Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Monitor Audio RX8

WYSPA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szukam wzmacniacza do kolumn Monitor Audio Rx8 interesował mnie Krell 400 Cambridge Audio 840a Musical Fidelity Mi6 oraz Lampowce Ayona. Chciałbym aby wzmacniacz dobrze kotrlował bas grał z finezją i wciągał w muzykę a przy tym miał kopa.

https://www.audiostereo.pl/topic/91807-wzmacniacz-do-monitor-audio-rx8/

to trzeba odpowiednim kablem złagodzić nieco sprawę. nie wiem o jakiej skali cierpkości mówimy. zupełne eliminowanie cykania u góry jest zbrodnią na materiale płytowym - szczególnie na płytach z materiałem live.

jak dla mnie MA RX ma dość oszczędną i zbyt łagodną górę w stosunku do sprzętu, który uchodzi za bardziej referencyjny.

Mialem rx6 i rx8 z dobra lepka najlepiej zagraja.Co do gory to polecam dobrze wytlumic boczne sciany zniknie troche syczenia. A jesli masz mozliwosc posluchaj gs serie one graja rewelacyjnie i gora jest juz bardzo dobrej klasy.

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

A co myślicie o Cambridge Audio 840a lub 851 jak wyjdzie w marcu, czy to dobry kompan dla RX8

Zastanawiam się nad wzmacniaczem na dłużej i waham się pomiędzy lampą a tranzystorem lub hybrydą.

Kompletny galimatias.

a nie lepiej zmienic proporcje i nabyc lepsze kolumny? wzmak za 10tys do rx8 to troszke mezalians

Dokładnie kolega ma rację, u mnie spokojnie z zapasem RX8 napędza Cambridge Audio 740A radzi sobie bardzo dobrze z nimi. Jeśli uparłeś się na wzmacniacz do 10 000zł zwróć uwagę na COPLAND CTA 405

Witam szukam wzmacniacza do kolumn Monitor Audio Rx8 interesował mnie Krell 400 Cambridge Audio 840a Musical Fidelity Mi6 oraz Lampowce Ayona. Chciałbym aby wzmacniacz dobrze kotrlował bas grał z finezją i wciągał w muzykę a przy tym miał kopa.

Bezpieczny wybór, to będzie Arcam A38 - bardzo kulturalne brzmienie, ale "wykopa" też mu nie brakuje. Ja akurat mam od paru lat jego poprzednika A32 - testowałem różne wzmacniacze w tym przedziale cenowym - może nie zawsze był najlepszy w każdym aspekcie, ale na pewno jest bardzo uniwersalny - dlatego nie zdecydowałem się na wymianę. Miałem MA RS6 oraz testowałem u siebie Rx8 - było bardziej niż dobrze. Monitor Audio + Arcam, to popularne zestawienie - na ile dobre, to kwestia gustu - ale na pewno uniwersalne i przyjemne dla ucha. A jakby "wykopa" było za mało, to zawsze można dokupić dedykowaną do tego modelu końcówkę mocy (P38).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.