Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz DIY na gotowym układzie.

wrogmitomanow

Rekomendowane odpowiedzi

TDA 7294 - nic specjalnego , robiłem pojedynczy i w mostku. Bardzo syntetyczny w brzmieniu słychać taką manierę na wysokich i bas klucha nadmuchany- nienaturalny. Seria "Overture" bezdyskusyjnie lepsza, nawet TDA 2030 lepszy od tego 7294 chociaż to taka prehistoria, ale brzmi dość "twardo".

WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU!

zależy doczego kolega to potrzebuje ;p bo TDA to bardziej do takiego łupania na szkolne dyskoteki a np LM3875 bardziej do słuchania, jeżeli masz to zrobić do domu to zrób Gainclona (3875 układ dziecinie prosty, to byl moj pierwszy wzmacniacz który zrobiłem kilka lat temu) który zagra poprawnie a o nim na tym forum jest pełno.

zależy doczego kolega to potrzebuje ;p bo TDA to bardziej do takiego łupania na szkolne dyskoteki a np LM3875 bardziej do słuchania.......

Zdecydowanie do słuchania. W planach jeszcze D`Apollito na 2x GDN 15/40/5 i Tc90Tdx. Trochę to potrwa, bo chcę zrobić coś, co bardzo porządnie wygląda. Głośniki to musi być mebel na najwyższym poziomie, skóra politura, a wzmacniacz w czystym metalu.

jest jeszcze kilka fajnych układów, clonów które można zrobić. wszytsko zależy jak jesteś obeznany z lutownicą i ile masz kasy ale na poczętek jako pierwsze diy polecam LM3875 a będziesz zadowolony a obudowy chlopaki do tego wymyślali piękne wiec napewno coś podglądniesz :)

taniej wyjdzie 4780. 11zł układ plus płytka 19zł jeden zasialacz jedno trafo i zero kombinacji. 3875 drogo a 3886 moze i tanio na allegro chodzi ale płytek brak fajnych i na forum i w necie bieda az piszczy jesli chodzi o dobre podłoże na ten scalak. Ostatnio sporo sie naszukałem i postawiłem własnie na 4780.

Gdy chcesz podłączać 4 omy i mieć zapas prądu to zdecydowanie połączenie równoległe, a nie mostek. Jeśli łatwo i w miarę po taniości to jak napisali poprzednicy, dwie szt LM4780, dwie płytki do tego i zrobić sobie wersję równoległą. Tylko koniecznie poparować rezystory w tych równolegle pracujących układach, bo inaczej powstanie kolejny piecyk do ogrzewania domu. Właściwie obciążenie 4 omy w domowych warunkach pociągną też pojedyńcze układy, tylko trzeba dać wydajny zasilacz o odpowiednio niskim napięciu wyjściowym. W notach katalogowych jest to opisane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.