Skocz do zawartości
IGNORED

Giełda płyt w Bielsku Bialej

czeremosz

Rekomendowane odpowiedzi

Może kogoś zainteresuje temat. W sobotę 3 marca w godz. 14-17 w Szkole Podstawowej nr 10, ul. Komorowicka 13 w Bielsku Bialej odbędzie się gielda płyt winylowych, kaset, CD, DVD i sprzętu audio i komiksów. Wszyscy chętni mile widziani.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-22580-0-66256600-1330174360_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/92338-gie%C5%82da-p%C5%82yt-w-bielsku-bialej/

Ja tam byłem, miód i kawę piłem, choć kawę dopiero po giełdzie taki był ruch. Nie znam Bielska, chyba jest dośćduża posucha winylowa bo ruch na gieldzie byl duży. Chyba 5 poważniejszych sprzedających, kilka tysięcy winyli, myślę że każdy mógł znależć coś dla siebie. Trochę za mala sala, następnym razem powinno być lepiej. Najlepiej to zobaczyć na własne oczy

kolejna gielda ma się odbyć w terminie 31 marca pod tym samym adresem.

Ja tam byłem, miód i kawę piłem, choć kawę dopiero po giełdzie taki był ruch. Nie znam Bielska, chyba jest dośćduża posucha winylowa bo ruch na gieldzie byl duży. Chyba 5 poważniejszych sprzedających, kilka tysięcy winyli, myślę że każdy mógł znależć coś dla siebie. Trochę za mala sala, następnym razem powinno być lepiej. Najlepiej to zobaczyć na własne oczy

kolejna gielda ma się odbyć w terminie 31 marca pod tym samym adresem.

więc trzeba będzie się pofatygować..

Dotarły do mnie plakaty drugiej giełdy w BB, pozwalam sobie je tutaj wkleić.

A Pan, który był przy wejściu na pierwszą giełdę na Komorowickiej/po prawej od wejścia/, będzie w Katowicach. On jest motorem napędowym tych wydarzeń

Ukryta Zawartość

post-22580-0-13164200-1332166876_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dida83 - wymiana jak najbardziej, warunek: płyty w idealnym stanie (co najmniej vg+ / - ex); dzisiejsza giełda w Katowicach - skromnie - ok.20-kilku osób, kilka transakcji do 80-200z. Za tydzień Bielsko: Komorowicka 10, 14.00-16.30, wejści9e dla Sprzedajacych od 13.15!

wpisz Utrecht Record Fair bądź recordplanet.pl

*******************zobacz***************************

przeczytaj o bombowej frekwencji w listopadzie 2011

zobacz zdjęcia, plan i wywiady - teksty oraz filmy

ponieważ

stoliki już wyprzedane - można za to zamówić bilety wstepu (10,5e)

szkoda że z (np. z Krakowa) to 2180km w 2 strony...

komu żal na paliwo / samolot / i inne wydatki - na razie twórzmy razem 2 giełdę w Bielsku,

aby za lat kilka zjechało ne siedmiu a 80-120 wystawców ...

powyższe - odpowiedzią o przyszłość czarnego krążka (& ''Winyl zwycięży'')

sprostowanie:

nie 30, a ok. 35 osób dostaje 12-calowy winyl 33rpm za 50gr

j.w.; fotosy z Giełdy katowickiej zob. pod Giełda w Katowicach.

Obiecujemy fotosy z bielskiej (za kilka dni)

Prosimy o przygotowanie drobnych 50gr i 1 zł na 14.00 na jutro w Bielsku! Dziękujemy!

Aga, Tomek i reszta

giełda,giełda i po giełdzie..raczej bez fajerwerków..dużo dobrych płyt!ale też dużo chłamu!!nawet za dużo..pozdrawiam wszystkich maniaków winyla!

napewno bede na każdym takim spodkaniu

wszystkie komentarze fajne; im bardziej dowcipne tym jajeczniej!

na płyty- strucle też są amatorzy, jak na wszystko,

następna Giełda w Bielsku 21 kwietnia - odliczajmy godziny! wejście dla Sprzedających od 13.15 - wtedy rozkładamy płyty

i się wymieniamy/zapoznajemy. od 14.00 b r a k s t o ł ó w na sali gimnastycznej - na dzisiaj już 13 z 20-stu przewidywanych

ZAREZERWOWANE. (Andrzej, Tomek, 2-gi Tomek, Krzysztof, Grzegorz/Jacek i Pan z Cieszyna>>>)

tel. rez. dla stołików pozostałych 500 193 278

z pamięci - kruchej - na szybko - uzyskane dziś wyniki dla winyl w EX plus / Ex i Ex minius LP:

Bob Downes - UK - genialnie najtańszy winyl w dyskografii (tyt.niepomnę) 70 czy 80zł

Uriah Heep - UK - 1st press 2-ga płyta i 1press 3-cia Z WKŁADKAMI 60 i 70zł

Can - Saw Delight - repress - UK (albo USA?) 50zł

Split Groundhogs - UK - 1Press - 70zł

Greenslade - '3' - UK - 1 Press - 50zł (i dwie inne Greenslade) ale w vg po 25-25zł

oraz 6 płyt prod. brytyjskiej i grup z UK lub USA (ew. Canada) z lat 70-tych w stanie vg+ lub ex - od 30-40zł

około 5 płyt j.w. ale rzadszych / gatefold / 1Press w ex plus nmint (near mint czyli blisko miętówki) - 50-90zł

(po sprawdzeniu notesu - jutro - lub pojutrze - dopiszę nazwy tychże grup czy wokalistów).

Zapytania były (ale ne miałem) o LPs Nicka Cave'a, Joy Division i The Cure. i oczywiście o Purpli, Floydów i Sabatów - blee.

Nowe domy znalazło kilka płyt cd w cenie 1 - 2zł i dwie sztuki w cenie ok. 30zł (Mars Volta, Porcupine Tree 2CD i coś tam w ten deseń).

Mieliśmy na sali gimnastycznej ok. 14 Sprzedających i około 80 Gości, co ciekawe, inaczej niż 3 marca, średnia wieku ok. była dziś

45-50 lat ( anie 30). Średnia! I mniej Pań niż na początku m-ca. Proszę wpisać swoje uwagi / pomysły / ocenę i zapytania. Thanks.

21 kwietnia - 3 Giełda Płyt i Kaset w Bielsku-Białej.

Sala gimnastyczna Szkoły Podstawowej nr 10, ul.Komorowicka 13.

14.00-17.00. Wstęp 2 zł.

Dla Sprzedających parking z tyłu za szkołą - wejście od 13.15.

Rezerwacja stolików w dn. 5 - 11 kwietnia i ew. 20 kwietnia 16.00-18.00 pod nr 500 193 278

W mojej ocenie ostatnia giełda płyt w Bielsku była słaba. Przede wszystkim - mała różnorodność gatunkowa w płytach. W znacznej ilości przewijały się winyle Deep Purple, Black Sabbath, Pink Floyd, AC/DC, a z drugiej strony nie było nawet winyli chociażby Dżemu(przynajmniej ja nie widziałem). Również kiepsko było z jazzem, klasyków polskiego jazzu praktycznie nie było ! Z nielicznych widziałem np. Mieczysława Kosza - Reminiscence. Podobnie z metalem, ciągle Iron Maiden, Motorhead etc. Brakowało mi osobiście kapel speed, thrash, death metalowych. Stąd nasuwa się wniosek, że handlarze skupili się głównie na tematch topowych, tych najbardziej chodliwych. Oczywiście, jest to zrozumiałe, jeżeli chcą zarobić, ale większa różnorodność przyciąga więcej osób. Jeżeli tak to będzie wygladać za każdym razem to wydaje mi się, że nia ma po co tam chodzić. Kolejna kwestia to ceny. Mówiąc krótko - horrendalne. Przykładowo za Iron Maiden Powerslave u jednego gościa trzeba było dać 60 zł !!! Bez komentarza. Za Dio - Holy Diver 40 zł ! Za pierwszą płytę Tilt 30 zł !! Za niewielką kwotę pozostawały jedynie pierdoły albo zmielone Yes czy Black Sabbath. Dlatego też znaczna część ludzi chodziła i nic nie kupowała. Z tego co widziałem to raptem kilka osób kupiło jakieś winyle. Co do samych sprzedających, niektórzy to niezłe cwaniaczki. Zwłaszcza jeden gość z Krakowa. Niekórzy gburowaci, a z innymi można było pogadać. W cd również mało ciekawych rzeczy jak dla mnie, dużo reedycji, mało starych dobrych wydań. Jeden facet miał ciekawostki w postaci Najemnika i Dnia, w którym pękło niebo Dżemu.

Jednak zostane przy zakupach w bielskim antykwariacie wiekszy wybór zdecydowanie

Osobiście nie polecam tego sklepu. Wybór, co prawda duży, ale stany płyt tragiczne, a ceny wywindowane na maksa. Np. widziałem kiedyś 1 wydanie angielskie Hot Rats Franka Zappy za bagatela ponad 200 zł !! A płyta była w stanie ledwie dobrym ! Grube, pykające rysy. Poza tym sam sprzedawca to niezły spryciarz. Wielu opędzlował w przeszłości. Jak ktoś chce oddać płytę do tego komisu to niech się zastanwi, facet marnie płaci, a płyty często są pożyczane kumplom do domu, a wracają potem uszkodzone. Radze się zatem zastanwić 2 razy.

ja też stwierdziłem że dużo chłamu który kręci się w sieci po 10zł za sztykę..mało perełek..ceny różne..ja na ostatniej nabyłem płytę santany w stanie nie za dobrym..było już późno i nie bardzo ogladnąłem płytkę,przyznaje..ale tak zgrana że słuchać się jej nie da..szok..czasem lepiej na necie szukać okazji..przynajmniej sprzedający opisze każdą nawet najmniejszą ryskę..bojąc się o złą ocene..

Hej,

a propos powyżej:

ilu, a równocześnie, kolegów szuka w necie okazji?

kilkuset dziennie, jak sądzę - zob. liczbę wizyt na najciekawszych tytułach,

zaś w uk/de k i l k a t y s i ę c y osób naraz!

do kol. czubaka 1988 - zob. wyniki Powerslave w aukcach zakończonych i na popsike, 75zł>>>150zł oraz

25-40 euro do 100 dol (AUD).

Ponadto: pierwsze sto w najczęściej odwiedzanych na znanym portalu to właśnie przez kolegę wymienione grupy.

Więc, jest zainteresowanie.

Zresztą te grupy wydały łącznie kilkadziesiąt tytułów (może ponad sto, wliczając efemera).

Dżem, w kraju, kto już chciał zebrać to chyba zebrał?

Toteż - obiektywnie, wśród ok. 40 metrów bieżących pudeł z winylem i cd

(dwie strony sali gimnastycznej!) jest zawsze sporo do odnalezienia.

Speed/thrash i death metal to jednak, w Polsce - wśród winylowców

(por. do tradycyjnego rocka i hard rocka) nisza. Opinie moje proszę traktowaĆ jako prywatne i subiektywne.

Do dida83, jeszcze - to wszyscy - zawiedzeni - zawsze wstawią negatywa?? na forum czytamy inne opinie, hehe.

Santanę ; zwrócić na następnej giełdzie lub zamienić, ne powinno być problemu.

P.S.

ciekawe ilu Kolegów wybiera się na najbliższą giełdę (Bielsko 21 kwietnia, K-ce 28 kwietnia). Piszcie!

P.S. o sklepo-komisie w Bielsku ne wiem - ne byłem.

1Press Zappa 'Hot Rats' w mint,

w katalogu Record Collector 2012 ma 15, 20 i 40 funtów, w ofertach w Ex, w sklepach, ok. 12 do 25 f / szt.

ORGINAL REPRISE/WARNER/DISCREET

70 Reprise RSLP 6356 HOT RATS (1st pressing, pink, gold & green 'riverboat' label, gatefold sleeve)....40

70 Reprise RSLP 6356 HOT RATS (2nd pressing, tan 'riverboat' label, gatefold sleeve)...........................20

REPRISE

71 Reprise K 44078 (tan 'riverboat' label, gatefold sleeve)..........................................................................15

Zappa - wydania USA w Anglii są najczęściej droższe niż w Stanach, rzecz jasna Made in UK może być mocno droższe w USA/Kanadzie niż w Anglii. 200zł warte są tylko najwcześniejsze płyty Zappy, wydane w mniejszych nakładach (1pressing) i np. z Nowej Zelandii (rynek kilkadziesiąt x mniejszy niż UK czy USA).

wracając do liczby i zainteresowania Kupujących, pozwolę sobie na teorię że ludzie kupują to co chcą kupić, a szczególnie Polski kupujący nie zechce nabyć płyty nieznanej sobie wcześniej grupy/wykonawcy - z wiadomych powodów. wiele osób się tylko kręci i ogląda, ale jest chyba też tak na giełdach aut i elektronicznych? Czy inaczej?

czubaka 1988, byłem już w tym komisie, prawda - stan winylu - fatalny, ludzie - przy mnie! - odnoszą pożyczane / niechciane rzeczy, krążki warte 5-9zł oferowane za 30-60. zapewne tak, dlatego, że , uhuhu,...dzięki....... ''brak konkurencji'' w Bielsku?

ale może przeoczyłem jakieś perełki?

Witam serdecznie! do Panów "winylator i czubaka1988",przykro czytać takie wypowiedzi odnośnie jedynego Antykwariatu w Bielsku!, skąd wiecie że ludzie oddający płyty po przesłuchaniu przynoszą płyty dlatego bo są zniszczone!!!, jeżeli twierdzicie ze brak konkurencji to ją zróbcie,otwórzcie w pełni funkcjonalny Antykwariat,a zobaczymy czy będziecie mieli tak niskie ceny, przy kosztach funkcjonowania działalności gospodarczej. Jestem klientem Antykwariatu od samego początku założenia , i oceny w stylu "Wielu opędzlował w przeszłości" proszą się o interwencję Administratora,bo to jest obraza osoby!,jak nie pamiętasz "czubaka1988" kto prowadził kiedyś Antykwariat to nie gadaj bzdur!

Do Pana "winylator" widzę że zazdrość przemawia w postaci tych wypowiedzi że można inaczej prowadzić sprzedaż płyt.

Przykre to wszystko. Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.