Skocz do zawartości
IGNORED

HKTS harmana vs inne

bartleby

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

rezygnuję z dużych kolumn w kinie kosztem wzmacniacza stereo. Do kina chcę kupić zestaw harmana hkts, jeszcze nie wiem konkretnie który, któryś z 2 średniotonowcami w satelicie. Niestety nie mam możliwości posłuchania tego i tu moja prośba, proszę osoby które słuchały tych zestawów o 2 słowa jak one grają zwłaszcza do "dużego kina" domowego. Czy bardzo plastikowo, jak dialogi czy naturalne, czy sub daje radę?

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/90690-hkts-harmana-vs-inne/

Tylko że ja mam żonę, która zgodziła się na duże stereo + amplituner z głośnikami 5.1 w pokoju w bloku. Tak złotej kobiecie nie ustawię takich archaicznych szkaradztw jak te, które wymieniłeś.

Zaczynam się zastanawiać, czy nie lepiej kupić 4 satelity i centralny z jakiegoś większego zestawu + markowy subwoofer 25cm z 2 ręki. Może z kompletu jamo 606 satelity i centralny, dobrze wyglądają a przynajmniej nie plastiki.

No chwila tylko ze KTS to tez taki maly glosnik przeciez. Co zoie sie podoba bardziej niz tamte? Jak chcesz isc w monitory to predzej Tannoy V1, MA Bx2 ale to Cie wyjdzie uzo wiecej. Nie wiem co z tamtymi jest nie tak z wygladu :/

HK są o wiele bardziej atrakcyjne designersko, nie tylko dla żony, mi też się o wiele bardziej podobają. Zapewne zestawy które proponujesz rzeczywiście grają lepiej, nie mam powodu żeby się nie zgadzać, ale wyglądają prawie jak kino domowe "z pudełka" samsung sprzed 10 lat. Na papierze nawet starsze HKTS 11 wypadają lepiej.

Monitory o których piszesz są za drogie, jamo wybrałem bo są tanie, wyglądają względnie i są drewniane. Nie jestem fanem jamo.

Jak obiektywnie graję w kinie zestawy HKTS 11, 16, 30 w odniesieniu do przeciętnego zestawu KD powiedzmy za jakieś 3000zł. Ogólnie czy jest tragedia po takiej zmianie, czy nie.

Chętnie też słucham o alternatywnych propozycjach, po prostu to co zaproponowałeś nie przechodzi estetycznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.