Skocz do zawartości
IGNORED

Eichmann eXpress 6 - co to za kabelek?

soso

Rekomendowane odpowiedzi

Gutten - gdzie jestes?? :) bo wlasnie Gutten pisal o kabelkach Eichmanna choc nie wiem dokladnie o ktorych. W czasie wczorajszego odsluchu w AudioPunkcie rowniez wrzucili mi jakiegos Eichmana ale to za krotki odsluch by wiecej o nim powiedziec - jedno moge powiedziec na pewno - esponuje pierwszy plan - wokalistka nagle okazuje sie byc wzrostu Malgosi Dydek, na gitarze gra Shaq i to trzymajac ja pod broda etc etc :) ale poza tym bylo na tyle ciekawie, ze dzis pozyczam kabelek do domu :)

Wczoraj porownywalem z Harmonic Technology Truth Link i Audioquest Diamondback. Wypadl ciekawie ale to zdecydowanie nie moj smak - duzo basu, reszta lekko wycofana, wysokie tony z tendencja do cykania. Generalnie bardzo surowy dzwiek, techniczny w barwie i malo drugiego planu, poglosow i ech. Za to swietna scena dzwiekowa. Co do dynamiki trudno powiedziec bo bas bardzo dominuje. Srodek lekko wycofany i nie pokazuje wszystkich szczegolow. Ale mimo tego marudzenia wydaje sie, ze to nie jest najgorszy kabel bo robi pewne wrazenie - atak!

Po kilku dniach cos napisze w opiniach ale na razie probuje.

pzdrw

soso

hmm... moje wrazenia sa nieco inne - tzn nie mam wrazenia nadmiaru basu, gora tez jest calkiem OK. Natomiast nie do konca potwierdzila sie moja obserwacja z odsluchu w salonie - tzn eksponowany nie jest tylko pierwszy plan - calosc dzwieku jest podawana bardziej "na twarz" (ze szczegolnym uwzglednieniem pierwszego planu). Pozostaje kwestia indyidualnych preferencji sluchajacego - podawanie "na twarz" to nie jest to co mi najbardziej odpowiada choc brzmi w pierwszej chwili efektowniej. W ramach experymentu do moich AE podpialem Eichmanna na gore, dol Nykielem i ... obaj z kolega stwierdzilismy, ze biwiring tym glosnikow zdecydowanie sluzy - wieksza przejrzystosc, wiecej powietrza - po prostu lepiej. Potestuje jeszcze pare dni to moze napisze wiecej.

jakze temat o kablach moglby sie obyc bez wiele wnoszacych wpisow Qubrica ... napisz cos jeszcze koniecznie!!

PS aaaa i widzialem jeszcze ze dwa watki na forum gdzie nie bylo Twojego wpisu?!! napraw to szybko - to musi byc jakies przeoczenie przeciez masz mnostwo do powiedzenia w kazdym mozliwym temacie ...

Qubric - u Ciebie to znaczy na jakim sprzęcie? Może trochę więcej konkretów? Ktoś w ogóle wie jaki hardware posiadasz? Mocno teoretycznie gadki jak zwykle wstawiasz.

The odd get even.

>Qubric

Kup sobie najnowszą końcówkę Schwarzeneggera - Governor Exterminator i połącz plecionkami Globalization MkII Stieglitza (koniecznie w biwiringu) z tubami Leppera po tuningu Tymochowicza. Efekt murowany.

theli - co tu robisz. To jest stereo - wracaj do swojego wątku na bocznicy i tam się rozpleniaj. Na twoje wpisy i tego drugiego małolata z aberacja psychiczną nie bedę odpowiadał w mwrytorycznych wątkach.

Pal55 - Kiedy przeczytałem o tych kablach (per. druty Eichmanna - w innym wątku, więc nie zarzucisz że to są tylko moje skojarzenia) sądziłem że to żart. U mnie nazwa budzi zniechęcenie, wystarczające zeby ich nie kupować.

pozdr.

Qubric - przecież zadałem Ci merytoryczne pytanie. Jaki masz sprzęt, na czym słuchałeś że wnosisz że kabel nie zagra u Ciebie dobrze?

Może nie masz żadnego sprzętu, po prostu?

The odd get even.

Pomijajac pyskowke - cos sie chyba niektorym pozajaczkowalo bo ja pytam o interconnect a nie o kable do kolumn. Nawet nie wiem, czy taki eichmann o tej samej nazwie jest jako kabel glosniowy.

pzdrw

soso

Named after Australian inventor Keith Eichmann – the Eichmann Ratio™ formula is a ratio between signal and return conductors, where the return has a greater cross-sectional area and mass than the signal.

Może Bacha też nie należy słuchać, bo się kojarzy z Bach-Zelewskim?

Qubric - a nie masz ty większych problemów?

eXpress 6 testowałem w domu - zrobił na nie wrażenie nijakiego, dźwięk wydawał mi się nieco bezbarwny, ale też nie stwierdziłem jakichś poważnych wad.

Nie slyszalem nigdy tych kabli, ale czytalem, dosc pozytywne wypowiedzi na ich temat. Jesli jest to oryginalny Eichmann eXpress 6 to nie jest to w pelni ekranowany kabel. Ostatnio pierwsza seria byla wysprzedawana, gdyz zastappiono ja seria 2, ktora jest w pelni ekranowana.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.