawiam

witaj, przetestowałem troszkę par kolumn z tym wzmacniaczem (jednak w pomieszczeniu 2 krotnie wiekszym) najlepiej wypadały z kolumn tańszych vintagowe KEF reference 105 ( myślę że w założonej cenie znajdziesz takie w UK, w polsce widziałem w cenie około 3500 zł, ale jak to bywa ze sprzętem wiekowym trzeba mieć szczęście)

pozdrawiam, Michał

U mnie z Audio Academy Phoebe II, bardzo dobre połączenie, narzekać można jedynie, ale to nieznacznie, na brak blasku i rozdzielczości najwyższej góry pasma.

Może ktoś słuchał tego Yaqin'a z Vienna Acoustic Mozart? Gdzieś na forum sugerowano podłączenie ich do Yaqina 100 ale co zrobić skoro podoba mi się 10?:)

U mnie z Audio Academy Phoebe II, bardzo dobre połączenie, narzekać można jedynie, ale to nieznacznie, na brak blasku i rozdzielczości najwyższej góry pasma.

U mnie również gra z AA Phoebe II :) Mam podobne zdanie o nieznacznym braku blasku i rozdzielczości najwyższej góry pasma, ale chyba taki jest charakterek wzmacniaczy lampowych z tego przedziału cenowego i "ciut" wyższego. Wiadomo że zawsze chciałoby się jeszcze więcej i jeszcze lepiej, ale nie da się pewnych rzeczy przeskoczyć za taką kasę :( Dodam tylko że źródełko to Denon DCD-1290 po modyfikacjach u Piotrka608, IC to Atlas Hyper a głośnikowe to mieszanka XLO Pro600 + ER14. Yaqin gra na oryginalnych chińskich lampach mocy a sterujące to ruskie NOS-y. Pomieszczenie 16m. Tyle ode mnie. Pozdrawiam

Jeszce dodam że za taką kasę trudno będzie o lepszy dźwięk, ale każdy lubi co innego. Ja jestem bardzo zadowolony :)))

• 1 miesiąc później...

Witam

Chciałbym odświeżyć lekko temat, zastanawiam sie nad upolowaniem kolumnienek JM LAB mini UTOPIA do modyfikowanego Yaqina 10l. Pomieszczenie niestety tylko 15mk jak myslicie czy to jest dobry wybór czy lepiej wziąć jakieś mniejsze monitorki?

Pzd.

To i ja się podepnę, gdyż nigdzie nie znalazłem niczego na temat współpracy tego Yaqina z kolumnami Vienna Acoustic Mozart. Może ktoś coś wie, ktoś słuchał? Nie mam możliwości posłuchania, więc pozostaje tylko opinia Forumowiczów...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.