Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA RX-V665 brak dźwięku

Diaderny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie Wszystkich użytkowników forum.

Zdecydowałem się tu zajrzeć ponieważ od niedawna mam pewien problem z moim amplitunerem.

A mianowicie mam w/w amplituner od roku do niego podłączone głośniki harman kardon HKTS 30, po prez wejścia HDMI podłączyłem do niego tuner cyfrowy multimedia, PSP3 i TV LCD LG.

Jak dotąd pracował bez zarzutów ale ostatnio przestały grać głośniki frontowe. Pozostałe działają. Przełączyłem je na zaciski głośników tylnych i działają, czyli głośniki są ok.

Jak włączę funkcję 2hc stereo słychać tylko subwoofer na wszystkich innych ustawieniach grają tylko tylne subwoofer i centralny.

Przestudiowałem instrukcję zrestartowałem wszystkie ustawienia do fabrycznych i nic. Może coś córka wcisnęła ale nie mogę dojść o co caman.

Może ktoś miał taki przypadek.

Pozdrawiam Tomek

https://www.audiostereo.pl/topic/90008-yamaha-rx-v665-brak-d%C5%BAwi%C4%99ku/

Witam serdecznie Wszystkich użytkowników forum.

Jak dotąd pracował bez zarzutów ale ostatnio przestały grać głośniki frontowe. Pozostałe działają. Przełączyłem je na zaciski głośników tylnych i działają, czyli głośniki są ok.

Jak włączę funkcję 2hc stereo słychać tylko subwoofer na wszystkich innych ustawieniach grają tylko tylne subwoofer i centralny.

Przestudiowałem instrukcję zrestartowałem wszystkie ustawienia do fabrycznych i nic. Może coś córka wcisnęła ale nie mogę dojść o co caman.

Może ktoś miał taki przypadek.

Pozdrawiam Tomek

Spróbuj jeszcze przeprowadzić kalibrację z mikrofonem to chyba jedyny sposób, żeby sprawdzić czy nie padła końcówka mocy.

Nie pamiętam, czy jest coś takiego jak "ustawienia fabryczne", jeśli tak to oczywiście też to zrób.

Przed kalibracją można sprawdzić przełącznik na panelu Speakers A B , A + B .

Stawiam na to , ale czy aby na pewno to córka przełączyła ?

Edytuję , można jeszcze sprawdzić w manualnych ustawieniach czy parametry kolumn frontowych ustawione są na ON

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.