Skocz do zawartości
IGNORED

jakie są głośniki w dali grand coupe

szop

Rekomendowane odpowiedzi

>PAWCIO

Nic nie zmieniałem był na gwarancji. Gra różnie zależnie od płyty niestety. Dużo basu który się wzbudza, 15m2

słobo wytłumine. Trochę mało szczegułów na górze. Trochę słabnie na dużych składach ale nie na każdej płycie.

Słaby wykop basowej gitary elektrycznej :( . Napewno kupię pre ampa ( masz jakieś doświadczenia?). Szukam

nowego cd. Ostatnio słuchałem cd PROCEEDa dużo lepiej ale cena zabija.

...na Dali ciężko będzie z wykopem na basie - nie są to demony prędkości. U mnie to właściwie jedyna słabość jaka pozostaje nawet ze znacznie lepszym źródłem. Natomiast zmiana CD to dobry kierumek Proceed drogi - to jak bedziesz miał okazję sprawdź coś z CECa jest tego trochę ostatnio z drugiej ręki.

Niestety moja wiedza na temat Nordosta kończy się na tańszych modelach. U mnie zmiana interkonektu z firsta na aerolitza dała ogromna poprawę - ale to byla wyjatkowa sytuacja, nigdy wcześniej wymieniając kable nie miałem takiej róznicy na plus. Z kabli które masz pamiętam tą Tarę, ale z kolei wtedy grało to na strasznie cienkim systemie - w porównaniu do innych Tara grała równo natomiast bez specjalnego wyrafinowania (trochę brudków w wysokich tonach) - daawno to było:( Plusem kabli na których gram obecnie z pewnością jest jakość góry - co do basu to już bardziej kwestia gustu. Omak to jednak zupełnie inna estetyka dźwięku niż Delta Studio.

>zegarmostrz

Pisałeś gdziesz wczesniej ze, masz dużo przyjemności z wieczornych odsłućhów DALI. Twoja Delta ma trochę mniej watów, ja jako taką przyjemność odczówam na h10. Nie miałem okazji słyszeć żadnej Delty :( , mimo wszystko trochę mnie to szokuje. Czy twój zestaw też jest moło tolerancyny dla płyt? Sieciówka Velum trochę załatwia sprawę ale cena znów trochę zabija.

...Ja sam byłem w lekkim szoku bo w życiu bym nie przypuszczał, że te klocki tak się dogadają. W sumie szkoda, że nikt nie skomentował połączenia KT88 z Dalimi - na spotkaniu w Delta z kablami PJAudio było takie zestawienie. Oczywiście takie wieczorne słuchanie daje niewiele wrażeń natury hi-endowej (przestrzenność, powietrze, oddech sceny), niemniej muszę przyznać, że Delta sprawia i przy cichym odsłuchu dużo przyjemności. Przede wszystkim dzięki czystości i ilości góry absolutnie nie ma się wrazenia "zamulenia" dźwięku. Nie jest to oczywiście specjalnie szybkie granie ze względu na charakter basu, ale tu dużo zalezy od płyty. Wieczorkiem potencjometr nie przekraccza godziny 10.30, a z gramofonem 11.00, jeżeli kręci się Deltę dalej mam czasami wrazenie, że rośnie potega brzmienia - bas zyskuje większa siłę i szybkość, natomiast średnicy i gory nie przybywa tak szybko. Na podstawie doświadczeń ze wcześniejszymi wzmacniaczami, mam wrażenie że Grandy lubią przejrzyście brzmiących partnerów stąd dobre efekty na Arcamach, CSA-28 czy Exposure 2010, a zdecydowanie gorsze z Primare, sphinxem czy amplifikatorem. Często spotykam się z opiniami, że Delty nie dają niskiego basu - faktycznie nie ma go za dużo, ale Grandy preferują bas i tutaj ilość basu jest dla mnie w sam raz. Chociaz należę do tych baso-lubych, ale przyrost ilości w obecnym pomieszczeniu skutkuje pojawieniem się wzbudzeń i buczeń.

• 2 lata później...

Nic Ci to nie da. Głośniki w Grand Coupe są modyfikowane, przez co mają inne parametry niż seryjne. Użycie zwrotki z Grand Coupe do seryjnych głośników nie da dobrych rezultatów.

Ja bym w ogóle nie zestawiał ze sobą tych głosników. W GC to co inego, tam M18 ma większy magnes (no chyba ze chcesz się bawić w doklejanie) przez co chodzi troszkę szybciej niż jej zwykła wersja, wersja z małym magnesem może się tak fajnie nie dogadywać już z 9700, proponowałbym bardziej stonowanego 9500 i do tego jakis mocniejszy tranzystor. Głośniki te łatwo jest ze sobą posklejać, dają bardzo dużą rezerwę na "sklejenie" ich ze sobą dlatego proponuję więc samemu się troszkę wysilić a nie szukać gotowca.

McGyver, rozumiem.

ARGOS, szukanie gotowca nie wynika z mojego lenistwa czy totalnego braku wiedzy, a jedynie z technicznej niemożliwości posiadania tych głośników u siebie i bawienia się w dopasowywanie zwrotnicy...

Skoro robisz to dla kogoś innego (bo tak to rozumiem) to niech sam zainteresowany udostępni Ci głośniki jak chce mieć coś dobrego. A jeśli nie che to po co go uszczęśliwiać na siłę? Przyzwoitym gotowcem są Ostinato 2000, tyle że nie na tweeterze Scana.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.