Skocz do zawartości
IGNORED

Roth oli 50

andy.sunderland

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i pozdrawiam wszystkich uczestnikow forum .

Chciałbym zwrocic się do was o pomoc , ponieważ prawdopodobnie z wlasnej niewiedzy robie gdzies blad i za nic nie wiem jak go rozwiązać a w sumie znaleźć go . Wybaczcie tez ze będzie troszke tego ale inaczej nie wiem jak to opisac. Otoz kilka miesięcy temu poszedłem za rada kolegi i zakupiłem kolumny podłogowe ROTH OLI 50. Wszystko było by extra bo naprawde jak dla takiego laika jak ja to graly super i wyglądają super. Jednak po 2 miesiacach zaczely się moje problemy , usłyszałem ze głośnik strunowy w jednej z kolumn jakis dziwnie się zachowuje tzn – raz gra raz nie. Gdy problem powtarzal się coraz czesciej, zauwazylem tez ze kiedy dodaje mocy ( tak na 80 % mocy amplitunera ) to zaczyna grac! Mnie wydawalo się ze powinien się wyłączać aby nic zlego się nie dzialo kiedy glosno gram a tu na odwrot. Ogłupiałem z tego wszystkiego , mój kolega który mi polecil te głośniki tez za nic nie mogl zrozumiec co się dzieje i dlaczego tak się dzieje. Po kolejnym miesiacu głośnik padl. Był na gwarancji to go naprawili ale od momentu podlaczenia po naprawie, miesiąc i problem wrócił. Wtedy zaczelem głośniki przemieniac stronami z mysla ze może z amplitunera ( do którego za chwile dotre ) sygnal jakis nie tak. Nic z tego , jak już ktorys nie gral to bez względu na strone po prostu nie gral. No i znowu telefon i na gwarancje. Tym razem dostalem calkiem nowy bo na magazynie nie mieli i chyba był bo przyjechal zapakowany jak nowy. Kilka tygodni i już chyba wiecie , to samo. No i teraz to już nie wiem co dalej. Może opisze jak , co ,czym i do czego wszystko podłączałem .

Źródło – mój PC a w nim creative audigy 2 zs gold

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Coaxialem (uzylem do tego kabla nakladki bo creative ma inne wyjscie )

Ukryta Zawartość

Do onkyo TX-SR600

Ukryta Zawartość

Dalej kablem tego typu

Ukryta Zawartość

Do głośników

Front - Oli 50

Back - Series Satellite Speaker - K5 - K5BK

Centralny niestety narazie zmontowany z dwoch K5BK ( bo chce kupic EPOS M8i ale w obecnej sytuacji wyglada ze bedzie inny wazniejszy wydatek )

Zle sie dzialo to wymienilem creativa na ASUS XONAR HDAV 1.3

Ukryta Zawartość

problem dalej istniał wiec wymienilem onkyo na yamahe DSP-AX757se

Ukryta Zawartość

dalej to samo wiec odłączyłem komp i podłączyłem dvd panasonica ( ale nie pamiętam jaki model bo od kolegi pożyczony był ) problem dalej !!! próbowałem tez z jakims amplitunerem Cambridge ( pożyczony i nie pamiętam nazwy ) ciagle to samo !!!

I tutaj ogromna prosba. Co robic , co wymienic ? napisałem do was bo ja rece już rozkladam , dzwoniłem tez do przedstawiciela Roth w Polsce i się rozczarowałem ! ponieważ przedstawiłem mój problem a gosc powiedział ze następnym razem mam sobie w Polsce kupic głośniki i tyle!!! walnelem sluchawka i wole dalej nie pisac – skandal jak na taka firme.

Mnie jedyne co do glowy przychodzi i co troszke poczytałem to wymiana amplitunera , ale to tylko moja mysl. Jeżeli ktos gdzies widzi inna wine to proszę o jakies podpowiedzi , poswiece jeszcze jak będzie trzeba na kolejny amplituner aby tylko to wszystko działało ( na amp chciałbym przeznaczyc od 3-5 tys zl) . Zalezy mi aby zostawic sobie te głośniki bo bardzo mi się podobaja, ale nie chce siedzieć i się denerwowac , nasłuchiwać czy kolejny raz cos zlego się nie dzieje. Chciałbym się nacieszyc muzyka a nie wkurzac ciagle.

Kilka rzeczy jakie mogę cos wam podpowiedziec to:

- muzyki słucham w 99 proc w formacie flac , 1 proc to mp3

- podłączałem tez asus xonar kablami analogowymi , bez zmian

- głośność w komp i w amplitunerze w wiekszosci proc mam na 50 %

- każdego rodzaju muzyke słucham , rock , classic , reggae , co w ucho wpada

To chyba wszystko co pamiętam. Mam tylko jeszcze jedno wazne pytanie. Czy mam odłączyć ewentualnie cos na teraz , amplituner , cokolwiek, zaprzestac urzywania tych głośników aby ich kolejny raz nie załatwić ? znaczy do konca bo narazie graja tylko czasami jest w/w problem.

No i jak już mam kupowac jakis amplituner to co byloby odpowiednie w podanej sumie dla tych głośników ?

Dziekuje bardzo za ewentualna pomoc i pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/92106-roth-oli-50/

amplitunera nie zmieniaj bo będzie to samo, amplituner do kina poza kilkoma drogimi wyjątkami jest zbyt słaby (ma moc tylko na papierze) i będzie miał przesterowania pod obciążeniem przez takie wielkie kolubryny, co prowadzi najczęściej właśnie do uszkodzeń wysokotonowca

ta Yamaha ma pre out, jedyne co to musisz dokupić do tego porządną końcówkę mocy lub wzmacniacz stereo, coś co będzie miało zapas prądu i pobór mocy np:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/92106-roth-oli-50/#findComment-2405285

witam i pozdrawiam

dzieki za podpowiedz , tylko jeszcze jak mam takcie cos podlaczyc ? no i czy bede dalej mogl ogladac filmy w dts czy juz tylko stereo mi zostanie po podlaczeniu tej koncowki mocy ? pozdrawiam

hej ,,,jeszcze raz ja

mam cos takiego w domu jeszcze

Ukryta Zawartość

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

tutaj jest cos wiecej o nim ,,,,

mam jeszcze jakis rotela stary amp ,,, ale nie moge go znalezc :(

a gdyby to bylo na nic to prosilbym jeszcze o pomoc czy na tej stonce cos sie nadaje ?

dziekuje i pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/92106-roth-oli-50/#findComment-2405969

będziesz mógł oglądać w DTS, amplituner dalej będzie zasilał resztę kolumn oprócz frontów (tu będzie podawał tylko sygnał do wzmacniacza)

Nad mimo pozornie niskiej mocy powinien dać sobie przyzwoicie radę, a już na pewno będzie o wiele bardziej bezpieczny od amplitunera

jeśli Nad ma opcję z tyłu "soft clipping" to warto ją włączyć - to takie zabezpieczenie od ewentualnych przesterowań

Rotela też sprawdź skoro masz...

link, który podałeś, prowadzi do sklepu i działu przedwzmacniaczy (pre amplifiers), nie tego szukasz - power amplifiers lub amplifiers

https://www.audiostereo.pl/topic/92106-roth-oli-50/#findComment-2406750

czesc i pozdrawiam

super dzieki za pomoc , mam tego rotela tylko jego specyfikacji nie moge znalezc ale napisze jego nazwe to moze bedziesz mogl ocenic

RA-8208 X 4

jezeli bedzie oki to tylko zostaje problem jak go podlaczyc , sorki ale nie mam zielonego pojecia , nigdy w zyciu nie robilem takich rzeczy i bardzo bym prosil o pomoc ,,,

jezeli jednak ten rotel sie nie nadaje to bede musial dac sygnal do polski aby tego nad-a mi podeslali i wtedy bede probowal

dzieki serdeczne z gory i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/92106-roth-oli-50/#findComment-2407167

generalnie wzmacniacze Nada i Rotela są cenione za dobrą wydajność prądową, nawet jeśli mają stosunkowo niską moc to poradzą sobie z trudnymi kolumnami bez większego ryzyka uszkodzenia, jak w przypadku amplitunerów do kina, oczywiście wszystko ma swoje granice

https://www.audiostereo.pl/topic/92106-roth-oli-50/#findComment-2407374

hej ,,, zdaje sobie z tego sprawe i bede to robil na wlasna odpowiedzialnosc , tylko podpowiedz mi prosze czym i gdzie to zlaczyc aby to mialo rece i nogi ,,,, bo ode mnie z pc idzie coaxial do yamahy wiec czym podlaczyc rotela do tego ?

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/92106-roth-oli-50/#findComment-2407421

kolumny oczywiście podłączasz pod wzmacniacz a dalej idzie tak...

jeśli wypuszczasz dźwięk cyfrowo to sygnał idzie tylko do Yamahy, chyba że puścisz mini jack --> 2 rca prosto do wzmacniacza

Yamaha, złącze pre out (front) >> 2 rca (cinche) >> main in/amp in we wzmacniaczu (jeśli ma, jeśli nie ma to podłączasz pod dowolne wejście liniowe aux,tuner,cd itd)

pod amp in - wtedy głośnością sterujesz tylko z Yamahy (wzmacniacz pracuje na pełnej mocy), pod wejście liniowe - masz 2 potencjometry we wzmacniaczu i w amplitunerze, wtedy ustawiasz głośność we wzmacniaczu na ok godz 10-11 i sterujesz dalej z amplitunera

https://www.audiostereo.pl/topic/92106-roth-oli-50/#findComment-2407536

kolumny oczywiście podłączasz pod wzmacniacz a dalej idzie tak...

jeśli wypuszczasz dźwięk cyfrowo to sygnał idzie tylko do Yamahy, chyba że puścisz mini jack --> 2 rca prosto do wzmacniacza

Yamaha, złącze pre out (front) >> 2 rca (cinche) >> main in/amp in we wzmacniaczu (jeśli ma, jeśli nie ma to podłączasz pod dowolne wejście liniowe aux,tuner,cd itd)

pod amp in - wtedy głośnością sterujesz tylko z Yamahy (wzmacniacz pracuje na pełnej mocy), pod wejście liniowe - masz 2 potencjometry we wzmacniaczu i w amplitunerze, wtedy ustawiasz głośność we wzmacniaczu na ok godz 10-11 i sterujesz dalej z amplitunera

witam i pozdrawiam

podlaczylem wszystko wedlug wskazan ( rotel ra-8208 ) , za ktore serdecznie dziekuje ,,, niestety to chyba jeszcze nie to ! probowalem pod kazdym wejsciem w rotelu , glosniki tez z przekladam w inne wejscia i dalej to samo ,,, znaczy da sie wyczuc ze jakby mocy przybylo dla yamahy , ale za to teraz to cale glosniki sie wylaczaja ,,,, bez powodu i w nieokreslonych momentach tak sie dzieje ! biore tez pod uwage ze ten wzmacniacz jest wiekowy i byc moze z nim cos jest nie tak ,,, bede probowalem jeszcze z tym nadem , tylko ze on jest w polsce i nie bardzo wiem kiedy go bede mial ,,, biore tez pod uwage zakup

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,,, co o tym sadzisz ? bedzie to mialo rece i nogi i czy to jest to co faktycznie potrzebuje ?

dzieki i pozdrawiam

ps ,,,trace juz zapal aby posluchac sobie dobrze muzyki a do tego nie daje mi spokoju ze duzo ludzi ma te glosniki i kazdemu graja a mnie jak na zlosc , pozdrowionka

jeszcze takie cos znalazlem

Ukryta Zawartość

pytam poniewaz wspominales ze amplitunerem mam sie wstrzymac , a jak juz bede na cos zbieral i kupowal to chce aby to juz gralo bo wszystkie nerwy strace :)

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/92106-roth-oli-50/#findComment-2408674

wygląda na to, że ten Rotel też nie daje rady :)

Denona 4306 nie kupuj, za to tego Audiolaba jakbyś wziął to byłaby inna bajka, tu masz test starszej wersji

Ukryta Zawartość

można też wziąć pod uwagę coś używanego z ebay, większość dobrych wzmacniaczy jednak by sobie poradziła

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/92106-roth-oli-50/#findComment-2408904

Witam ponownie

Audiolab 8000p znalazlem jeden , uzywany co fakt ale dzialajacy ,,, aukcja jest jeszcze przez 5 dni , cena w granicach 1000zl jak narazie, na ile sie skonczy nie wiem :) i tutaj pytanie ,,,

do ilu byloby warto walczyc o to i czy to zadziala ? :)

pozdrowionka

https://www.audiostereo.pl/topic/92106-roth-oli-50/#findComment-2408923

Kolumny są ok. Błędem jest podłączenie słabego amplitunera do takich kolumn. Idzie przesterowanie na kolumny i masz po głośniku. A właśnie wstęgowe są na takie rzeczy narażone. Do tego dochodzi słabo nagrane mp3 z komputera... Ciesz się że uznali ci gwarancję, bo uszkodzenie jest z Twojej winy.

https://www.audiostereo.pl/topic/92106-roth-oli-50/#findComment-2409737

czesc wszystkim i pozdrowionka ,,,,

nie brzmi to wszystko najlepiej :(

odnosnie gwaracji , to ja kiedy reklamowalem je napisalem do nich do czego to podlaczam i jakos nikt mnie nie uprzedzil ze zle robie , troszke to dziwne , co nie ?

faktem jednak pozostaje ze cos sie dzieje nie tak , ja juz ich nawet nie wlaczam bo che poczekac az dokupie faktycznie ta koncowke mocy i wtedy zobaczymy co sie bedzie dzialo ,,,, martwi mnie jednak to ze zainwestuje znowu pieniadze a moze sie okazac ze na prozno bo dalej to samo bedzie ,,,, strasznie mnie to wszystko wkurza ,,, co wy byscie zrobli na moim miejcu ? probowac oddac je calkiem te kolumny czy probowac dalej inwestowac ?

odnosnie mp3 ,,, malo ich slucham bo wiekszosc mojej muzyki jest w formacie flac , za to radia lubie posluchac i to chyba nie jest najlepszej jakosci , tylko ze identyczne problemy mialem kiedy podlaczalismy z kolega odtwarzacz blu ray i jego audiofilskie nagrania ,,, wiec to chyba ma maly wplyw , aczkolwiek nie zaprzeczam ,,, inna sprawa jest ze jezeli mam nie sluchac mp3 , radio itp to do czego te glosniki wkoncu sluza ?

dzieki za podpowiedzi i milego dzionka zycze

https://www.audiostereo.pl/topic/92106-roth-oli-50/#findComment-2409962

znajomy ma podłogowe quadrale aurum na wstęgach, podłączone pod amplituner denon-1910 i niema najmniejszego problemu z napędzeniem ich, wcześniej miał je podłączone pod wzmacniacz technicsa i też problemu nie było... to co opisujesz to albo jakiś kiepski żart... albo te kolumny mają poważny problem konstrukcyjny... albo wadliwa seria... ciężko stwierdzić

Skoro kupiłeś w sklepie... możesz je odwieźć, podłączą i sprawdzą... możesz skorzystać z rękojmi i oddać je jako towar niezgodny z umową... lub wymienić na inne bez wady jeżeli będą mieli na stanie...

Co do inwestowania w kolejne klocki z którymi prawdopodobnie zagrają... nie tędy droga, $$$ utopisz... a efekt na 99% będzie taki jak opisałeś wyżej

wg mnie...

czy podłączone do amplitunera czy wzmacniacza nie powinny grymasić tylko lepie/gorzej grać...

ze specyfikacji kolumn wynika że są 8omowe i mają wysoka skuteczność 92dB więc z napędzeniem ich nie powinny mieć problemu nawet wzmacniacze lampowe

123... test

https://www.audiostereo.pl/topic/92106-roth-oli-50/#findComment-2410156

Co do inwestowania w kolejne klocki z którymi prawdopodobnie zagrają... nie tędy droga, $$$ utopisz... a efekt na 99% będzie taki jak opisałeś wyżej

na 99% taki sam efekt ? kolumny są wymagające

4x 16cm + wstęga, to już po samym wyglądzie tych Oli 50 tylko desperat lub zielony w temacie (tak jak kolega) podłączałby je do taniego amplitunera

na dane techniczne trzeba patrzeć z rezerwą, 8 ohm nie określa minimum impedancji kolumn a to jest głównym źródłem problemu niewydolności wzmacniacza

https://www.audiostereo.pl/topic/92106-roth-oli-50/#findComment-2410320

Wszystkie te porady jakie zostały wymienione są istotne jednak w stosunku do tego co napisałeś

Kilka rzeczy jakie mogę cos wam podpowiedziec to: - muzyki słucham w 99 proc w formacie flac , 1 proc to mp3 - podłączałem tez asus xonar kablami analogowymi , bez zmian - głośność w komp i w amplitunerze w wiekszosci proc mam na 50 % - każdego rodzaju muzyke słucham , rock , classic , reggae , co w ucho wpada

Źródło:

Ukryta Zawartość

Copyright © Audiostereo.pl

nie określają w pełni przyczyny tych awarii.

moim zdaniem za nim pójdziesz kupić kolejne urządzenie powinieneś tego swojego ampli oddać do serwisu zwłaszcza jeżeli pali się głośnik z pod jednego kanału co wskazywało by na brak zrównoważenia stopnia końcówki mocy tegoż kanału.

Przy takiej sytuacji pojawia się napięcie stałe i nie ma mowy byś usłyszał przester, głośnik się będzie palił (zabezpieczenia nie zawsze reagują przy małych wartościach chociaż powinny). Sam się spotkałem z taką sytuacją którą potwierdził wiekowy pan z serwisu i puki co słucham na pół gwizdka - właściwie to goście bo ja lubię ciszej.

Zapytać możesz to nic nie kosztuje, życzę szybkiej i trafnej diagnozy.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/92106-roth-oli-50/#findComment-2410368

hej wszystkim i pozdrowionka

dzwonilem do przedstawiciela ale w polsce poniewaz moj angielski nie jest jeszcze na tyle dobry aby o technicznych sprawach rozmawiac ( ja tego po naszemu dobrze nie rozumiem :) ) no i niestety jak wczesniej wspominalem , opisalem problem , poprosilem o rade gdzie zaczac szukac bledu a uslyszalem ze nastepnym razem mam sobie w polsce kupiec !!! nie chce nawet o tym pisac bo to skandal jak na taka firme ,,, dodam tylko ze ja tutaj za dwie zaplacilem rownowartosc jednej u polskiego przedstawiciela a na chwile obecna koszt za 2 szt to 1500 zl , dopisze tez ze za glosnik srodkowy C20 ktorego ogladalem na polskich stronach kosztuje 699 zl , tutaj moge go miec za 70funtow ( nie pisze o chinskich stonach , to sa sklepy z profesjonalnym sprzetem ) --- napisalem to bo jestem poprostu zly na tego goscia z polskiej obslugi , mogl chociarz sprobowac mi cos doradzic !

do sklepu pojsc ich sprawdzic tez niestety nie mam jak bo kupilem on-line , jednak nie narzekam poniewaz dwa wczesniejsze razy gdy oddawalem na gwarancje ( wyglada na to ze z mojej winy ) naprawiali bez zadnych oporow i jednego penasa nie zaplacilem czego nie mozna o nich powiedziec , poniewaz kurier 30 kilo 350 mil za funta nie powiezie ! tez grubo mi sie wydaje ze w Polsce slono bym zabulil !!! wracam do tematu ,,,

amplituner yamahy misiac temu wrocil z naprawy i tu mozesz miec racje - bo ten ktory go naprawial ponoc jest dobry :) choc ja mu jakos nie ufam i byc moze jakas tandete mi tam wlozyl :) kiedy wrocila grala i temat zamknelem ,,, ale mam tutaj pytanie , gdyby cos z nia bylo nie tak , to czy po podlaczeniu dodatkowej koncowki mocy lub tego wmacniacza rotel bedzie ona nadal mila jakis wplyw na frontowe glosniki ? bo tylko te mam podlaczone do pre out. ( subwoofer tez ale on dziala bez zarzutow )

dzis w pracy przez przypadek dowiedzialem sie ze moj kolega jest posiadaczem sprzetu audio za jakies 15 tys funtow , wiec pospiesznie uderzylem do niego aby podpytac :) !!! skoro tyle laduje w sprzet to chyba ma jakiesj pojecie :)

tutaj zgodnie z niektorymi z was uslyszalem ze bez dobrej koncowki mocy nie poradze sobie z tymi glosnikami , o rotelu nie potrafil sie wypowiedziec poniewaz specyfikacji nie znal , choc ceni ta firme bardzo ,,,, doradzil abym sprobowal rozdzielic syganal , wyciagnal mostki z glosnikow i podlaczyl wszystko osobno , ze moze to cos zmieni - choc mowil to watpliwym glosem :) sprobuje i tego bo to nie koszt ani trud , kilka funi za koncowki , kable mam wiec co mi szkodzi :)

dzieki serdeczne za wszystkie podpowiedzi , mam tez nadzieje ze te moje zmagania i wasze rady pomoga na przyszlosc nowym nie doswiadczonym jak ja uzytkownikom roth oli 50 :) jestem jeszcze narazie dobrej nadzieji ze w koncu cos sie zmieni i bede sie wkoncu nimi cieszyl :) nie wiem dlaczego ale strasznie chce je miec :) ,,,, jak tylko podlacze wszystko wedlug wskazan napisze co sie dzieje ,,,

pozdrowienia i spokojnego dzionka zycze ,,,

https://www.audiostereo.pl/topic/92106-roth-oli-50/#findComment-2410495

witam ,,,

niestety nic nie pomaga , na przemian sie wylaczaja wysokotonowe ,,, dopiero kiedy ostro go podkece to doslownie go slychac ze sie wlacza i zaczyna dzialac ,,, gram tak tylko kilka sek az sie wlacza , pozniej ciszej i bajka zaczyna sie od nowa , jeden albo drugi nie dziala ,,,

pozdrowionka

https://www.audiostereo.pl/topic/92106-roth-oli-50/#findComment-2410878

słuchaj, kup coś porządnego, obojętne czy Yamaha ciągnie te głośniki czy nie, obojętne czy kupisz inne głośniki czy zostaniesz przy tych co masz - to zakup wzmacniacza lub końcówki mocy jest konieczny, zostając przy amplitunerze do kina obcinasz możliwości kolumn nie tylko pod względem mocy ale i jakości mocno w dół

jeśli problem będzie nadal występował to będziesz miał pewność co jest nie tak, stracić nic nie stracisz, przynajmniej ja tak to widzę, dla mnie słuchanie muzyki na amplitunerze to pomyłka - ten sam efekt osiągnąłbyś kupując najtańszy wzmacniacz + 2x tańsze kolumny, tak niestety to wygląda

https://www.audiostereo.pl/topic/92106-roth-oli-50/#findComment-2410980

wlasnie czekam na potwierdzenie mojej oferty

chce kupic audiolab 8000p , czy to bedzie juz dzialac , co sadzisz o tym ?

i czy wtedy ndal bede mogl uzywac tej yamahy ? bo na inny niestety bede musial poczekac , finanse mi nie pozwalaja

pozdrawiam

ps ,,, jezeli to juz nie zadziala to poprostu bede je probowal oddac

https://www.audiostereo.pl/topic/92106-roth-oli-50/#findComment-2411014

wzmacniacz jeśli nie uszkodzony to będzie bardzo dobrze działać, na pewno się nie wyłoży jeśli chodzi o prawidłowe wysterowanie tych kolumn

tylko to przerywanie dźwięku we wstęgach, oby to nie oznaczało ponownego uszkodzenie głośników...

Yamahy nadal będziesz używał, do podawania sygnału dla Audiolaba oraz do zasilania pozostałych głośników do kina domowego

https://www.audiostereo.pl/topic/92106-roth-oli-50/#findComment-2411224

witam ponownie i pozdrawiam

no to chociarz jakies dobre wiesci

u mnie niestety gosc zrezygnowal z oferty ale nie martwie sie zbytnio , jest ich 5 na aukcji ktore koncza sie w najblizszych dniach ,,, chcialem akurat ten bo pisal ze malo uzywany ale inne tez nie sa zle wiec mysle ze ktorych wezme ,,,

jezeli glosniki beda dalej problemu stwarzac , to z czystym sumieniem zglosze gwarancje - jest jeszcze na 2,5 roku ,,, dlatego tez bardzo chce kupic tego laba aby byc pewnym ze u mnie jest oki ,,, poki co jeszcze nie umarly calkiem bo czesto sie odzywaja , wiec nalozylem pokorwiec i beda spokojnie czekac az dokupie tego laba

w sumie zanim juz zakonczymy ten temat to mam jeszcze male pytanko ,,, wysokotonowce nadal graja , faktem jest ze chyba rzadziej niz czesciej :) czy to jest juz definitywna oznaka uszkodzenia czy moze jak podlacze tego laba to wroca do normy ? pytam bo jezeli juz nic sie ratowac nie da to pisze o kolejna gwarancje ,,,

na chwile obecna serdecznie wszystkim dziekuje za poswiecony czas i podpowiedzi , dzieki wam troszeczke moja wiedza sie poglebila i bede staral sie ja nadal poglebiac

jeszcze raz super dzieki i pozdrawiam

ps jak juz bedzie wszystko podlaczone jak powinno byc napisze o efektach :)

https://www.audiostereo.pl/topic/92106-roth-oli-50/#findComment-2411240

Masz na 100 proc uwalone kolumny coś nie tak z nimi,nie powinno tak być,Słuchałem B&W 801 podpiętych pod amplituner Yamaha-3900 i nic się nie wyłączało,a to kolumny monstrum i powinny być napędzane przez super wzmaka.

https://www.audiostereo.pl/topic/92106-roth-oli-50/#findComment-2411464

czesc wszystkim i pozdrawaim

nie sa to najlepsze wiadomosci dla mnie , ale coz bede jeszcze raz reklamowal ,,,

najpierw jednak poczekam jak dojdzie sprzet - dokupilem audiolab 8000p i audiolab 8000c i wtedy sprawdze , aby miec pewnosc ze napewno nie dzialaja

mam tez pytanko odnosnie podlaczenia teraz tego wszystkiego , czy bede mogl tak zrobic i czy wogle jestem na dobrej drodze myslenia

do ogladania filmow w dts bede nadal potrzebowal moja yamahe , wiec chce z asus xonar podlaczyc sie do niej coaxialem , nastepnie 2 x rca do audiolab 8000c no i tu juz dalej do audiolab 8000p tez 2 x rca

do muzyki chcialbym ominac yamahe i pojsc od razu z asus xonar kablami 2xrca do audiolab 8000c a dalej juz bedzie tak samo jak do filmow , czyli 2 x rca do koncowki mocy audiolab 8000p - bo w tym wypadku tylko stereo mnie interesuje

czy to ma sens i czy to da sie tak zrobic ?

jezeli tak to prosibym o podpowiedz ktorych wejsc w adiolab 8000c mam uzyc do podlaczenia tego wszystkigo i ewentualnie jakiej firmy , w miare dobre i nie super drogie kable rca dokupic ?

mam cos takiego

Ukryta Zawartość

i tego chcialbym uzyc do muzyki , czyli z asus xonar prosto do audiolab 8000c , ale tez bede potrzebowal , o ile dobrze mysle :) kolejnych dwoch takich tylko ze juz bardzo krotkich bo wszystko bedzie stalo w jednej wiezy czy jak to nazwac :)

czy tej firmy kable rca beda zdawaly egzamin ?

dziekuje z gory , i zycze milego spokojnego dnia

jeszcze raz ja :)

zapomnialem zapytac , dopiero teraz tak sie rozgladam i widze kolejny problem :) - subwoofer

mam - mja pro50 ,,,cos takiego

Ukryta Zawartość

jak narazie idzie do niego jeden kabel choc wejscia ma dwa , nie wiem dlaczego - kolega mi podlaczyl i dziala wiec nie ruszam

ale teraz kiedy omine yamahe aby sluchac muzyki, bo taki jest plan to on juz nie bedzie gral bo do niej jest podlaczony , wiec zostawic to tak czy w audiolab 8000c bedzie jakies wyjscie na niego ?

co z nim zrobic ?

dziekuje i pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/92106-roth-oli-50/#findComment-2412223
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.