Skocz do zawartości
IGNORED

odtwarzacz strumieniowy 3d

sebof01

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś wie o zapowiedzi takowego urządzenia(może jest nawet...)?

Interesuje mnie w zasadzie transport(bez daca) obsługujący

bluray 3d - iso + całą resztę,

flac(aż do 24/192 ) + najlepiej wszystkie formaty bezstratne,

usb 3.0 (najlepiej z przodu),

opcją napędu blue ray(choć niekoniecznie),

obsługą Nas,

wyjściem coax,

wyściem hdmi(1.4 naturalnie)

Najlepiej gdyby miał wyświetlacz aby nie trzeba było uruchamiać tv do słuchania muzyki.

Czy zna ktoś weryfikację lub link do zapowiedzianego (podobno) jakiś czas temu hdi(dune) hd ultra? - bo przeczytałem wzmiankę w gazecie i nic nie mogę znaleźć, poza czymś przeznaczonym na rynek rosyjski(ale to chyba nie to)...

Mam jeszcze pytanie odnośnie nas- mianowicie wg testów różnych urządzeń jakość bywa gorsza niż np coax czy asynchronicznego usb. Prawda, czy zależy od konkretnego urządzenia?

https://www.audiostereo.pl/topic/91577-odtwarzacz-strumieniowy-3d/

Zainteresuj się tym:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub prosto z chin:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audiophools - goo.gl/NJkF8

wypas... tylko ten wiatraczek...

Czy dobrze rozumiem że za jakość obrazu i dźwięku odpowiadać będzie amplituner, przy połączeniu hdmi?

Czy mógłbym osiągnąć wyższą jakość np słuchając flac z innego źródła (zakładamy że mam zajebistego daca)?

Czy zna ktoś to urządzenie? Czy nie "podkolorowywuje" obrazu i/lub dźwięku? mogą być odnośniki do testów.

wg informacji na tej stronie

rtv.gadzetomania.pl/2011/12/06/himedia-hd-900b-czyli-dwusystemowy-odtwarzacz-multimedialny

istnieje jeszcze jeden odtwarzacz bd3d iso. Ktoś wie co to za sprzęt?

Urządzenia, które mogą zaspokoić twoje potrzeby to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub to:

Ukryta Zawartość

Jedyny brak to możliwość wmontowania napędu BD a nie wiadomo jak się będzie zachowywał taki napęd np. slim podpięty pod USB. Dla mnie jeszcze mankamentem jest to że nie ma dwóch wyjść HDMI bo nie mam Amplitunera 3D. Ale w drodze jest Asus BDS-700 który ma dwa wyjścia HDMI, Napęd BD i kilka innych patentów, które mogą spowodować, że będzie dobrym odtwarzaczem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze jedno pytanie, czy komunikacja przez dlna jest w jakimś stopniu gorsza niż np asynchroniczne przesyłanie po usb? Czy psuje dźwięk(chodzi również o flac- mam słuchawki denona ah-d7000 więc zależy mi na możliwie najlepszej jakości. Oprócz tego mam zewnętrznego daca i wzmacniacz słuchawkowy, żeby nie było że czegoś nie słyszę) lub obraz?

• 2 tygodnie później...

Urządzenie, które spełnia wszystkie Twoje wymagania to OPPO-95.

Czyta ISO BD 3D ale ... nie wolno wgrywać najnowszego FW z tego rokku ... zapewne odprysk ACTA.

"Niestety" ma bardzo dobrego DAC'a na pokładzie ale spełnia Twoje wymagania bo nie ma wejść cyfrowych ... ups. sorki, ma USB.

Jest FLAC do 24/192, sprawdziłem organoleptycznie, także wielokanałowe ale tu sprawdziłem tylko do 5.1x24/96 bo nie mam materiału 5.1x24/192.

USB niestety tylko 2.0 i z przodu i z tyłu 9to tu jest to małe odstestwo).

BD wbudowany z mozliwością zdjecia blokady regionu.

Obsługa NAS to rzecz oczywista choć z mojego punktu widzenia "tylko" NPnP (DLNA, Twonky). Nie obsługuje SMB i NFS.

Wyjścia cyfrowe na pokładzie są.

HDMI 1.4 i do tego dwa, po jednym np. mozesz puszczać video a po drugim audio. Konfigurowalne.

Ma wyświetlacz.

Do tego muze odtwarza naprawdę bardzo dobrze. ma także wyjscia XLR.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

studio7;

Czy należy rozumieć, że zamówiłeś BDS=700 i jedzie ?

Oj tam, kurcze, ja czasami jak coś na pisze to na opak, mnie rozumieją ;D W drodze ... to znaczy że niebawem będzie i nie ukrywam - liczę na ten playerek trochę. Na razie w hurtowniach komputerowych (AB,Action,ABC Data) nie ma tego modelu więc czekamy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.