Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny + komputer

Wojtek321

Rekomendowane odpowiedzi

Cześc. Szukałem tematu i nie znalazłem, więc proszę o

a) nakierowanie

b) wyjaśnienie

Otóż mam zamiar zakupić kolumienki Tannoy M1, które będą służyć zarówno do odsłuchu amatorskich nagrań z komputera jak i CD/Tunera z wzmacniacza diory. Teraz pojawia się problem z komputerem... Nie chce strumienia audio puszczać przez diore której mimo solidnego remontu nie wierzę i wolę nie puszczać przez nią dźwięku. Zależy mi na tym żeby dźwięk z komputera wyszedł bez żadnych korektorów etc.

Teraz moje pytanie, w jaki sposób takie kolumny podpiąć? Może są jakieś mini wzmacniacze, interfejsy USB? Szukałem, lecz nie znalazłem nic. Moze po prostu nie wiem pod jakimi hasłami szukać.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/91317-kolumny-komputer/

Kazdy wzmacniacz wprowadzi Ci znieksztalcenia, pytanie tylko w jakim stopniu... Nie ma idealnego srodka ne neutralnosc i dobor sprzetu robi sie pod swoje preferencje sluchowe. Tannoy M1 sa kiepskimi glosnikami, wiec nie przejmowalbym sie diora a raczej tymi kolumnami... Mozna poszukac czegos diy lepszego od tannoyow w podobnej cenie.

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

https://www.audiostereo.pl/topic/91317-kolumny-komputer/#findComment-2386992

Cześc. Szukałem tematu i nie znalazłem, więc proszę o

Otóż mam zamiar zakupić kolumienki Tannoy M1, które będą służyć zarówno do odsłuchu amatorskich nagrań z komputera jak i CD/Tunera z wzmacniacza diory. Teraz pojawia się problem z komputerem... Nie chce strumienia audio puszczać przez diore której mimo solidnego remontu nie wierzę i wolę nie puszczać przez nią dźwięku. Zależy mi na tym żeby dźwięk z komputera wyszedł bez żadnych korektorów etc.

Lepiej po prostu kup dobre aktywne kolumienki "komputerowe" lub monitory studyjne.

https://www.audiostereo.pl/topic/91317-kolumny-komputer/#findComment-2387059

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.