Skocz do zawartości
IGNORED

ACTA- zgoda na pełzającą cenzurę sieci 26 stycznia

stogdan

Jesteś za wprowadzeniem ACTA  

266 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za podpisaniem ACTA przez Polskę?

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie bardziej żałosny jest fakt wpieprzania się się ambasady USA. Dziwne, ze tak mało się o tym mówi i pisze, a przeciesz to skandal na miarę telefonów z Kremla za komuny.

W pale się po prostu nie mieści. Jak się zaczyna takie rzeczy traktować "jako normalka", to oznacza, że człowiek jest już zniewolony.

jar1 to jak najbardziej ,tylko nie zapominaj o naszej użyteczności.Prokurator wojskowy na własne życzenie spotykał się z agentami USA referując tajne materiały z śledztwa smoleńskiego i został przez sąd uniewinniony .Bardziej za zaistniałą sytuację obwiniam naszych polityków

a moze panowie na miesiac wstrzymacie sie z zakupem wszystkiego co multimedialne??tyle ze zeby to zadzialalo to najpierw nalezy kupic normalnie ....

A co ? sugerujesz że wszyscy Polacy to piraci ?

Ja mam parędziesiąt płyt "komercyjnych" zakupionych w Arkadii, ale tylko tych wykonawców, którzy naprawdę coś sobą prezentują w dziedzinie muzyki, ale sporo ściągnąłem zupełnie legalnie z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i uważam że naprawdę jest tam mnóstwo wartościowych tytułów.

Tym bardziej dziwię się takim artystom, którzy zupełnie "bezinteresownie" wstawiają na ten portal swoje "małe" dzieła.

Bez problemu można ich dokonania wesprzeć finansowo "co łaska".

Choć utwory są w mp3 to przerabiam je na wav i słucham, trzeba mieć tylko dobry program (linuksowy).

Co do artystów ...

Nie zapominajmy o tym, że są zarówno knoty filmowe i muzyczne, kilka razy wychodziłem z kin w czasie projekcji.

Na scenie mało kapel wypada dobrze, a tych co posiadają prawdziwy kunszt można naprawdę nazwać artystami przez duże A.

Reszta mogła by grać do kotleta w jakiejś knajpie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rzekomy telefon z ambasady to faktycznie byłaby perfidia, a może jest to celowe działanie (jeśli był wykonany), aby ...

czy zawsze musimy komentowac zachowanie kazdego idioty, nawet jak to jest idiota amerykanski.Jeszce na poziomie rzadu.

problem piractwa jest tak skomplikowany, ze juz teraz to nie jest prosta reguła.Z uwagi na liczbe to jest juz masówa.Jakie wnioski co do ceny produkcji mozna wysnuc, jesli dwie trzecie produkcji idzie na lewo.a filmy pol roku przed premiera.

CYTAT:

"Rząd jest dla ludzi a nie ludzie dla Rządu! Jeśli Rząd tego nie rozumie to zdaje się czas na zmianę Rządu..." - pisze jedna z internautek. Inny użytkownik serwisu dodaje: "Ty głosujesz na ACTA, ja nie głosuję na Ciebie".

Trudno się z tymi słowami nie zgodzić....

Ale przyznajcie, że sami strzeliliśmy sobie w kolano...

PO-szliśmy na wybory i uwierzyliśmy w tę wielką kolorową ściemę, elegancką ściemę, europejską ...

Uwierzylismy że nasz WÓDZ ORLIK w nienagannie skrojonym garniturku COŚ może i COŚ znaczy w tak zwanej Europie...

On jedank nie znaczy NIC ... i do tego z niezrozumiałą dla większości służalczością podpisuje wszystko co mu tylko pod nos podetkną.

Gnie się w ukłonach na wszystkie strony i podejmuje działania sprzeczne z interesem własnego kraju i własnych obywateli.

W dodatku nie liczy się całkowicie z opinią ani opozycji ani nawet własnych wyborców.

Jeśli się ma większość w sejmie - to można sobie pozwolić na lekceważenie każdego kto tylko próbuje w jakikolwiek sposób sie sprzeciwić.

Przyznam, że ze zdziwieniem przyjmowałam reakcję Polaków na coraz mocniejsze przykręcanie śruby ... coraz wyższe podatki i irracjonalne ustawy, które miały za zadanie tylko jedno - wyciągnąć od ludzi jak najwięcej kasy, żeby załatać rozlatujący się budżet ...

Polacy cierpliwie znosili WSZYSTKO ... młodzież w WYTWORZONYM SZTUCZNIE przez media pro-rządowe strachu przed potwornym moherowym PIS-em i ośmieszanym Kaczorem - grzeczniutko głosowała na wyluzowanego Tuska...

No i mamy LUZ ..........

Z kibiców zrobiono kiboli ... zabrano młodzieży wiele udogodnień i ulg ... a teraz dostęp do części informacji w internecie.

Kiedy ostrzegano, że sytuacja przypomina taką kontrolę nad ludźmi jaka miała miejsce za komuny - to nikt nie wierzył...

Trzeba dopiero było groźby ACTA - żeby ludzie zrozumieli że to zamach na ich wolność i prawo do samostanowienia ...

WPROWADZENIE ACTA - jest złem, jest ograniczeniem wolności i prawa do pozyskiwania informacji

- jest zamknięciem okna na świat dla tysięcy obywateli, których nie stać na drogie prawa autorskie.

Tak jak napisałam w poprzednim wpisie :

- istnienie w internecie - jest BEZPŁATNĄ REKLAMĄ - i twórcy powinni się cieszyć z ilości kopii - bo to właśnie robi im popularność. ( oczywiście pod warunkiem podania nazwiska kopiowanego autora.

- Badania dowodzą, że najlepszymi klientami są właśnie użytkownicy internetu i to właśnie oni w większości kupują płyty i książki.

- Internet to ogromny globalny rynek - dla niektórych właśnie w tej formie jedyny dostępny -( również dla twórców ) i powinni się z tego cieszyć według zasady : Nie ma Cię w internecie - nie istniejesz ... jesteś w internecie - znaczy jeszcze żyjesz !

- Wprowadzenie ACTY - rozpocznie GLOBALNĄ PARANOJĘ .... i ogólnoświatowy PARALIŻ INFORMACYJNY.

Nikt już nie będzie wiedział, co może kopiować a co nie, za co go wsadzą a za co nie ... a za co mu każą płacić ...

Świat znów skurczy się do wielkości krajowych mediów ...

Nie wiem jak ludzie przyzwyczajeni już do wolności i wirtualnych podróży - zniosą to ograniczenie horyzontów.

................ i tyle ...."

Kiedys w przyszlosci:

rozmowa wiezniow:

za co byles skazany: na 2 lata za molestowanie corki,

a ty? polamalem chlopa, 9 miesiecy

a ty.....

....

na koncu patrza stoi spokojny wygladajacy na niegroznego ale strasznie zastraszonego a ty cos zawinil ze tutaj jestes?

a sciagnalem film bo nie zdarzylem obejrzec w telewizji i wsadzili mnie na 10 lat skonfiskowali majatek oglosili terrorysta,

a jeden z nich mu mowi: chlopie w hamneryce siedzi 30% niewinnych nie przyjmuj sie nie tylko ciebie to spotkalo jak wyjdziesz to zrob cos zebys sie poczul ze jestes winny poprawisz los sobie i nastepnym niewinnym,

ale co mam zrobic, pyta wiezien

a jak to co nie wiesz, zalatw tego ktory cie wsadzil, przyczaj sie i szczel to prezesa hamerykanskiej korporacji, jednego zloczyncy mniej na swiecie,

wiezien w koncu sie usmiechanal, chyba zrozumial ze to jest rozwiazanie

haha

czy zawsze musimy komentowac zachowanie kazdego idioty, nawet jak to jest idiota amerykanski.Jeszce na poziomie rzadu.

problem piractwa jest tak skomplikowany, ze juz teraz to nie jest prosta reguła.Z uwagi na liczbe to jest juz masówa.Jakie wnioski co do ceny produkcji mozna wysnuc, jesli dwie trzecie produkcji idzie na lewo.

promocja zwiekszanie popularnosci branzy, ksztaltowanie gustow to wszystko robilo piractwo, darmowa reklama, teraz tylko ACTA i czerpac zyski, bez piractwa nie bylo by tego co teraz, mniej kasy by sie rozeszlo mniej technologi powstalo, stalibysmy w miejscu a tak postep jest ogromny... ACTA wszystko zatrzyma oczywiscie nie teraz tylko pozniej, ale teraz jest super korzystne wszystko zostalo wypromowane tylko to zgarnac skontrolowac i zarabiac...

chwilowy brak działalności w audio.

zapomniales popieprzyc i posolic.faktycznie darmowa reklama jest za darmo bo wynika ze zlodziejstwa.Ku..wa jakos nie mogie zrozumiec.

donald ma nas za idiotów. Cytuję: "Donald Tusk zapowiedział dalsze konsultacje dotyczące tej umowy." Najpierw podpisuje, potem konsultuje.

<<<<<donald sie rzadko myli.

genralnie myslenie chlopaczka.szef daje podwyzke..dobry szef.zabiera premie ..to ciul.

Przykładowe myślenie niewolnika. Jak chcesz to możesz i za darmo pracować w sumie jak niewiele potrafisz to i nie podskoczysz. Natomiast inni są wyszkoleni i cenią się, jak pracodawcy nie pasują to można ich zwolnić a jutro będzie miał konkurencję. Takie jest życie dzieciaku, wyżej wacka nie podskoczysz.

Kurde nic nie idzie zrozumieć.Przecież to oczywiste,że Amerykańce pilnujom swojego interesu a naiwni sie obudzili i sprawdzajom czy majom rece w nocniku.Trzeba było wcześniej patrzeć pod nogi a nie dopiero jak walniesz o glebe.

zapomniales popieprzyc i posolic.faktycznie darmowa reklama jest za darmo bo wynika ze zlodziejstwa.Ku..wa jakos nie mogie zrozumiec.

No trudno nie kazdy moze wszystko zrozumiec... to rzeczywiscie wymaga pewnego rozeznania... ja ci pomoc zrozumiec.hmmm

Wyobraz sobie ze masz.wieze nie masz.netu i jestes przecietnym obywatelem (w sumie cofnij sie o 30 lat tylko odejmij porzyczanie plyt nagrywanie z radia) ja asnie sie cofnalem i okazuje sie ze kupowalem ok 5 plyt rocznie z czego co.druga za cene bo byla tania a niekoniecznie taka jaka kupilbym... w sumie byly wsrod nich i dobre... wyobraz sobie ze tak by wygladala branza wciaz gdyby nie piractwo....

A.tak net i odkrywanie muzy co spowodowalo zarazenie sie audiofilia... i w konsekwencji kupna 2-3 razy tyle plyt (w sumie postanowilem nie wspierac.korporacji po tym co zrobili z acta wiec od teraz tylko uzywane kupuje co = to samo co piractwo )

I do tego.wyobraz sobie ze cale.masy dzieki przypadkowym sciagniecem zarazilo sie grami pozniej kupuja sprzet modernizuja przyczyniaja sie do wzrostu branzy komputerowej (8 rdzeni ram w ilosciach Gb tylko dzieki grom istnieje obecnie) no i pozniej kupuja na przemian oryginaly i kopie .... branza pc by byla w czarnej d.... gdyby nie wolny dostep do info to sie dzieje na prawde bo mialem zbajomosci w tym srodowisku kiedys teraz juz kobieta i normalnosc zostala i pamiec...

chwilowy brak działalności w audio.

problem piractwa jest tak skomplikowany, ze juz teraz to nie jest prosta reguła.Z uwagi na liczbe to jest juz masówa.Jakie wnioski co do ceny produkcji mozna wysnuc, jesli dwie trzecie produkcji idzie na lewo.a filmy pol roku przed premiera.

No własnie ale jak widać to za trudne jezd dla niektórych.Dobry przykład.

Przykładowe myślenie niewolnika. Jak chcesz to możesz i za darmo pracować w sumie jak niewiele potrafisz to i nie podskoczysz. Natomiast inni są wyszkoleni i cenią się, jak pracodawcy nie pasują to można ich zwolnić a jutro będzie miał konkurencję. Takie jest życie dzieciaku, wyżej wacka nie podskoczysz.

z wami można po koniach na ulicy sprzątać a nie rządy obalać....rewolucjoniści z myszą w łapie

załóż koszulkę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

przykładowe myślenie niewolnika......>>>.mamy trzeciego na mysliciela roku.Szkoda ze jest wyszkolony i ceni sie.Mam nadzieje ze to wiecej niz zawodówka.faktycznie trudno go bedzie zwolnic.teraz tacy sa potrzebni wszedzie.

z wami można po koniach na ulicy sprzątać a nie rządy obalać....rewolucjoniści z myszą w łapie hahaha

załóż koszulkę

Właśnie taką fuchę się obejmuje jak się nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Ale się nie martw koni coraz mniej na ulicach.

przykładowe myślenie niewolnika......>>>.mamy trzeciego na mysliciela roku.Szkoda ze jest wyszkolony i ceni sie.Mam nadzieje ze to wiecej niz zawodówka.faktycznie trudno go bedzie zwolnic.teraz tacy sa potrzebni wszedzie.

Skoro masz nadzieję to cię nie rozczaruje i powiem, że dużo więcej.

Czy trudno, jak każdego ale nie sram jak ty po galotach ponieważ nic oprócz jęczenia na forum nie potrafię.

srania nie widac ale jeczenia ..tak.

tak myslalem ze duzo wiecej.ja mam duzo mniej.Dlatego jecze.

To zamiast siedzieć i głupoty pisać naucz się czegoś.

chlopcze nie muszem bo polubiłem czytac glupoty i spadles z nieba wlasciwe ....Jesli masz duzo za duzo to to jest wlasciwe miejsce...

niebawem bendziesz miał duzo za malo.

chlopcze nie muszem bo polubiłem czytac glupoty i spadles z nieba wlasciwe ....Jesli masz duzo za duzo to to jest wlasciwe miejsce...

niebawem bendziesz miał duzo za malo.

dzieciaku jak lubisz czytać głupoty to napisz sobie swoje przemyślenia na karteczce i czytaj, nie będziesz rozczarowany.

Ja już mam dużo za mało.

wisz mozna jak idiota z idiotom.dobrze trafiles.Dawno tu juz nie bylo takich kształconych wysoko.

fugujesz?

fuga musi lac sie jak gesta smietana.dobrze jezd dodac kredy.

mozesz tez na styk.wisz co to na styk?

Właśnie taką fuchę się obejmuje jak się nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Ale się nie martw koni coraz mniej na ulicach.

"wyżej wacka nie podskoczysz" twoje słowa ,powinieneś zrozumieć

fugujesz te kafelki???

ten etap kochanienki mam juz za soba, teraz potrzebuje.... lustra.

To już kible zrobiłeś i chcesz wejść z polerką powierzchni płaskich? Zuch chłopak ale pomyliłeś mnie ze swoim kolegą z roboty.

Lustrzyca

"wyżej wacka nie podskoczysz" twoje słowa ,powinieneś zrozumieć

Oczywiście ale każdy ma wacka na innej wysokości.

swiety mikolaju najlepiej pieprznji tym i powiedz im zeby sobie sami polozyli te kafelki.

najlepiej to ty "pieprznji" ale sobie słownik

mikolaj te twoje głupotki jak ci zabiorom,to zrozumiesz co ta ACTA dlatego szybko leć opatentuj,to ACTA cie obroni.Korzyść bendziesz miał a muls z wladzem czajom się by ci tom korzyść zabrać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.