Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy M1 i hip hop ?

wunat

Rekomendowane odpowiedzi

Wizerunkiem czy możliwościami ? Czego konkretnie brakuje tannoyom żeby grać hip hop i techno (ogólnie rytmiczną, mocno basową muzykę z wyraźną średnicą) ? Bo jeśli tego co myślę (wykopa i neutralności wobec nagrania) to do rocka i metalu też się nie będą nadawać :) Stopa perkusyjna i werbel są tylko trochę trudniejsze niż syntetyczny bas.

Przede wszystkim zdolności do wytwarzania dużych ciśnień akustycznych, basu wykopu, dynamiki....Mają ogólnie dźwięk przyjazny dla ucha, zrównoważony, ale taka muza potrzebuje poweru !!!!!!

Polish hip-hop? Cholera, to fascynujace! A jak oni sobie daja rade z tymi typowymi dla mniejszosci etnicznej, ktora wymyslila te opere dzwiekow - ruchami konczyn, samego wyginania paluszkow, i czy czapeczki sa tez na odwrot, a maluja sie na ciemno tez, itp? Czy moze jest inny, polysz stajl uzupelniajacy mjuzik? Czy oni czasem nie dlubia w nosach i nie machaja pustym beltem? Musze posluchac w koncu jakiegos polysz hyp-hap i zobaczyc o co w tym wszystkim chodzi.

HEHE

U mnie na ulicy nie dawno nagrywali jakiś teledysk HIP-HOP.:)) Kilku gości z magnetofonem w garści chodzi ulicą słuchając muzy i nawijają makaron na uszy:)).Teraz na ul.w oknach bezprzerwy słychać hip-hop na zmianę z techno:)).Najzabawniejsze jest to,że temat wałkowany jest non stop ten sam-jeśli chodzi o przesłanie w tej muzie.Bardzo często słyszę zmałpowane kawałki z przeróżnego rodzaju jazzu, wklejane w tło takiej płyty hip-hopu.Najprawdopodobniej przegrywają kawałki z płyt i montują to na swojej.

No ale co poradzić człowiek słucha tego na co ma ochotę, lub też niekiedy jest zmuszany idąc ulicą:))

wunat

na hip hopie mysle ze znam sie niezle:) Chronic 2001 dr dre nalezy do zelaznej listy plyt ktorymi wspomagam sie przy ocenie syntetycznego wysokiego basu ,ale tu nawet nie o to chodzi moglbym nazwac to co napisales bredniami i zakonczyc,ale widze ze mamy tu do czynienia z kolejna osoba ktora po recenzjach w hfim uwierzyla ze te glosniczki sa dobre na wszystko, jest to straszny blad gdyz one radza sobie z jazzem czy spokojna klasyka a raczej malymi skladami,a wymiekaja totalnie przy rocku czy r'n'b nie mowiac o hip-hopie, to ze m1 wisza pod sufitem w media markt i umilaja zakupy spragnionym hi-endu klientom nie znaczy ze sa dobrymi glosnikami,ww mission sa na 100 % lepsze w kwestii basu i nie tylko w Twoim przypadku zareczam ze bylyby lepszym wyborem,niekoniecznie ten model ale przy ograniczeniach finansowych nawet ten nie jest zly, podejrzewam ze nie dokonywales zadnych odsluchow porownawczych bo Twoje entuzjastyczne wpisy na temat m1 by sie wtedy nie pojawily

audiofill

trudno mi polemizowac bo Twoj wybor jesli chodzi o glosniki jest bardzo ekstrawagancki w moim mniemaniu,pamietam Twoje wczesniejsze wpisy w tym stylu, wypada tylko pogratulowac ze znalazles glosniki swojego zycia

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Electro,

Ty jestes connoisseur'em. Kto jest teraz na "topie polysz hyp-hlapu"? Polec mi jakies nagrania, jestem szczegolnie zainteresowany slowami/tekstem, o czym oni tam brzecza? Czy oni maja takie spodnie-worki?

z polskiego hip hopu uznaje jedynie kilka rzeczy :) polecam Ci Kaliber 44 np. plyte 'Magia i miecz' nie jest to zadna nowosc bo w tej chwili jak dla mnie cala produkcja to totalne gowno ->tylko naprawde nie nabijam sie:) mysle ze powinno Ci sie spodobac ,nie jest to cos a la dzisiejszy komercyjny amerykanski hip hop w stylu :melanze,jaranie i dziwki to raczej 'psychodelic rap' kiedys sporo sie tego sluchalo,naprawde oryginalne, polskie granie ,bogata warstwa tekstowa.

Mój brat ma chyba ze 200 a może i wiecej płyt hip-hopu.Jeździ na koncerty,na dodatek sam wspólnie z kolesiami ponagrywali parę płyt.Nie jednokrotnie katuje mnie tymi płytami odsłuchując na sprzęcie rodziców yamahy.Puki co muza ta mnie nie rusza, i jak dla mnie nie ma tam nic ciekawego.Nie mówiac już o realizacji nagrań.Co do mission o których pisze elektr,że są napewno lepsze na basie,że ogólnie grają lepiej-tylko nasuwa się pytanie jakim one grają dźwiękiem.Nadmieniam,że słuchałem kolumienek we Wałbrzychu u znajomewgo w sklepie zachwalał je również.Mission fajnie wyglądały na stendzie,ale brzmienie -słabiutkie pukający, rynnowy basik.Żeby uściślić słuchałem malutkich mission wartych około 1000zł, może było poniżej-nie wiem czy o tych była mowa!!!.Ale napewno prasa opisywała je w superlatywach-gorzej było w praktyce.Oczywiście zgadzam się,że w cenie tannoya inne kolumny mogą zagrać lepiej,w rocku czy hip-hopie ale tylko pod kątem dynamiki i ogólnego poczucia,że jest dużo głośniej, nic poza tym.

pozdr

no wiem ze kupiles m2, kapuje:) CO TO ZMIENIA ? staram sie tepic jedno i drugie gowno na kazdym kroku, no i pewnie bas masz znakomity?:) mozesz je postawic nawet 25,5 cm od sciany na moj gust bo dzieki scianie bedzie troche niskich tonow:) , tzn. za przeproszeniem tzw. pierdniecia beda:)

Widzę ,że kolejna osoba jak nie poczuje byle jakiego basu na ciele to wogóle go nie słyszy.I nie ważne że nie jest wstanie usłyszeć jaki instrument gra,ważniejsze aby nisko schodziło:)).Życzę powodzenia!!!

Oj nie którzy nie dowiarki byli by mocno zaskoczeni, jakim dużym dźwiękiem są wstanie zagrać tanooye i jaką barwą.HEHE

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.