Skocz do zawartości
IGNORED

Szerokopasmówka + tuba?,budżet 4tyś

Marios2221

Rekomendowane odpowiedzi

Radzę skorzystać z gotowego pomierzonego projektu. Jeśli wolisz wstęgę, wybierz gotowy projekt na takim tweeterze. Co do JA8008 to jest to głośnik BARDZO drogi. Znacznie droższy od standardowych 8". Jego plusem jest natomiast duża ilość różnych obudów/projektów na tym przetworniku. Jeśli rzeczywiście chcesz wydać tyle pieniędzy to uważam jest to dobra droga. Z drugiej strony wolałbym takie Hurricane i do tego jakąś fajną lampkę.

Dysponujac tak duzym budzetem mozesz zapakowac szerokopasmowke Sonido do JMLC-200T a z drugiej strony zrobic TL. W ten sposob bedziesz mial polaczenie ktorego nie ma nikt.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

(JMLC-200T czarna na samym dole z B200)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wiem co kolega chciał przez to powiedzieć. Chyba to że to głośniki wymagające trochę więcej prądu, więc dobrze mieć troche większy jak 30W wzmacniacz, do tego dobry DF i mamy brzmienie, które może się niektórym nie podobać, bo głośnik jest trzymany za morde i nie gra basu którego nie ma w utworze.

To mialem na mysli, ze przy wysokoefektywnych zestawach Skany graja tak jakby mialy mul na membranach. Oczywiscie komus moze sie to podobac, mi sie nie podoba. Dzwiek z kolumn wysokoefektywnych jest dla mnie blizszy prawdziwemu, ze wieksza iloscia mikro detali.

Radzę skorzystać z gotowego pomierzonego projektu. Jeśli wolisz wstęgę, wybierz gotowy projekt na takim tweeterze. Co do JA8008 to jest to głośnik BARDZO drogi. Znacznie droższy od standardowych 8". Jego plusem jest natomiast duża ilość różnych obudów/projektów na tym przetworniku. Jeśli rzeczywiście chcesz wydać tyle pieniędzy to uważam jest to dobra droga. Z drugiej strony wolałbym takie Hurricane i do tego jakąś fajną lampkę.

Widze 800zł za głosnik, A dlaczego nie lepiej stworzyć coś nowego? NeoPro5i nie jest kiepskim przetwornikiem,Obudowy i tak nie musze zmieniac tylko zwrotince,Stroje i tak zawsze pod ucho br.

Zdania raczej nie zmienie i bede chciał dopiac tego tak jak zaplanowałem.A dokładniej wstega-NeoPro5i i dobry woofer pytanie czy ja8008 sie nada? czy szukać innego projektu?

A takie pytanie ktoś sie orientuje gdzie w polsce sa komory bezechowe w których można by było dokonać pomiarów a najlepiej kto by mógł je wykonac i za ile;)

• 2 tygodnie później...

Witam,znalazłem osobe która jest w stanie wykonać dla mnie pomiary zwrotnic jak i całe zwrotnice.

Ale wracamy do punktu wyjscia jakie przetworniki wybrac?

Jesli mamy nie modyfikować projektu torlessa o dodanie wstegi to w takim razie co? Znajdzie sie jakiś projekt lub sugestia dotyczaca wyboru przetworników?

Dodam ze wstega jest moim faworytem po prostu jest to mój ideał brzmienia:)

Tak znam ten projekt martwi mnie dostepnosc supervoxa,No i na poczatku wspominaliscie ze szerokopasmówki do metalu to zło:)

Wiec jak to w końcu jest projekt bardzo mi sie podoba wszystkie pomiary SUPER! ale skad wziaść supervoxsa i czy to sie nada do takiej muzyki jak elektronika metal.

Dziwne bo pasmo ma bardzo szerokie.

Tylko cena bodajże 340Euro za jeden wiec kolumny nie kosztowały by mniej niz 5tyś zł a to znaczaco przekracza mój budżet,zle patrze na ceny czy on jest taki drogi?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.