Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do ONKYO TX-NR609 Kino/Stereo

taylor5vince

Rekomendowane odpowiedzi

No własnie prowizorka. sluchalem takiego rozwiazania jednak chcialbym poznac opinie ekspertow muzycznych czy takie rozwiazanie bardzo negatywnie wplywa na dzwiek czy wbrew przeciwnie daje bardzo dobry efekt za nieduze pieniadze

Bardzo bym prosił o rozwinięcie tego tematu - to jest bardzo interesujące, a pomogło by wielu osobom - tak mi sie wydaje. Prosze o pomoc w tym zakresie w miarę możliwości.

Dzieki

tutaj jest wszystko wyjaśnione nt dzielnika napięcia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w skrócie daje możliwość zastosowania zewnetrznego wzmicniacza. Obnizając napiecie z gniazd glosnikowych na chinche. Co ciekawe nie wplywa to negatywnie na amplituner - nie grzeje sie jakby kolumny byly do niego podlaczone. Testowałem teg rodzaju rozwiązanie, według mnie sprawdza sie dośc niezle i mozna smialo w taim razie wybierac tansze ampli a dolozyc wzmaka. W przyadku amplitunerow Onkyo problem w stereo nie wystepuje gdyż Onkyo na VCR OUT (tak to sie chyba nazywa) puszcza cały czas dzwiek bez wzgledu na to jakie jest zrodło wlaczone. Wiec mozna podlaczyc zawsze wzmaka. Pytanie pojawia sie jak to dziala w kinie? Czy VCR OUT mixuje wszystkie kanaly do LR czy własnie puszcza tylko LR.?

ok ,panowie mam jeszcze temat tego typu, posiadam PS3, platformę n, TV LED LCD LG, w każdym z tych urzadzeń jest OPTICAL i hdmi, i tu pytanie: co używać hdmi czy OPTI...czy i jedno i drugie lub jakie kombinacje zastosować, obecnie mam wszystko na hdmi, a mianowicie: z ampli do TV natomiast N, PS3 i laptop hdmi do ampli. Czy kable optical są teraz zbędne? czy można nimi poprawić i tak juz b dobry dzwiek z hdmi?

Dzieki

HDMI przepuszcza sygnal HD optical nie. W przypadku PS3 jest sens stosowac HDMI gdyz mam dwiek HD w przypadku kompa N dzwiek będziesz mial taki sam kablem HDMI rozwiazujesz kwestie stosowania dwoch kabli. Jednak tam dzwieku HD i tak nie masz. Zakładam że na kompie nie będą odtwarzane filmy z BD

• 1 miesiąc później...

Witam ponownie

Zestaw dalej gra ładnie i na dodatek wylicytowałem centralny głośnik Roth Oli C2 i dwa satelity na tył Roth Oli1. Oczywiście wszystko w tym samym kolorze i zaraz jade odebrać osobiście...akurat sprzedający mieszka b. blisko. Już nie moge się doczekać filmów na pełnym kinie domowym ;)

Nieomieszkam zdać sprawozdania z tego doświadczenia. Jeśli chodzi o ONKYO 609 przy współpracy z Roth Oli50 na bi-amplingu to przyznam się, że jestem b mile zaskoczony...i ten bass ehhh:)

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Cześć !

To mój pierwszy post :)

W ubiegłym roku (lipiec) zakupiłem ONKYO TX-NR609 i sam borykałem się z problemem zakupu odpowiednich zestawów głośnikowych 5.1, choć można i nawet 7.2 ;) Wybór padł na Harmana Kardona HKTS 30BQ. Są naprawdę wyśmienite. Pieknie sprawują się jako zarówno jako zestaw kina domowego jaki i komplet do słuchania muzyki. Głęboki bas z 200W (RMS) głośnika potrafi naprawdę wbić w fotel (16 metrowy pokój) ;) Co do dźwięku dookólnego nie mam zastrzeżeń. Za te pieniądze można brac dosłownie w ciemno. Zastanawiałem się nad HKTS60BQ, lecz to już byłby chyba przerost formy nad treścią no i żona-księgowa położyła rąsię na kasie ;) Pozdrawiam i polecam ten zestawik. Słowa z pewnością nie wyrażą tego jak gra ... :/ Pozdrawiam.

Btw. Jeszcze nie kalibrowałem zestawu przez Audyssey.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.