Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana E 450 na 550 prośba o poradę w sprawie kolumn podłogowych

tomii241

Rekomendowane odpowiedzi

Witam do nie dawna byłem użytkownikiem E 450 i nie do końca spełnił moje oczekiwania więc.

Wymieniłem go za dopłatą do E 550 i teraz poprawa na moich starych głośnikach jest diametralna, acz kolwiek nie jest to jeszcze pełnia szczęścia

Znów zaczyna się pogoń za podłogówkami tym razem zadanie chyba jeszcze trudniejsze bo to wzmacniacz w klasie A i dość słaby więc jakieś nie wymagające kolumny by się przydały. Proszę o poradę

Gość intenser

(Konto usunięte)

krok w dobrym kierunku

mimo wszystko szkoda, że nie zainteresowałeś się dobrą lampą (mówię o własnym doświadczeniu i "drodze" przez większość integr accuphase)

nie szukaj odpowiedzi na forum , jedynie podpowiedzi

weź na domowy odsłuch 4-5 par kolumn i sam zdecyduj

to wydajny prądowo wzmak , ale też z drugiej strony nie ze wszystkim chce grać by łeb urywało

Znów zaczyna się pogoń za podłogówkami tym razem zadanie chyba jeszcze trudniejsze bo to wzmacniacz w klasie A i dość słaby więc jakieś nie wymagające kolumny by się przydały. Proszę o poradę

E-550 to mocny piecyk. Ma moc dobrze ponad 100 W . Pierwsze 30- w klasie A.

Witam do nie dawna byłem użytkownikiem E 450 i nie do końca spełnił moje oczekiwania więc.

Wymieniłem go za dopłatą do E 550 i teraz poprawa na moich starych głośnikach jest diametralna, acz kolwiek nie jest to jeszcze pełnia szczęścia

U mnie e-560 gra z Dynaudio S25,sprobuj moze ci przypasuje.

Na razie Accuphase pokazuje klasę gra wyśmienicie nawet na moich monitor audio rx 8 ale wiem że da się lepiej. Myślałem o Dali helikon 400.Co do lampy to nawet myślałem lecz moja 5 letnia córka za bardzo kocha drewniane klocki a osobnego pokoju do odsłuchów nie mam.

Mialem na odsluchu kilka integr Accu (nie nadawaja sie do kolum wyjatkowo trudnych do wysterowania - ale to inna kwestia)

I co moge powidziec, to E-550 to jedna z najlepszych ich integr. Nie tylko mocna, i dobrze radzi sobie z trudniejszymi kolumnami (jak na integry).

Gra cieplo, ale dosyc jasno, swietnie kontrolowany bas.

Moim zdaniem wzmak warty wydanych pieniadzy, bo niektore wersje z Accu (zwlaszcze przyrownujac to do kosztow) sa naprawde slabiutkie. Jesli mowimy tylko o integrach z Acuu, E-550 to moim zdaniem wspanialy wybor.

Bałem się tego wysterowania kolumn nie mam jakiś super ale wysterowuje i kontroluje każdy aspekt dźwięku wręcz idealnie wyciskając z tych kolumn wszystko. I oczywiście przy tym grzeje jak piec więc chyba wyłączę ogrzewanie. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.