Skocz do zawartości
IGNORED

No i gdzie to wszystko dąży?

RAF

Rekomendowane odpowiedzi

Theli28 - bredzisz jak dotknięty do prądu. Już Ci odpowiedziałem na te durne niby pytania – poszukaj sobie stosowny wpis. Wiem że fajnie Ci się klepie w klawiaturę - tylko wpierw przeczytaj na co odpisujesz i postaraj żeby dotarło do główki (to coś takiego co masz między uszami;) – to nie będziesz się ośmieszał przytaczając części tej samej wypowiedzi.

A jeśli chcesz oceniać co jest „prawniczym bełkotem” to skończ przynajmniej jeden semestr prawa karnego. Ale najpierw zrób cos z tym analfabetyzmem funkcjonalnym bo strasznie ciężko trybisz, o czym świadczy wyczytanie "humanitaryzmu" z moich wpisów (lol). Pisałem że trzeba „wyrywać chwasty” i że dobrze się stało gdy policja zastrzliła ludzi. To jest wg Ciebie humanitaryzm??? Idź do mamy, niech Ci wytłumaczy to trudne słowo :)))

pozdr.

nie no po prostu kurwicy dostaje jak czytam ten wątek, a w szczególności Qubrica,

który to jak w każdym swoim poście innych obraża i wyzywa od ciemniaków i "inaczej myślących",

oczywiście wybiórczo odpowiadając na wyciągnięte z kontekstu fragmenty wypowiedzi innych i jedynie swoje poglądy uważając za słuszne a wszystkich innych za brednie.

no koorwa facet pewnie jeszcze nie dotarło to do Ciebie ale po prostu WKURWIASZ 90% ludzi na tym forum SWOIMI WYPOWIEDZIAMI!!!

wez sie chłopie w garść, i miej więcej pokory wobec siebie i zacznij w koncu innych SZANOWAC!

Co do kar - przez humanitarystów się szerzy tylko przemoc bo wszystko się zwala na rodzine otoczenie i ze sie neimi nikt nei opiekuje i inne tego typu brednie.

JA MAM KOMPLETNIE W DUPIE GDZIE KTOS ZYJE I JAK DORASTA.

mnie interesuje to co dany patafian robi. JAk widać biernej postawy naszych służb porządkowych wobec chuligaństwa się nie zmieni, więc trzeba prawo zmienić na ostrzejsze. No a KOdeks Hammurabiego też był poniekąd słuszny: jak ktoś będzie inwalidą, to nie będzie już szkodził. A jak 15 jego kolegów się bedzie chciało zemscić za np. ucięcie ręki i im się też łapy poobcina. NO i następni już się zastanowią czy chcieliby być kalekami.

a renty??? bandytom się nie powinno dawać rent - co najwyżej zatrudnić ich gdzieć, niech zarabiają jak normalni ludzie bedać kalekami skoro jako pełnosprawni nie umieli.

No a wspominana nieuchronność kary też by dużo dała - jakby jeden palant z drugim wiedział że za pobicie czeka ich FAKTYCZNA kara a nie miesiące spędzone w sądach a potem 3 lata w zawiasach to by sie pohamowali.

poczekałem ochłonołem i powiem tylko tyle że moje zdanie wogóle się nie zmieniło zresztą od dawna wiem o tym że przestępcy w tym kraju niczego się nie boją bo dorastałem na blokowisku coprawda w małym mieście ale zawsze. większość moich znajomych miała kontakt z prawem,nie za żadne rozboje ale za kradzieże i powiem że oni się z policji śmieją choć zostali nieraz złapani - niestety nigdy nic z tego nie wynikło, a co do rozbojów to niepowiem że cały czas jest groźnie ale poprostu można trafić raz a pożądnie, szczególnie jak się mieszka w krakowie albo w warszawie, mój brat studiuje w krakowie i jak powiem " nowa huta " to już każdy kto coś wie o krakowie powinien wiedzieć o co chodzi tam poprostu prawo nie istnieje o takich przypadkach jak ten już coraz mniej też pisze prasa bo stają się one codziennością tak jak gwałty zresztą, ale za to jak policja coś zrobi źle to jest taki szum że ho ho - policja jest po to aby miała większe prawa lecz tych praw nie ma, i boi się robić cokolwiek

a co do tego co powinno się robić z przestępcami to jest trudna sprawa - ale jedno jest pewne ja bym się nad nimi nie litował i wcale nie ma to nic wspólnego z tym czy jesteśmy cywilizowani czy nie - bo sprawcy z cywilizowanymi ludźmi nie mieli nic wspólnego jeśli o tym mowa

co do rozszeżenia obrony koniecznej to sądze że z tym zdarzeniem nie ma to nic wspólnego i myśle że pomysł na to aby każdy nosił pistolet to najgorsza głutopa jaką słyszałem

k**wa mac - kapelli - TY to nie 90% - weż moze mnie nie czytaj i nie powtarzaj po pięć razy tego co już zostało napisane. Naprawdę jeżeli ktos ma zamiar sobie tylko klepać w klawisze to bede go wk***iał żeby poczuł własną głupote - KPW???

Czy mam to napisać duzymi literami??? Sory winetou ale jak ktos jest tępy to mówię mu ze jest tepy. A niestety musi być tępy jeżeli 3 tazy napisałem to samo i po raz cztwarty przypisywane są mi jakieś tezy których nie postawiłem. To chyba jednoznacznie świadczy o zdolnosciach umysłowych co po niektórych!

Dżisis krajst ales Ty nerwowy.......................

czytam Ciebie i innych, to tak generalnie chciałem napisać.

powiem tak: odpowiadaj spokojniej na posty innych i nie pisz każdemu, który wg Ciebie jest tępy, że jest tępy.

zobaczysz jak się zaraz poprawi atmosfera :)

No nie - a gdzie ktokolwiek napisał ze kazdy ma nosic pistolet? I skad ci przyszło do głowy przypuszczenie że ktokolwiek podawał takie antidotum na ten przypadek ze studentami - przeczytaj wpis "Fv".

Wystarczyło że Policja raz zastrzeliła kogos z breneki podczas burdy i jak spokojnie sie po tym zrobiło. Kiedys w Łodzi w podobny sposób załatwili skinów z Widzewa. Pare razy ich wypałowali i srali po nogach ze strachu.

a jeszcze - apropos broni - piterZ - to najlepszy jest łuk mysliwski nie robi hałasu. A z bliska dobrze działają pałki elektryczne. 300-400J energi wystarcza zeby gościu wachał kwiatki od spodu. zawsze mnie ciekawiło czy można zbudowac takie urządzenie wielkości zegarka naręcznego :)))

wiesz co Qubric dla mnie to jesteś jakiś dziwny najpierw piszesz że jesteś przeciwny karze śmierci że to nie tak i wogóle a potem piszesz że zabijanie w obronie własnej jest spoko - nie wiem czy ty wiesz co to jest obrona

"piter z" - a dla mnie to masz trudności ze zrozumieniem słowa pisanego, domyśl się jaki jesteś. Wyobraż sobie że nauczyli mnie rozumienia co to jest obrona konieczna i kiedy się ją przekracza. Państwo nie powinno zajmować się zabijaniem w majestacie prawa na mocy zatwierdzonego wyroku i po uruchomieniu całego aparatu państwowego, bo nie jest od tego żeby zaspokajac czyjąś nienawiść.

Ale obywatele w obronie własnej powinni mieć prawo zastosowania środka smiertelnego - żeby obrona mogła być skuteczna (bo Policja nie zawsze jest na miejscu). Żebyś sie znowu nie domyslał to powiem że nie chodzi o użycie broni palnej - zabic mozesz nawet szpilką od kapelusza.

Sprawa nie jest taka prosta jakby się mogło wydawać w końcu nikt nie rodzi się badytą , myśle że należało by się zabrac za leczenie przyczyn a nie skutków choć tak zdeprawowanych gości na pewno powinno się surowo karać , co do Policji - no cóż , rozmawiłem kiedyś z Policjantem jak zgłaszałem kradzież radia z auta i gość mówił trochę zgorzkniałym tonem że wymiar sprawiedliwości jest tak chory i skorumpowany że czasem naprawdę odechciewa im się szukania przestępców bo i tak się na ogół wykręcaja (oczywiście Policja też nie jest święta) , w Polsce niestety ofiara ma mniejsze prawa niż napastnik , pamiętacie kobietę która postrzeliła złodziei przy transformatorze ? Kara śmierci - jestem za , choć nie szafowałbym KS. Nieuchronność kary wg Lolo - tak , lepszy dla społeczeństwa bandzior który odsiedzi 3 lata niż taki który dostanie 25 w zawieszeniu. No i wierze (może naiwnie) w edukację i pracę skazanych .Myślę że nawet takich gości można jakoś uwrazliwić , może praca z nieuleczalnymi dziećmi lub cos w tym stylu - w końcu to nie są jakies strasznie skomplikowane osobowości, no i można by im było nawet coś za tą porace odkładac kaski aby po wyjściu mieli jakąs szansę ,najgorszy jest desperado który nie ma nic do stracenia. - tylko że odnosze wrazenie że wszędzie jest brak dobrej woli i tak naprawdę tym którzy za taką sytuację odpowiadają jest to chyba na rękę. Zastanawia mnie też coraz większe okrucieństwo chuliganów - myślę że "kultura medialna" też nie jest bez winy.

Do takich ludzi nie przemawiają cywilizowane metody. Cywilizowane obyczaje znikają także wśród ludzi wykształconych - proszę nie sobie Qubric zerknie na badania behawioralne z Europy Zachodniej i USA. W ZSRR robili to samo żeby udoskonalać metody kontroli społecznej.

Jeżeli człowiek przez całe lata rośnie w środowisku gdzie decydującą rolę odgrywają zachowania stadne (tak bywa nawet w parlamentach, wystarczy spojrzeć na odruchy i wzrok posłów/deputowanych) to tylko metody tego poziomu mogą wywrzeć na nich wpływ. Policja powinna wzbudzać poczucie wielkiej siły, możliwości działania i i nieuchronności. Żeby dres sobie najpierw pomyślał zanim kogoś zabije. A zawodowcy będą dalej zabijać - ale robią to na zimno i dla pieniędzy a nie żeby komuś przypierdolić.

Hmm. Tragiczne to wszystko. Pamietam gitowcow ("ludzi") za swoich czasow w Warszawie, jeszcze za komuny. Kilka razy dostalo sie w morde, nastepnie mialo sie z nimi uklad, ale to byly inne czasy. Bardziej niewinne. Szok demokracji, calkowita bezsilnosc i niekompentecja policji i przede wszystkim absolutny brak wladzy wykonawczej sa zrodlem tych sytuacji. Niestety, wszystko zaczyna sie od edukacji i prawa. A jakie my mamy w Polsce dzisiaj prawo? Takie, ze jest kilka aplikacji, czego kolejnym rezultatem jest fakt niemoznosci wdrazenia do zycia, nowych, alternatywnych, tych bardziej pasujacych do zmieniajacego sie klimatu spolecznego ustaw, poprzez nawet zanizenie sredniej wieku ciala prawniczego. Krotkowzroczne pijanstwo, monopolistyczna burda kilku i syf.

temat poważny i cieszę się, że jest poruszany. Dodam tylko (gwoli zwiększenia dystansu - a propos drugiego wpisu): jeśli kara śmierci ma służyć odstraszaniu, to na logikę po jej wykonaniu ten, na którym ją wykonano, jest już nie-do-wystraszenia...

pozdr.

Już sam nie wiem ile musiałbym bębnić w klawiaturę zeby dotarła ta jedna prosta myśl że karze smierci nie da sie przypisać żadnego celu - odstraszającego, a zwłaszcza resocjalizacyjnego. Dlatego pozostaje z niej tylko odwet.

Zachowania stadne są także promowane przez utrzymywanie takiej kary. Jest ona czyms w rodzaju zaspokajania zbiorowej chęci zemsty.

Był kiedys taki polski film, w którym grupa turystów jechała pociągiem na wczasy nad morze. I rozeszła się wieść że w pociągu jedzie poszukiwany morderca. W ostatniej scenie tego filmu pasażerowie pociagu gonia tego mordercę przez pole. Wreszcie go dopadają, przewracają na ziemię, a jeden z nich kopie go - krzyczy "będziesz nas zabijał???". Tak własnie wygląda zbiorowa manifestacja sprawiedliwości.

Nie chcę żeby z moich podatków finansowano ciemnogród i zaspokajano czyjeś niskie instynkty.

Co do gitowców - to byli zwykle recydywiści. Taki odpowiednik drechów. Ale tu nie są złodzieje samochodowi. Oni nawet nie są zdemralizowani i nie poddają się resocjalizacji bo nigdy nie odbyła się ich socjalizacja. Mają rozwój emocjonalny na poziomie piecioletnich dzieci w dodatku działających w stadzie. Normalnie ludzie z tego wyrastają.

Pamiętam że dzieciaki sie np. obrzucały kamieniami (na szczęście nigdy nie trafiały) i strzelały z procy do wróbli. Ale z tego wyrastały. A teraz widzę że dorastają ale nie wyrastają i coraz więcej takich niedorozwiniętych debili. Powietrze jakies szkodliwe się zrobiło - czy co???

pozdr.

Qubric - jesteś zwykłym chamusiem i tupiesz nóżkami gdy ktoś nie chce przyznać Ci racji. I dzięki - nie zamierzam studiować prawa.

Obrażasz ludzi i to do Ciebie nie dociera - tylko tyle chciałem powiedzieć. Z mojej strony EOT.

The odd get even.

I jeszcze jedno, Ty najbardziej wyedukowany człowieku który rości szobie prawa do wytykania maluczkim głupoty i tępoty.

Dopóki nie nabierzesz ogłady w zwykłej dyskusji dopóty będzie wk***iał ludzi. Jesteś na tyle pojętny (tak przynajmniej się pozycjonujesz) że powinienesz to zatrybić - używając Twojej nomenklatury.

A tak w ogóle ciekawi mnie czy Ty jesteś studentem prawa, ile masz lat? Bo serio gadasz jak profesor conamniej. Może napisz coś w "o mnie" dla większej wiarygodności?

Pozdrawiam.

The odd get even.

ja w zeszłym roku dostałem po gębie siedząc z żoną i znajomymi w barze (zatakowali mnie od tyłu tak że nie mogłem się bronić) , leżałem w szpitalu , kara dla sprawców to pół roku dla jednego , dla dwuch kara w zawiasach , nic to nie pomogło bo pierwszy z nich już wyszedł i dalej polują na niewinnych ludzi .

Policja w moim mieście jest bezradna , w sobotni wieczór jest jeden dyżurny i dwuch w samochodzie któży muszą patrolować całe miasto i okoliczne wioski . Co weekend są rozróby w barach dla młodych ludzi i za każdym razem zaczynają ci sami - pijane i naćpane małolaty .

Theil28 - nie chcesz - nie czytaj.

Typowy objaw chamstwa to patologiczna niechęć do przyjęcia logicznych pojęć i pieniactwo nie poparte żadnymi przemysleniami (popatrz sobie na Leppera - jest wzorcem chama niczym wzorzec metra). Zachowuj się tak samo, tylko nie miej pretensji że ktoś Ci wtedy powie że słoma sypiesz za sobą.

Ja jestem po prostu wulgarny. Jeżeli to cie tak rusza - znaczy że masz bardzo niską samoocenę. Ale to juz jest twój problem.

pozdr.

Qubric - i tu Ci przyznam rację. Wolność wyboru więc nie czytam. I słusznie - chamstwo, wulgaryzmy oraz szabelka w dłoni ze strony animowego tuptusia, studencika na utrzymaniu mamusi, jakim być może jesteś, nie powinno mnie prowokować.

The odd get even.

Sebax - i własnie na takich żadne kary nie podziałają odstraszająco. Ele ślepa siła jak najbardziej. Instynktu samozachowaczego nie traca nawet schizofrenicy. Gdyby napadnięty mógł w razie napaści zabić i kilka takich wydażeń miało miejsce - jak ta interwencja Policji w Łodzi - to taki niedorozwinięty małolat pewnie nie zacząłby mysleć ale na pewno by sie bał.

pozdr.

Theil - nie mów ze jestes aż taki głupi. Z moich wpisów miałes juz wielokrotnie okaje dowiedzieć się że studentem juz od dawna nie jestem. No ale widzę że nie jesteś spostrzegawczy.

Bardzo sprytnie piszesz i bardzo sprytnie chcesz wyprowadzić kogoś z równowagi. Dobrze ktoś Cię wyedukował w wywieraniu wpływu na ludzi i do tego mistrzowskie używanie zdań o konstrukcji "czy Twoja mama wie że jesteś np. złodziejem" gdzie każda odpowiedź źle świadczy o odpowiadającym. Byc może to cecha wrodzona u Ciebie.

Ale nie dam się sprowokować ponieważ na mnie działają argumenty przedstawione w cywilizowany sposób a nie wplecione między epitety.

Pozdrawiam.

The odd get even.

dresiarze zawsze atakują w grupie , wybierają słabsze ofiary i to zapewnia im "sukces" , nawet posiadanie jakiej kolwiek broni nie pomoże nam w starciu z 3-6 bandytami . Policja jest słaba , 50 letni policjant z nadwagą nie da sobie rady z bandziorami . W nocy na mieście nie ma ani jednego poatrolu policji a straż miejska pracuje do 22 .

Z opowiadań rodziców wiem że za komuny , jak wracali w nocy z jakiejś zabawy to po drodze mijali przynajmniej 3 patrole milicji , czy teraz nie można też tak zrobić ? , jest tylu bezrobotnych ludzi , wystarczy przeszkolić ich odpowiednio , utwożyć patrole i niech pilnują , bo najlepszą bronią na dresiarzy jest świdomość że policja jest "wszędzie" i jak narozrabiają to mogą być natychmiast złapani i aresztowani .

Sebax - wydaje mi się niestety, chyba ktoś już o tym pisał, że w naszym kraju dobrze działa tylko fiskus. Tu chłopaki są naprawdę nieźli i niejedną dobrą firmę są w stanie załatwić :)))) Wynika to również z tego że mają motywację czyli premię gdy niedobry przedsiębiorca płaci karę.

A Policja to tak jak służba zdrowia - marne zarobki i gruby Policjant z wąsem z drogówki, ot co........

The odd get even.

>theli28 i do puki tak będzie , będziemy się kryli po kątach żeby nie dostać od pana dresiarza .

Politycy żrą się między sobą , przed wyborami wciskają nam kit że będzie lepiej a jest coraz gorzej i strach na ulicę wyjść .

Dlatego jestem za prewencją. W sytuacji o której pisze Sebax - atak z tyłu - żadna broń nie pomoże.

Zobaczcie też jak było z gościem który zabił studenta. Facet miał 21 lat, BYŁ już notowany przez policję za rozboje. I co? I nic. Urzędnik z zadowoleniem wypełnił kartotekę, dał do statystyki i na tym się skończyło. Żadnego dozoru, żadnej prewencji.

W przypadku gdyby nasze Państwo raczyło zainteresować się takim delikwentem rok, dwa lata temu i dobrze zrobiło swoją prewencyjną robotę w ogóle nie musielibyśmy tutaj dzisiaj rozmawiać a student właśnie by się wybierał na kolejny egzamin..........

The odd get even.

Sebax - a rodzice nie wspomnieli przypadkiem, że to było w stanie wojennym? :)))) Jak w piosence Młynarskiego - "na jednego mieszkańca jeden Szeryf przypadał" ;)

Drechy to jednostki nie scocjalizowane - działaja w grupie - więc nie wiem jaka mogłaby być tu prewencja - chyba Anioł Strurz. Tylko siły sie boją. Gdyby Policja do nich zaczęła strzelać i potencjalne ofary również miałyby poparcie tej siły to zadziałałby - instynkt samozachowawczy. To nie są przestępcy którzy planują napady tylko bandy tępaków.

Był taki człowiek który wszczynał budry ze skinami i od razu dzwonił po grupe interwencyjną z KW. Policjanci przyjeżdzali tłukli pałami, zawozili na komendę, przetrzymywali kilkanascie godzin. I problem skinów, szalikowców w Łodzi zniknął - nabrali respektu. Ale to była zorganizowana akcja. W sytuacjach spontanicznych Policja nie zdaży na czas.

pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.