Skocz do zawartości
IGNORED

Sony Vaio-smieci w gnieździe słuchawkowym

ricon

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest "lekarstwo " na pozbycie się śmieci przy odtwarzaniu zewnetrznym audio,gdy sygnał idzie do np.wzmacniacza z gniazda słuchawkowego.

Nie jest to wina kabla(MINI JACK3,5 -2xRCA) bo inne preyferia przez wzmak grają czysto i o.k.

Problem dotyczy jak w tytule S..ny Vaio FZ21Z

Nic niestety nie poradzisz. TTTM - te typy tak mają, jeśli chodzi o laptopy (większość) to układy audio nie są w ogóle ekranowane nie mówiąc o jakiejkolwiek separacji. Jak masz szczęście to laptop wyposażony jest w optyczny SPDIF. Nie wiem jak w Twoim Vaio ale ja w Acerze (RIP) miałem toto w gnieździe słuchawkowym i uaktywniało się po włożeniu wtyczki-przejściówki na normalny optyk. Wtedy powinno Ci zagrać. Jeśli laptop nie ma SPDIF (sprawdź w panelu zarządzania kartą) to pozostaje Ci DAC... Powodzenia.

Miałem takie samo Vaio jak ty i tak jak kolego pisał wyżej ten typ tak ma i przez jack-a i przez USB. Dla mnie rozwiązaniem okazał się zakup zewnętrznego Dac-a USB. Nie jest idealnie bo totalnej ciszy na potencjometrze odkręconym na 100% nie ma ale też i 700PLN, które wydałem na dac to też nie był żaden hi-end :P U mnie gniazda nosiły wszystko od netu na kablu teraz już router wi-fi aż do procesów na samym kompie gdy te wskakiwały na 100% (podgląd w menadżerze). Także moim zdaniem zainwestuj w dac jeśli Ci to nie przeszkadza z zewnętrznym zasilaniem jeśli tak jak ja wolisz mniej kabli i matolenia się weź zasilany z USB.

Pozdrawiam Łukasz

Czasem po połączeniach elektrycznych idą śmieci i pewnym rozwiązaniem jest dopiero optyk (swoją drogą jakaś odmiana USB3 optyczna też istnieje)

Niektóre DAC-i mają izolowane USB.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.