Skocz do zawartości
IGNORED

Jak zagra Audio Academy Hyperion z... czyms takim jak... ampltuner Technics SA-AX 730 + CD Technics PG-396? Powaznie(!)

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o opinie znajacych temat z autopsji, ale i teoretykow ;-) Wtedy jaki kabelek? A moze zupelnie sie nie da zestawic sprzetu o tak roznej klasie (czyt. technics - marnej)? Chcialbym jakos jednak optymalnie zestroic ten zestaw, wiec prosze takze o opinie w celu wyboru najlepszego rozwiazania... ;-( Poszukuje brzmienia relaksujacego, czystego, miekkiego i uporzadkowanego (muzyka raczej spokojna).

A jak będzie jeździł Golf TDI na oleju napędowym wymieszanym z opałowym plus 5% biokomponentów? Sorry, ale nie chce mi się tego rozważać ani teoretycznie ani praktycznie.

Czy Twoje pytanie oznacza, że kupiłeś tani amplituner, efekt jest kiepski i szukasz kolumn które w cudowny sposób ożywią brzmienie zestawu, czy też wszystko przed Tobą.

Gość Leo do Zbiga

(Konto usunięte)

Powiem tak... Mam Hyperiony, testowalem przed kupnem na Yamaha AX-RV396RDS + CD 396. Obecnie nie mam wystarczajacych finansow na solidny wzmacniacz, a za dobre pieniadze udalo mi sie sprzedac wspomniane klocki Yamaha (w przyszlosci chcialbym dobrac cos specjalnie pod te kolumny). Na dzien dzisiejszy moge niemal za darmo (500 zl) zdobyc wspomniany uzywany zestaw Technicsa i tak by musialo zostac przez kilka miesiecy, do roku. Potem pozbede sie rowniez Technicsa. Dzis chcialbym kupic zarowno klocki, jak i kabelki (bez mozliwosci jednak dluzszego odsluchu), acz kolwiek takie, ktore jednak zagraja jakos we wspomnianej konfiguracji i nie zraza mnie kompletnie do sluchania muzyki... ;-) Ot i caly problem. Na dzien dzisiejszy mam wiec kolumny, a nie mam niczego, co by je napedzalo. Poniewaz zamierzam zainwestowac w dobej klasy zestaw hi-fi, totez przez wspomniany czas chcialbym przemeczyc sie ze wspomnianym Technicsem w jak najmniej drazliwy sposob... Kupuje niemal bez odsluchu, wiec prosze jedynie o opinie, jaki kabelek dobrac do tego "czegos" (oczywiscie niedrogi, tymczasowy)... Dziekuje.

To 3 letni amplituner AV ze wszystkim, poza dekoderem DTS (ma juz 5.1) i THX. Moc teoretycznie 5x100W przy 8ohm w DIN. Nie byl zbytnio eksploatowany, jak nowy. Ma mozliwosc uaktywnienia funkcji "low-impendance" do lepszego wysterowania glosnikow 4-6 ohmowych (Hyperion - 4ohm) w trybie stereo.

Oto krotki opis:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Odtwarzacz CD z tej samej serii (chwalone byly w audio wersje 496, to jest 396).

Dziekuje za pomoc.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w pewnym komisie widzialem wzmak NADa (chyba 3020-glowy nie daje) za 300 zł. Do tego kupiłbym jakiegos CDka za 150 zł i kable 50 zł no i mam dobry startowy komplecik. Z hyperionami NADzik sobie powinien dobrze poradzic

w zyciu nie placiłbym za piloty, diody, marke i inne bajery jakie oferują Technixy i inne tego typu sprzety.

Moje 7-letnie Denony DCD-725 i PMA-350 II poszły w komisie razem za 600. Cena za te Technicsy nie jest najgorsza, ale faktycznie bym się rozejrzał za czymś lepiej pasującym do stereo.