Skocz do zawartości
IGNORED

Stabilizator napięcia

Mr.Black

Rekomendowane odpowiedzi

michelangelo, zbyniu 360,
inną odpowiedź uzyskałem tutaj [url="http://www.audiostereo.pl/stabilizator-napiecia-sieciowego-do-wzmacniacza-lampowego_85660.html/page__view__findpost__p__2451792"]http://www.audiostereo.pl/stabilizator-napiecia-sieciowego-do-wzmacniacza-lampowego_85660.html/page__view__findpost__p__2451792[/url]
tak też ustawiłem stabilizator - na prostownik dwupołówkowy, jak zalecił kol. stern. i na razie stabilizator działa, ale trochę brumi...

• 4 miesiące później...
Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

po opiniach i fascynacji niektorych forumowiczow taki stabilizator sprzedalem ,popierwsze brumil grzal sie okropnie i nic nie wnosil od siebie ,zeby chociaz troche, nawet na samym
odtwarzaczu robil sie jak piec hutniczy ,nie polecam nikomu ,!!!!!!

• 1 miesiąc później...

Brumi daltego ze plytki w trafie sa luzne . trzeba albo dokrecic albo pomalowac go specjalnym lakierem do traf. kolega uzyl bodajze normalnego lakieru do drewna . dobrze jest poluznic plytki . pomalowac lakierem i dobrze zkrecic i przestanie brumic bo plytki nie beda juz luzne .

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

• 1 rok później...

Witam po 3 latach uzywania stabilizatora Stabor 120 P nic sie ani ze sprzetem ani ze Staborem nie dzieje , co do poprawy dzwieku nie bede tu pisal najlepiej posluchac planuje zapodac mu nowe audiofilskie ubranko aby lepiej wygladal :)

Też używam Stabora 120 (wygrzebałem go u rodziców). Mam do niego podłączony CD. Poprawa w stosunku do zasilania bezpośrednio z gniazdka jest wyraźnie słyszalna. Natomiast wzmacniacz lepiej gra bezpośrednio do gniazdka. Podłączony do stabilizatora zamula dźwięk.

U mnie też ten stabilizator strasznie brumił. Wymontowałem transformator i dławik (to ten większy, wyglądający jak transformator), wykąpałem je w lakierze do drewna, skręciłem i jest cisza.

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.