Skocz do zawartości
IGNORED

Dynaudio Focus 160 vs. Harbeth Super HL5

Jakew

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc później...
  • 2 lata później...

Odświeżę nieco wątek Dynaudio Focus 160... Obecnie posiadam B&W CM1 i męczy mnie dźwięk B&W... Słuchając np. The Beatles... czuje się jakbym siedział na ławce w szpitalu i słuchał muzyki, która powoduje u mnie uczucie "zmęczenia". Zastanawiam się nad wymianą na nowe kolumny. Czy ktoś porównywał B&W CM1 z Dynaudio Focus 160? Słucham rocka w stylu The Beatles, no i muzyki klasycznej i jazzu...

Odświeżę nieco wątek Dynaudio Focus 160... Obecnie posiadam B&W CM1 i męczy mnie dźwięk B&W... Słuchając np. The Beatles... czuje się jakbym siedział na ławce w szpitalu i słuchał muzyki, która powoduje u mnie uczucie "zmęczenia". Zastanawiam się nad wymianą na nowe kolumny. Czy ktoś porównywał B&W CM1 z Dynaudio Focus 160? Słucham rocka w stylu The Beatles, no i muzyki klasycznej i jazzu...

Ja porownywalem i te dwie kolumny to inna szkoła grania ,bw mają tak do siebie ze grają ostrym dźwiękiem i bardzo męczą jescze ze wzmacniaczem niedobranym to już wogole ,

Dynaudio Focus zwłaszcza 160 to bardzo udana konstrukcja chyba najlepsza z focosow jak dla mnie , gra to ładnym czystym dziwkiem z nisko schodzacym basem i wcale nie meczy mogę powiedzieć że muzyka jest gładka jak jedwab która wychodzi z niej ,sczerze polecam

:)

Tylko czy Marantz pm 7004 "poradzi" sobie z Dynaudio Focus 160, czy po prostu nie pokaże pełni zalet tych kolumn? Czy akurat Dynaudio są łatwiejsze w wysterowaniu i Marantz da sobie radę?

Mnie ciekawi tak naprawdę w czym tkwi przyczyna. Słuchając The Beatles na zestawie jaki posiadam czyli Marantz plus B&W CM1 i jest "klinicznie", ale wkładając płytę Smokie to jest muzykalność, radość... Czy przypadkiem nie jest to wina nagrania cd? I np. nagrania na płytach winylowych The Beatles zabrzmią np. "z życiem" i radością?

Mnie ciekawi tak naprawdę w czym tkwi przyczyna. Słuchając The Beatles na zestawie jaki posiadam czyli Marantz plus B&W CM1 i jest "klinicznie", ale wkładając płytę Smokie to jest muzykalność, radość... Czy przypadkiem nie jest to wina nagrania cd? I np. nagrania na płytach winylowych The Beatles zabrzmią np. "z życiem" i radością?

Zmień płytę

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.