Skocz do zawartości
IGNORED

>>> PROCESORY DO KINA DOMOWEGO <<<

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Mczaj dlaczego nie kupisz sobie jakiegoś procka i końcówki masz świetne kolumny?

Szczerze powiedziawszy, to nie mam jakiejś silnej motywacji do zmian. Ten onkjas daje w kinie radę, kolumny są efektywne, rwą się do grania. Miałek kiedyś Ushera 1.5 podpiętego pod pre-out L i R. W stereo była poprawa jeśli chodzi o aspekty dynamiczne, rytmikę, bas, ale też to nie były jakieś wielkie zmiany. W kinie prawie w ogóle się tego nie odczuwało - wiadomo, centralny wciąż był napędzany z onkyo.

Poza tym wiadomo, proza życia wspomniana przez Risto - zawsze są jakieś inne wydatki.

Ale w końcu trzeba będzie coś zmienić, żeby było ciekawiej. Te pierwsze dni uniesienia po zakupie nowych klocków - bezcenne ... ;)

• 3 tygodnie później...

Stempel jak tam twój procesorek już sprawny?

Niestety jeszcze nie. Ale zdiagnozowany i czekam teraz aż ściągną mi jakiś element przy układzie odpowiedzialnym za zapis i podtrzymanie ustawień.

Na pewno nie tak dużo jak się wydaje, ale jest pewność co do jakości i dostęp do oryginalnych części.

Przy tej klasie sprzętu nie należy oszczędzać na serwisie, bo to prędzej, czy później da o sobie znać.i naprawa wyjdzie drożnej.

Pozdrawiam,

AndrzejS@

Pytasz się z ciekawości, czy masz jakiś problem z Meridianem.

Nie jestem serwisantem i nie wiem co konkretnie zostało uszkodzone.

Musiałby to zdiagnozować fachowiec i wycenić.

Pozdrawiam,

AndrzejS@

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Na pewno nie tak dużo jak się wydaje

Nie jestem serwisantem i nie wiem co konkretnie zostało uszkodzone.

Musiałby to zdiagnozować fachowiec i wycenić.

Niby nie mój problem ale dlaczego pierw piszesz, że naprawa będzie stosunkowo nie droga, a później zapytany o konkrety piszesz, że nie masz pojęcia ile może kosztować?!

Chciałem pomóc koledze a tu widzę rozpętała się niepotrzebna dyskusja osób niezainteresowanych problemem.

Mam G68 i odpukać nic się nie dzieje, ale gdybym miał problem to zdecydowanie oddałbym do serwisu dealer Meridiana a Polsce i nie szukałbym "złotej rączki", która mi naprawi.

Pozdrawiam,

AndrzejS@

Gość Gosc

(Konto usunięte)

To że chciałeś pomóc Ci się chwali.

Tylko powiedz mi, na czym miała niby polegać ta pomoc, skoro piszesz, że naprawa bedzie kosztować na pewno nie tak dużo jak się wydaje, skoro nie masz żadnego pojęcia ile? Zwracam uwagę na słowo określenie NA PEWNO.

Szukasz dziur w całym.

Jeżeli nie jesteś zainteresowany, to nie pisz głupstw i podejmij dyskusje zgodnie z tematem.

Nie będę CI wyjaśniał na czym miała polegać moja pomoc, gdyż nie dotyczy to twojej sprawy.

AndrzejS@

Ps. Nie odpisuj gdyż nie będę udzielał informacji dotyczącej tej kewestii

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jeżeli nie jesteś zainteresowany, to nie pisz głupstw

No raczej ktoś inny głupstwa wypisywał. Ja tylko je wskazałem.

Zamiast się unosić i obrażać wystarczyło się przyznać do błędu.

Proponowałem jemu naprawę u autoryzowanego dealera, ale nie skorzystał

Pozdrawiam,

AndrzejS@

Hmm...

Hmm...

A tak na poważnie to sam mam zastrzeżenia do oficjalnych serwisów - działają jak każdy inny i biorą kilka razy więcej. Koledze serwis tak złożył AUDI po wypadku, że sam musiał po papudrakach poprawiać.

MERIDIAN znajduje się w Gdańsku. Dzięki uprzejmości jednego z kolegów na forum otrzymałem dobry namiar. Na razie nie będę robić reklamy. Ale jak się sprawdzą i naprawią to napiszę kto, jak i gdzie ;-)

Przyda się lekkie rozluźnienie atmosfery, Andsie strasznie spina się z tym Meridianem, od razu wie, że ktoś inny na pewno spieprzy i tylko autoryzowany seriwis zrobi dobrze. Jedno jest pewne - że zrobi dobrze samemu sobie, przytulając sporą działkę za drobną naprawę, bo pewnie nie będzie im się chciało dłubać, tylko od razu wymienią całą płytę ... Oj Andsie, coś ty taki pro-meridianowy, robisz u nich czy jak?

Nie robię u nich, ale znam osobę która robi m.in dla Meridiana i robi to bardzo dobrze i tanio. Dlatego chciałem koledze @stempel go polecić, ale skoro znalazł już fachowca to gratuluje wyboru.

Pozdrawiam,

AndrzejS@

anside 1,

Tak się składa że jestem na etapie serwisów, więc może jestem bardziej wzburzony niz zwykle. Nie będę komentował rozmów i diazgnozy i znajomości swojego dystrybuowanego sprzętu. Diagnoza jest szybka w zakresie koszów naprawy. W żadnym innym zakresie, pomijam brak znajomości okresu gwarancji.

Ale jak się używa argumentów jak Twoje, to trzeba mieć świadomość że ktoś dopyta o szczegóły , no a wtedy jak się niewiele wie to najlepiej powołać się na znajomego. Też znam osobę która zna osobę , a ta jeszcze inną osobę.

W USA wyliczono że Amerykanin może dotrzeć do Prezydenta USA max poprzez 7 osób znajomych

Z całym szacunki, ale czytaj ze zrozumieniem.

O szczegółach nie będę pisał z wiadomych względów. Jeżeli masz problem z Meridianem to zapraszam na privo.

Pozdrawiam,

AndrzejS@

A aj juz myslalem, ze w swiecie procesorow cos sie ruszylo, a tu taki bajzel

Sami politycy tu sa: do sejmu z wami. Jak juz wyzej napisano zalatwiajcie takie sprawy na priva, bo nie kazdemu chce sie czytac setki stron z wypowiedziami ,,fachowcow,,

A aj juz myslalem, ze w swiecie procesorow cos sie ruszylo, a tu taki bajzel

Sami politycy tu sa: do sejmu z wami. Jak juz wyzej napisano zalatwiajcie takie sprawy na priva, bo nie kazdemu chce sie czytac setki stron z wypowiedziami ,,fachowcow,,

Przecież jesteś tu dobrowolnie i nikt cię do czytania nie zmusza :-P

Jest różnica gdy oddajesz sprzęt w obce łapska do serwisu, a oddajesz sprzęt do zaprzyjaźnionej osoby ???

Pytanie o cenę usługi na odległość, bez diagnozy, to także szczyt braku wyobraźni .... skończcie już ten wątek !

Nie dość, że człowiek chce bezinteresownie pomóc, to w podzięce zostaje napadnięty .... a dalej jazda !

Bodex, nie gorączkuj się tak i nie krzycz. Pytania wyniknęły z pewnych niepotrzebnych stwierdzeń i niedopowiedzeń, nie popartych żadnymi konkretami. Ot, znowu jakaś dziwna gatka-szmatka. Poza tym jakoś ten fakt chęci niesienia pomocy nie został potwierdzony przez tego, komu pomoc miała być oferowana ...

Proponuje zamkniecie wątku serwisu, bo widzę, że nie warto się deklarować. Kolega stempel poradził sobie bez niczyjej pomocy.

Proszę o powrót do tematu głównego a nie tylko o procesorach Meridiana i serwisie. Jest tyle innych procesorów do KD, że warto ten temat kontynuować i wymieniać doświadczenia a nie tylko złośliwe uwagi, które do niczego nie doprowadzą a wprost przeciwnie i temat będzie mało poczytny.

A ja mam na przyszłość nauczkę, że nie warto składać deklaracji pomocy.

Teraz gdyby ktoś potrzebował pomocy, to niestety nie udzielę jej.

Pozdrawiam,

AndrzejS@

A ja mam na przyszłość nauczkę, że nie warto składać deklaracji pomocy.

Zachowujesz się jak dziecko z piaskownicy Andrzej.

Pozdrawiam,

AndrzejS@

Pamiętaj tylko, że w pewnych okolicznościach nieudzielenie pomocy jest przestępstwem ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.