Skocz do zawartości
IGNORED

Mikrofon pod "line in"

drag0nius

Rekomendowane odpowiedzi

1. Pod jakim hasłem szukać mikrofonu działającego na line in?

2. W jakich przedziałach cenowych są takie mikrofony?

3. Co dokładnie potrzebuje żeby przerobić zwykły tani mikrofon na działający na line in?

https://www.audiostereo.pl/topic/89609-mikrofon-pod-line-in/

Witam! Żeby podłączyć mikrofon do Line in potrzebny jest przedwzmacniacz mikrofonowy. Obojetnie jaki mikrofon dynamiczny kupisz będzie chodzić. Ja sobie ostatnio wykonałem taki do dwóch mikrofonów i jestem zadowolony. Koszta niewielkie. Pozdrawiam adam2948.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Najlepiej kupić interface z wej. XLR/TRS i wbudowanym phantom. ... do tego sensowny mikrofon typu :

Ukryta Zawartość

... wszystko zależy od tego co właściwie chcesz robić (bo nie napisałeś). Nagrywać wokal, czy może "pogadać przez skype"?

Ukryta Zawartość

Mic ma byc do "pogadania przez Skype", a konkretnie TS'a :)

Kupilem Prodigy HD2, sterowniki na tyle sie gryza ze zintegrowana karta Realteka, ze wole wydać te kolejne 50 zł, wyłączyć zintegrowaną kartę i mieć z tym święty spokój.

np. z raz na godzine mic sie sam wycisza do 0, nie mowiac juz o tym, ze komp sie wiesza przy wylaczaniu windy i jedynym sposobem na wylaczenie/zrestartowanie/hibernacje/uspienie go to odpiecie od pradu.

I jeżeli ktoś próbował znaleźć rozwiązanie problemu to upewniłem się, że to pechowa konfiguracja sterowników + sprzętu i jestem na 90% pewny, że nic innego niż wyłączenie jednej z kart nie pomoże.

PS: jakiego rodzaju są te zwykłe mikrofony komputerow do kupienia w byle sklepie za 9.99? Zakładam, że to ma znaczenie przy kupnie tego przedwzmacniacza.

Witam! To są mikrofony elektretowe. W załączniku dodaje schemat do takiego mikrofonu. Kolega nie ma wejścia mikrofonowego? Byłoby łatwiej.

Pozdrawiam adam2948.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam! Zapomniałem dadać, że jak by była możliwość wpięcia się w wejście mikrofonowe to nie potrzeba takiego przedwzmacniacza, bo znajduję się on już na płycie głównej. Ale kolega jak rozumiem nie ma takiej możliwości i pozostaje tylko Line in? Pozdrawiam adam2948.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.