Skocz do zawartości
IGNORED

B&W cm9 trochę za mało dynamiki wysokich tonów

serwacy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Znalazłem chyba swój ideał, brakuje mi tylko odrobinę piachu, dynamiki nie wiem jak to nazwać w wysokich tonach. Bas i srodek dla mnie perfekt. Jaki kabel głośnikowy rozświetli mi górę (tylko górę). Jak delikatnie wycofa środek nie ma problemu. Może być kiepski w basie. Złącze w bowersach jest podwójne. A może macie inne typy kolumn z takim charakterem dźwięku. Oby nie droższe od cm9:) Wszystko na rynku teraz gra raczej miękko, ciepło, a ja potrzebuję kopa ale raczej naturalnego, szybkiego. Mój wzmak pma-1500r i nie zamierzam go zmieniać. Muzyka głównie metal.

wysokie podobały mi się w bowersach 683, może jest jakaś opcja upgradu

Chyba wypożyczenie za kaucją to jedyne rozwiązanie. Jeśli jesteś w stanie usłyszeć różnicę to pożycz kilka kabli, interkonektów i może coś zdziałasz. Inaczej możesz tylko wtopić w ciemno pieniądze.

Witam. Znalazłem chyba swój ideał, brakuje mi tylko odrobinę piachu, dynamiki nie wiem jak to nazwać w wysokich tonach. Bas i srodek dla mnie perfekt. Jaki kabel głośnikowy rozświetli mi górę (tylko górę). Jak delikatnie wycofa środek nie ma problemu. Może być kiepski w basie. Złącze w bowersach jest podwójne. A może macie inne typy kolumn z takim charakterem dźwięku. Oby nie droższe od cm9:) Wszystko na rynku teraz gra raczej miękko, ciepło, a ja potrzebuję kopa ale raczej naturalnego, szybkiego. Mój wzmak pma-1500r i nie zamierzam go zmieniać. Muzyka głównie metal.

wysokie podobały mi się w bowersach 683, może jest jakaś opcja upgradu

Opcja upgradu bez zmieniania kolumn i wzmacniacza? ... bi-amp

Tych chińskich kolumn, najlepiej słuchać bez maskownicy. Siedząc tak, że uszy słuchającego znajdują się trochę poniżej głośnika wysokotonowego. Przynajmniej tak wynika z pomiarów Audio.

Audiophools - goo.gl/NJkF8

bmiara, to że bez maskownic to chyba naturalne. Z ustawieniem tańczyłem po pokoju 3 dni. Nie pisz że są chińskie bo to każdy zainteresowany wie, a mnie szczerze mówiąc to wali. Podaj lepiej namiary na inne marki i modele na które można by zwrócic uwagę. Wszystkiego nie jestem w stanie odsłuchać.

Co do kabli niestety też mi sie wydaje, że nie tędy droga:(

bmiara, to że bez maskownic to chyba naturalne. Z ustawieniem tańczyłem po pokoju 3 dni. Nie pisz że są chińskie bo to każdy zainteresowany wie, a mnie szczerze mówiąc to wali. Podaj lepiej namiary na inne marki i modele na które można by zwrócic uwagę. Wszystkiego nie jestem w stanie odsłuchać.

Co do kabli niestety też mi sie wydaje, że nie tędy droga:(

Posluchaj ATC SCM 40, troche drozsze od tych B&W co masz. Nie nadaja sie tylko do slabego piecyka, lubia waty. Osobiscie lubie tez gore w wykonaniu marki Dali, bardzo otwarta i napowietrzona. Coz, w tej cenie dosc fajnie brzmia Monitor Audio GX200, Audio Physik Yara Superior II. Ja jeszcze uwielbiam dzwiek Vandersteenow. Wygladem strasza troche, choc to kwestia gustu, dzwiek jednak maja w mojej ocenie zajebisty. Gdybym dzis kupowal kolumny wybieralbym pomiedzy ATC a Vandersteenami. To naprawde dobre granie. I nie sa robione malymi, zoltymi raczkami, choc tym przejmowalbym sie najmniej, szanujaca sie firma posiada normy jakosci i nie wypusci bubla nawet spod chinskiej raczki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.