Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy ampli czy BD z dekoderami

fedor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam w tej chwili stary amplituner Sony STR-DB925. Moje pytanie jest czy dokupić do niego BD z dekoderami np Yamaha 1067 czy praktycznie za cenę tej Yamahy kupić zestaw Ampli+BD. Budżet 2000zł.

Dzięki i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/89959-nowy-ampli-czy-bd-z-dekoderami/
Gość

(Konto usunięte)

Czy duża jest różnica między dolby digital czy dts, a dts-hd

Jest to różnica słyszalna bez zbędnego wsłuchiwania się. Wolę czytać napisy przy ścieżce DTS-HD niż słuchać lektora w DD lub DTS.

Ja też oglądam filmy w wersji oryginalnej z napisami. Chodzi mi tylko o to czy warto jest dokupić do tego amplitunera BD z dekoderami i wyjściem 5.1 np Yamaha 1067 czy kupić zestaw np Pioneer vsx 821 + bdp 140?

Odtwarzacz BDP-1067 jest ok,ale powinieneś raczej wymienić ten swój amplituner,bo jest bardzo słaby i będzie ograniczał każdy system.Kup może jakąmś Yamahe RX-V 1500,można kupić poniżej 1000 pln i do kompletu ten blu-ray 1067 i będzie super.

Czy jest on rzeczywiście taki słaby to bym polemizował, Yamaha to to może nie jest ale swego czasu to był drugi od góry amplituner Sony. Porównywałem go kiedyś z Denonem 1610 albo 1611 nie pamiętam i Soniacz był dużo lepszy pod względem dźwięku, że o wykonaniu nie wspomnę.

Czy jest on rzeczywiście taki słaby to bym polemizował, Yamaha to to może nie jest ale swego czasu to był drugi od góry amplituner Sony. Porównywałem go kiedyś z Denonem 1610 albo 1611 nie pamiętam i Soniacz był dużo lepszy pod względem dźwięku, że o wykonaniu nie wspomnę.

Akurat ten Denon 16xx to straszna lipa więc nie ma do czego porównywać. Ale starszy Denon, drugi od góry jak to piszesz o tym sony nie pozostawiłby na Soniaczu "suchej nitki".

Wykonanie i wygląd faktycznie dobre.Gra też lepiej od 1610 Denona niewątpliwie może i lepiej od 1910,ale to marna pociecha bo to bardzo lipne amplitunery.Jak chcesz pozostać przy swoim Sonym to bardzo przeciętny amplituner,ale i tak sporo lepszy od niektórych nowych niewypałów,to może dokup Blu-ray Sony z dekoderami HD na pokładzie,wyjdzie dużo taniej.

Wykonanie i wygląd faktycznie dobre.Gra też lepiej od 1610 Denona niewątpliwie może i lepiej od 1910,ale to marna pociecha bo to bardzo lipne amplitunery.Jak chcesz pozostać przy swoim Sonym to bardzo przeciętny amplituner,ale i tak sporo lepszy od niektórych nowych niewypałów,to może dokup Blu-ray Sony z dekoderami HD na pokładzie,wyjdzie dużo taniej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Istnieje jeszcze jedno rozwiązanie. Doszliśmy z żoną do wniosku że można by teraz kupić BD jakiś w miarę sensowny a później dokupić do niego ampli. Pytanie tylko w jaki system iść. Załóżmy że teraz na BD mogę przeznaczyć ok 1000zł a w przyszłości powiedzmy 2000zł na amplituner. Onkyo, Yamaha, Harman czy może jeszcze co innego?

Musisz wiedziec jaką drogą chcesz isc,Amplituner starszy bez dekoderów HD,za to z porządnym dzwiękiem,czy nowy z HD.Wtedy będziesz wiedział jaki odtwarzacz blu-ray kupić.Starszy to Blu-rey z dekoderami,z dobrą sekcją audio,Nowy amplituner odtwarzacz blu-rey jaki kolwiek bez znaczenia.

Za 1000 zł spokojnie kupisz przyzwoity BD z wyjściami 5.1 lub 7.1. Jeszcze zostanie trochę grosza.

Jeśli zależy ci dodatkowo na obsłudze filmów HD, MKV z przenośnych dysków i pendrive, obsłudze sieci Wi-Fi, serwisów internetowych to Samsungi i LG wymiatają. Odtwarzają niemal wszystko.

Napisałem to celowo - przy w/w BD taki Marantz, Onkyo, Yamaha to kalectwo. Nie mówię już o komforcie obsługi.

Amplituner możesz spokojnie pozostawić, to wcale nie jest słaby model. Słabsze to zaczęto właśnie produkować po nim. Znam temat dokładnie - miałem wszystkie Soniaki QS i ES.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.