Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel głośnikowy do 300zł

Mr.Black

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Po kupnie interconektu (i zobaczenia jakie przyniósł zmiany) czas nadszedł na kabel głośnikowy .

Odtwarzacz Płyt CD - ONKYO Integra DX-7911

Wzmacniacz - ONKYO Integra A-9711

Kolumny Głośnikowe - TANNOY 633 (nie długo jeszcze lepsze ;)

Kabel Interkonekt - JPS Labs Superconductor FX

Obecnie używam Klotz.

Chodzi mi o używane.

który z nich był by najlepszy :

-Straight Wire - Rythm

-Straight Wire - Chorus

-Wireworld Oasis 5

-Hotline Blue Spiral Line

-AUDIONOVA Euphoria

Może ktoś zaproponował by coś lepszego ?

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedz

Ja polecam to co mam sam :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poprzednio miałem Audioquest Rocket 33, który całkowicie kastrował przekaz z basu. Xindak poprawił to i jeszcze kilka innych rzeczy - ładna scena, szczegóły, pełny bas o ładnej definicji, bez lania się po ścianach (co występowało w tanich kablach Procab. Uważam, że w tej cenie to bardzo dobra propozycja.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pod jakim względem lepszego?

Z audio jak z samochodami. Lepszy będzie i Land Rover i Ferrari. Zależy czego się potrzebuje.

powiem ci coś z własnego doświadczenia. mam dwa systemy audio, przez klika lat kilkanascie razy zmieniałem sprzęt, ustawienie, KABLE. wkoncu mnie to znudziło i zostały mi w domu audionova moonwalk signature. gdy musialem sobie skołowac na szybko drugi zestaw audio u laski, nie mialem zbytnio fundszy na to zeby jeszcze na kable wydawac pare baniek. znalazlem w swoim warsztacie OEHLBACH (niewiem czy dobrze to napisałem) OFC, profesional audio cable. przewód, zwykły, czarny, 2x2,5mm, miałem tego kilkanascie metrów od jakiegos kupionego na handel sprzętu. z braku laku wziałem ten kabel do swojego zestawu, i czy mi ktos wierzy czy nie, nie odczułem duzej różnicy miedzy moonwalkiem za 300zł a kablem wartym, ja wiem, moze z 15zł za metr. moonwalk poprostu niżej schodził, bardziej wypełniał, ale były to róznice tak subtelne, ze nawet niewarte tych 200 złotych różnicy w cenie. brzmienie mojego zestawu RADYKALNIE zmieniło sie najpierw gdy kupiłem do domowego zestawu starą koncówke mocy yamaha m-50 (doskonały klocek), a potem gdy zamieniłem sony ta-f606es (w drugim ststemie) na przypadkiem kupiony poweramp SYNN P-08. chcesz faktycznego wypełnienia dźwięku, sceny, kontroli bassu i dokładnosci? to nie kupuj drogich kabli tylko sprzedaj wzmacniacz, kup przyzwoitą końcówke mocy (na początek choćby rotela jakiegos, niezłe są) i powoli zacznie ci sie klarowac odpowiedz na pytanie: dlaczego audiofile kupują koncówki mocy za 50000zł i po co im 2x400w mocy. ja juz wiem. bez prądu nie ma grania, i nie chodzi o robienie dyskoteki.

>denon.dcd.2560

Jasne, ze najpierw trzeba zadbać o podstawy. Kable cudów nie zrobią jak wzmak słaby. Jasne jest też to, że na słabym sprzęcie ciężej usłyszeć różnicę, bo wąskie gardła nie tkwią w kablach.

Niemniej budżetowe, takie sobie konstrukcje mają swoje konkretne wady i tu kablami można nieco pomóc. Rozjaśnić, przyciemnić itd.

Mr. black

Poczekaj na te lepsze kolumny. Osłuchaj się i wtedy dobieraj kable jak będziesz wiedział czego chcesz.

WITAM, nie chciałem zakładać nowego tematu bo tez mam pytanko o kabel głośnikowy. System mocno budżetowy, Rotel RA-01, kolumny quadral qlx-180 i Denon dcd-1400. Kabel głosnikowy to jakis zwykły 2x2,5 mm. Czy istnieje możliwość jakimś lepszym kablem złagodzić trochę góre?? pozatym jak na ta klase sprzetu brzmienie jest całkiem ok.

Hotline Blue Spiral fajny kabelek kiedys go mialem pozyczonego ale za 300pln chyba go nie kupisz bo pamietam ze tani nie byl ;)

Za 300pln ostatnio sprzedalem Chorda Odyssey2 2x2m w tej cenie warto go posluchac dobry kabelek lekko doswietla gore ale z klasa nie syyyyczy raczej chyba ze caly system jest ostry to moze sie nie sprawdzic ;)

>smog

Co byś polecił do 200zł 2x2.5m ? Chciałbym zachować ciepłe brzmienie i ew. poprawić szczegółowość ale raczej sie nie nastawiam bo denon chyba taki nie jest i kable nie pomogą.

Na poziomie budżetowym ciężko zachować muzykalność i dobrą szczegółowość. Myślę, że dobrym pomysłem mogą być kable, które ja mam w systemie, czyli cable talk concert 2.1, tylko w wersji single wire. Można znaleźć w okolicach 200 zł. To jeden z bardziej udanych cable talków.

Będzie bardzo muzykalnie. Piękna barwa i średnica. Góra mniej ostra, duży nasycony dźwięk. Są bardziej szczegółowe kable od nich, ale jak pisałem coś za coś.

Co do XINDAK SC-01 widziałem dobre opinie tylko że to chińczyk , ale pomyśle o nim .

co do zmiany wzmacniacza to nic z tego jestem z niego bardzo zadowolony .

Jak kupiłem nowego interconekta to dzwięk tak się poprawił że może nawet kolumn nie będę wymieniał .

Chciał bym więcej detali ,bardziej kontrolowany bass,głębsza scenę .

Chord Odyssey 2 dobre opinie ale może zbyt rozjaśnić górę a ja tego nie chcę .

Ostatecznie

Wireworld Oasis 5

XINDAK SC-01 (choć wolę kupić używany wyższy model)

Zu Audio Julian (mogę sprowadzić ze stanów)

• 1 miesiąc później...

mam dwa systemy audio, przez klika lat kilkanascie razy zmieniałem sprzęt, ustawienie, KABLE. wkoncu mnie to znudziło i zostały mi w domu audionova moonwalk signature. gdy musialem sobie skołowac na szybko drugi zestaw audio u laski, nie mialem zbytnio fundszy na to zeby jeszcze na kable wydawac pare baniek. znalazlem w swoim warsztacie OEHLBACH (niewiem czy dobrze to napisałem) OFC, profesional audio cable. przewód, zwykły, czarny, 2x2,5mm, .

Kable Oehlbacha sa montowane do kolumn takich jak Magnat czy HECO, ktore kosztuja po pare tysiecy za pare i jakos grają. Wbrew pozorom Oehlbach nie jest zly jesli chodzi o kable. Poprostu nie ozdabiaja swoich produktow kolorowymi oplotami i nazwami z kosmosu dlatego ich przewody wygladaja jak normalne kable ze sklepu RTV. Co do Audionovy to tez mam Moonwalka w wersji Bi-Wire. Kupilem uzywke za 250zł i nie zamierzam zmieniac na nic drozszego, bo jak napisales nie jest to tak wazne jak reszat sprzetu.

?👈

Testowałem kilka kabelków z RX8

1 - HOTLINE SPIRAL SILVER

2 - HOTLINE SPIRAL RED

3 - VAN DEN HULL - KONCENTRYCZNY

4 - CHORD CARNIVAL SILVERSCREEN

5 - CHORD ODYSSEY 2

najlepiej zagrał HOTLINE SPIRAL SILVER (pojawiło się 3D)

Hotline Blue Spiral Line nie miałem okazji przetestować ponoć jeszcze lepszy.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Jaki kabel zapewni :

-zero sublimatów

-zero ostrości

-świetną separacje

-oderwanie dźwięku od kolumn

Masz zabójcze marzenia co do dżwięku:))) i nie tylko,po co Ci ten sublimat? {Chlorek Rtęci} masz dość audio?:)))

Widzisz,a u mnie sprawdził się świetnie kiedyś z zestawem Yamahy i Acousti Energy, i co? "))

tdc300 jest bardzo ciemnym kablem , słabo ogólnie przenosi detale , ma spory bas ale nie jest rozdzielczy taki klusek, miałem też bm250 lepszy nie ogranicza tak góry i ma troszkę zwinniejszy bas, tdc300 jest kablem w swojej cenie średnim jak dla mnie, za 30 wolałbym chorda silverscreena

Focal + Naim

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.