Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe do 10 tys do TV i muzyki

kamil1114

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Niedawno kupiłem TV samsung ue55d8000 i wbudowane w nim głośniki są za słabe do dobrych efektów dźwiękowych. Chciałbym aby był to albo porządny zestaw 2.1 ,albo średni 5.1 (chociaż nie chętnie 5.1 ,bo nie mam miejsca z tylu na powieszenie kolumn (mam skos na suficie)).

W drugim pokoju mam zestaw onkyo tx-sr607 i kolumny Klipsch synergy F3. Jestem z tego zestawu zadowolony odnośnie jakości muzyki. Szukam czegoś podobnego ale jako kino domowe ,głownie do filmów.

https://www.audiostereo.pl/topic/89577-kino-domowe-do-10-tys-do-tv-i-muzyki/

Przecież ma to być sprzęt do kina, nie do muzyki. Nie czytamy ze zrozumieniem kolego.

kamil114 sam sie chyba pogubil, w temacie jest jak byk do TV i muzyki, a pozniej dopiero ze wlasciwie muza go nie interesuje, tylko kino. i badz tu madry

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Pokój ma około 40 metrów2 ,tylko są w nim skosy.

Przepraszam ,ze tak myląco napisałem ,bardziej zależy mi na filmach ,ale czasami ten sprzęt tez będzie służył do słuchania muzyki

przenieś sobie Klipscha z Onkyo do tego pokoju i po kłopocie

do tamtego pokoju kupisz coś porządnego do muzyki, chyba że potrzebujesz dwóch zestawów kinowych

Chyba tak zrobię i zastanawiam się już na drugim zestawem do muzyki i proszę o poradę ,co sądzicie o tym:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ten zestaw jest lepszy od tego który już posiadam ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kamil1114 za kwotę 10000,-zł możesz mieć naprawdę porządne stereo. Zastanów sie lepiej nad wzmacniaczem stereo i kolumnami + do tego subwoofer, ale myśle że przy odpowiednim wzmaku te klipsche, które podałeś pokazałyby co potrafią. Daj sobie spokój z ampli do kina; w tym budżecie żaden amplituner 5.1/7.1 nie jest wstanie tego zrobić.

Oczywiście nie wszyscy tutaj się ze mną zgodzą. Cóż taka jest moja opinia :)

Gość Gość

(Konto usunięte)

Chyba tak zrobię i zastanawiam się już na drugim zestawem do muzyki i proszę o poradę ,co sądzicie o tym:

http://allegro.pl/onkyo-tx-nr609-609-klipsch-rf-82-okazja-raty-0-i1983739439.html

http://allegro.pl/klipsch-sw-308-black-kolumna-niskotonowa-i1980389965.html

Ten zestaw jest lepszy od tego który już posiadam ?

To co masz i to co proponujesz w linku do wybitnych osiągnięć w kinie domowym nie należy. O stereo nie wspomnę. Za kwotę która podałeś może być duzo lepiej. Tylko cały czas wprowadzasz tu lekki zamęt. Bo nie wiemy czy potrzebujesz dwóch zestawów kina domowego? Czy jeden zestaw to ma być stereo?

Albo przenieś ten ampli co masz pod nowy TV i na tym zbuduj kino domowe a za 10kzł zrobisz w drugim pokoju bardzo dobre stereo. Lub też kup lepszy amplituner do kina. W tym budżecie który masz na pewno bym 609 Onkyo nie kupił. Lepiej jakąś używkę ale za to najwyższy model.

Tez radze Ci przeniesc to co masz i dokupic tyly centralny ewentualnie suba. Do zestawu typowo do stereo wez NAD'a Cambridge Aduio lub Marantza i do tego glosniki. Jesli pdooba ci sie dzwiek F3 moga byc RF 62

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.