Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana XindakaA06 na YAQUIN MS-34D czy warto?

ciechu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Noszę się z zamiarem zmiany swojego Xindaka A06(kolumny mam klony Esa Ostinato 2k i brakuje mi basiku i klasy w graniu przy niższych poziomach głośności)na jakiś inny wzmacniacz i czytam czytam o wzmacniaczach tranzystorowych i co jakiś czas trafiam na opinie o wzmakach lampowych Yaqina które są rewelacyjne i entuzjastyczne. A ponadto kupno takiego wzmacniacza jest tańsze około 2k zł niż np dobrej Hybrydy około 5k zł Vincent lub tez Xindak. Jak myślicie drogie grono Lampowców czy moje myślenie ma uzasadnienie czy też wszystko to teoria. Chodzi o zmianę brzmienia przy jak najmniejszym nakładzie finansowym. Z góry dzięki. Słucham g łownie rocka

A czy Wzmacniacz Hybrydowy np. Xindaka-6200 da mi znaczącą zmianę i namiastkę lampy. Boje się że moje dzieci mogą Wzmacniacz Lampowy zajechać. Też włączają sobie muzę pod moją nieobecność. POzdrawiam

A czy Wzmacniacz Hybrydowy np. Xindaka-6200 da mi znaczącą zmianę i namiastkę lampy. Boje się że moje dzieci mogą Wzmacniacz Lampowy zajechać. Też włączają sobie muzę pod moją nieobecność. POzdrawiam

no co ty, u mnie w domu tylko ja i moja ładniejsza połówka możemy użytkować "MÓJ" sprzęt, dziecku kupiłem mini wieżyczkę i na niej sobie słucha muzy

Witam

Jako posiadacz własnie takiego Yaqina( ms 34d) oraz wielu, czytaj kilku niezłej kalsy tranzystorów mogę Ci doradzić, że warto wejść w Yaqina. Jasne, że obrońcy honoru tranzystora będą lampie wytykać przerysowanie, zniekształcenia, ale w ostatecznym rozrachunku liczy się to co płynie z głosników, a płynie DUŻY dźwiek, nasycony o wielkim wolumenie, a dodatkowo ms 34D ma świetna dziurkę słuchawkową, klasy słuchawkowców za konkretną kwotę. Mam i Densena, Linna, Cyrusa, Gainclona i jakoś nie mam ochoty wracać do krzemu, robiłem porównania i zawsze w moim odczuciu lampa gra lepiej. Gram na dużych, zamknietych podstawkowcach wiec pewnie dlatego bas trzyma się rytmu nawet przy "zdecydowanych" klimatach. Spróbuj lampy, ale myśle że poniżej EL34 nie warto schodzić, miałem lampiaka na el84 i grał zbyt poprawnie, grzecznie, zbyt tranzystorowo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.