Skocz do zawartości
IGNORED

Nowie mieszkanie, nowy pokój i problem z rozmieszczeniem zestawu

master_luke

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przeniosłem się do nowego mieszkania, na co dzień pracuję w pokoju jak w załączniku. Niestety jest to bardzo małe pomieszczenie i niewiele się tutaj mieści. Pytanie do Was: czy jest sens przenosić do niego zestaw hi-fi? Jeśli tak to jak najlepiej rozmieścić głośniki? Obecnie słucham muzyki przez słuchawki w komputerze ale niestety jakość dźwięku jest średnia. Proszę o pomoc.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Domyślam się że pracujesz na komputerze. To może przenieś biurko do pokoju obok?

Lub kup klawiaturę bezprzewodową, usiądź w miejscu odsłuchowym połóż klawiaturę i myszkę na deskę opartą o podłokietniki, a PC podłącz pod TV.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Oto zestaw:

CD: ARCAM Diva CD73

Wzmacniacz: Audiolab 8000A

Kolumny: TANNOY M2.5

Interkonekt: Cardas CrossLink RCA

Kable głośnikowe: Gotham

Głośniki stoją na podstawkach Atacama.

Kolumny: TANNOY M2.5

Ustawiając kolumny możesz użyć kalkulatora, który pokaże w jakiej odległości od tylnej i bocznych ścian warto ustawić kolumny.

www.barefootsound.com/homerecording_images/Wall_Bounce_Calculator_2D.xls

Dla przykładu podam Ci jak ja to robiłem w swoim pokoju.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To już chyba tylko Grado GS 1000, lub Sennheisser HD800, do tego fajna lampa np WBA GrandTwin i akustyka będzie świetna :)

Nie każdy potrafi zaakceptować lub polubić scenę kreowaną przez słuchawki. Lubię dźwięk oferowany przez moje słuchawki, choć jednak więcej emocji daje mi słuchanie poprzez kolumny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.