Skocz do zawartości
IGNORED

HifiMAN, Colorfly - dźwięk hi-end czy tylko wygląd?

mikel

Rekomendowane odpowiedzi

Czy warto wydać tyle pieniędzy za te cuda. Czy dźwięk jaki oferują jest rzeczywiście wyjątkowy na tyle że możemy mówić o hi-endzie?

Słuchałeś? Wypowiedz się ;)

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

A kolega słuchał?

Nie. Czy musiałbym pytac jak bym słuchał?

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Mozna by powiedziec trafna uwaga. Jednak jeśli kazdy by tak robil te forum pewnie przestało by istnieć :)

aha nie wiesz moze gdzie mozna posluchac przed zakupem hifimena 801? :))))) Jestem ciekawy odpowiedzi.

.

Mozna by powiedziec trafna uwaga. Jednak jeśli kazdy by tak robil te forum pewnie przestało by istnieć :)

Tylko w tym przypadku kolego bardzo dużo zależy od twoich preferencji i słuchawek jakie posiadasz. Np. Colorfly C4 pokaże swoje całe możliwości jak podłączysz do niego porządne słuchawki nauszne wysokoomowe.

Jeszcze kilka dni, a dojdziecie we dwóch do czterystu postów...

A gdzie posłuchać ? Dowiedz się tutaj :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak ktoś zadaje głupie pytania to nie może spodziewać się innych odpowiedzi.

Bo co to właściwie jest hi-end w przypadku sprzętu przenośnego?

Ukryta Zawartość

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 18 Grudnia 2011 - brak kultury
Ukryte przez Fr@ntz, 18 Grudnia 2011 - brak kultury

Ukryta Zawartość

Jak ci to przeszkadza to idź sobie poszydełkować kobieto. W RMSie są tylko 601 i 602 wiec nie rozumiem po co ten link. Poslucjac i tak pewnie nie mozna bo nie mają na stanie.

W mp3 store mieli miec i nawet sie reklamuja ze maja coloefly a dzwonie i co? Dupa! Sklep ogarniety przez bande siurków nic poza tym.

Ukryta Zawartość

.

Ukryta Zawartość

Jak ci to przeszkadza to idź poszydełkowac kobieto. Po co ten link jak tam maja na stanie tylko 601 i 602?

Ukryta Zawartość

.

Audio Stereo to jedyne forum, na który można się pokłócić bez powodu, nie odpisując nawet jednym słowem na temat założonego wątku i ciągnąc kilometrowe dyskusje na offtopie :)

"Talking me at last to the World where uncertainty does not exist.

In Heaven or Underground..." - Mr. Doctor

Pytanie należałoby sprecyzować. Słuchawki HiFimana, wzmacniacz słuchawkowy czy może odtwarzacze przenośne? Słuchawki są bardzo dobre - z odpowiednim wzmacniaczem słuchawkowym (Schiit LYR) mi przypadły go gustu zdecydowanie bardziej niż jakiekolwiek słuchawki dynamiczne, jakich słuchałem (acz nie jestem bynajmniej jakimś specjalistą od słuchawek i wielu nie słyszałem).

A co do 801ki HFM to Audiomagic ma go na stronie (nie wiem czy fizycznie mają na stanie).

Dzięki za odpowiedź. Chodzi mi oczywiście o odtwarzacze (wymieniłem przecież Colorfly - z produktów audio mają tylko C4 :))

Trzeba będzie popytać w nowym roku o 801 niby oczekują na dostawę. W tym roku ani ja ani pewnie oni się nie wyrobią. Ciekawe czy ktoś słuchał 801 na denonach D2000. W internecie nic nie wyczytałem. Niby 801 jest ciepły a wg mnie D2000 dość neutralne (subiektywnie) więc powinno być ciekawie...

.

• 2 tygodnie później...
Gość Audio_Newby

(Konto usunięte)

Niedawno kupowałem sprzęt przenośny i porównywałem z HiFi manem Cowona J3. Jak dla mnie Cowon dużo lepszy jeśli idzie o dźwięk. Do tego Cowon jest lżejszy bardziej praktyczny w użytkowaniu, dużo akcesoriów w tym skórzane etui no i gra do 60h. Ceny podobne jak Hi Fiman. Ewentualnie można dopłacić do nowego Cowona D3 (jak dla mnie jednak za duży i za dużo bajerków no i tylko 10 - 12 h grania na jednym doładowaniu).

Jeśli chodzi o słuchawki to do sprzętu przenośnego nie opłaca się kupować słuchawek "do domu" raz, że niewygodne dwa odtwarzacze mają za małą moc, że dobrze pociągnąc pełnowymiarowe zamknięte słuchawy.

Ja wybrałem Audio Technica Es7. Bardzo dobre brzmienie zwłascza w niskich tonach. Wysokie mogły by być trochę bardziej finezyjne ale i tak jest nieźle.

Nie wiem jednak czy to już Hi End. Napewno Cowon robi jedne z najlepszych odtwarzaczy (i najdroższych).

Jestem posiadaczem Colorfly C4, obecnie korzystam z tego sprzętu jako odtwarzacza stacjonarnego, z reguły słucham na słuchawkach nausznych SONY MDR-Z1000 (jeśli w mieszkaniu), jeśli "on the go" to IEM-y Brainwavz B2. Do używania "w terenie" średnio się nadaje, nie tylko ze względu na wielkość i wagę, ale przede wszystkim dlatego, że można łatwo porysować frontpanel, a tego mi byłoby szkoda, bo jak dla mnie grajek prezentuje się naprawdę super.

Odtwarzacz oferuje brzmienie najwyższej próby, kupowałem go bez możliwości dokonania odsłuchu,ale absolutnie się na nim nie zawiodłem. Najbardziej zaskoczyło mnie to, że potrafił również napędzić "trudne" Grado GS1000i.

Osobiście, co do dźwięku nie mogę nic zarzucić, natomiast największą wadą jest dla mnie jego obsługa, klawiszologia jest prosta, ale funkcje włączają się z denerwującym opóźnieniem (mam wgrany najnowszy soft!). UI jest prosty jak drut.

Problemu dla mnie nie stanowi 8-9 godzinny czas pracy na akumulatorze - jest to całkowicie wystarczające. Z reguły po pracy mam max 2 godz na posłuchanie muzyki.

32GB to dla mnie za mało, i dlatego dokupiłem 2 karty po 32GB, dzięki czemu udało mi się na nich zmieścić większość swojej płytoteki :-)

Odtwarzacz najlepiej gra z Sony MDR-Z1000. I na ustawieniach EQ NORMAL. Najlepszy dźwięk na plikach *.wav

Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem :-)

PS.

Jako back-up posiadam COWON X7 160GB, który brzmieniowo jest gorszy od C4, ale czy to aż tak wielka przepaść? Nie wiem, dużo zapewne zależy od własnych upodobań oraz słuchawek. Ja właśnie będąc w ruchu, najczęściej korzystam z X7 :-)

Żyj chwilą! Przyszłość i tak jest nieznana...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.