Skocz do zawartości
IGNORED

kino domowe 4000-5000

Dariusz Stepien

Rekomendowane odpowiedzi

witam na wstępie poinformuje że pojecia nie mam żadnego o złożeniu dobrego zestawu, narazie posiadam tv

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i chcę do tego złożyć dobre kino do filmów i muzyki najlepiej z możliwością podłączenia iphone`a, w grę również wchodzi zamiast odtwarzacza dvd ps3 co doradzacie?

proszę piszcie do mnie jak do laika:) i twórzcie zestawy jak dla siebie tyle ze w moim przedziale cenowym, Pokoj ok 20m2 tworzony tylko do kina

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/93354-kino-domowe-4000-5000/

Witaj,

jeśli zależy Ci na sterowaniu systemem poprzez iPhone, jako źródło będziesz wykorzystywał PS3, zwróć proszę uwagę na system złożony z amplitunera Denon AVR-1912 oraz kolumn Dali Zensor 5/1/Vokal. Ewentualnie jeśli lubisz brzmienie efektowne, koncertowe, dynamiczne warto także przyjrzeć się kolumnom JBL seriii ES Pack lub Studio 1 Cinema Pack. Dobrym rozwiązaniem byłyby także komplet potężnych kolumn Jamo C605 HCS3 lub C607 HCS3.

Proponuję jednak zdecydowanie odsłuchy, które pozwolą Ci na wybór najbardziej optymalnej konfiguracji,

w przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

witam:) z tego co widzę aplituner Denon ma możliwość podłączenia iphone`a ale przez standardowe USB a iphone nie ma standardowego wejścia USB tylko szersze, zna Pan może podobne amplitunery- chodzi mi raczej nie o sterowanie a o odtwarzanie prosto z iphone`a muzyki tzw stacja dokujaca w aplitunerze

Z mojej strony polecam Onkyo TX-NR609, do tego komplet głośniczków Quadral Quintas 6000, Tannoy Mercury, lub jeśli uda Ci się tanio znaleźć Klipsch F20.

Co do podpięcia iPoda/iphona nie znajdziesz amplitunerów z wbudowana stacją dokującą, jedyną możliwością jest dokupienie takiego urządzenia - większość producentów je posiada.

Jednak prostszym i tańszym rozwiązaniem jest użycie przejściówki z wejścia iPhona na USB. Wpinamy sie wtedy bezpośrednio w wejście USB w amplitunerze. Sterowanie iPhonem odbywa sie przy pomocy pilota dostarczonego wraz z amplitunerem.

Pozdrawiam,

Grzegorz

amplitunery Marantz Onkyo Denon Yamaha maja mozliwośc sterowania zamiast pilota za posrednictwem iphone lub android wiec nie ma z tym problemow (sciaga sie odpowiednia aplikacje). Podlaczanie do USB jest ay odtwarzacz muzyke.

Jeśli zalezy ci na kinie kierował bym sie w kierunku Onkyo 609 najbardziej wybajerowany i bardzo dynamiczny w kinie. Jesli zalezy ci bardziej na stereo pomyslal bym o Yamaha 671 ma niezle rozgraniczona przestrzen w stereo jak na amplituner kina.

Kolumny bardzo uniwersalne sa wspomniane przez kolege wyzej Klipsch F2/F1 powienies je dostac w dobrych piniadzach. ale zalezy jakiej muzyki łuchasz. do gry wchodza jeszcze:

Tannoy V4

Dali Concept 6

Monitor audio MR

Roth Oli 40

Magnat quantum 655

Heco Metas 501

witam najlepiej będzie jak sprecyzuje swoje wymogi:

- amplituner (główne przeznaczenie wideo dla mnie plus muzyka dla mojej narzeczonej) z airplay i technologią dlna i możliwością podłączenia przez USB( najlepiej bez przejściówek) iphone`a, chodzi mi o to żeby bezpośrednio muzyka leciała z iphone do amplitunera ( aktualnie moim faworytem jest denon 1912 pioneer vsx 921 i onkyo 609( nie chodzi o jak najprostsze i najtańsze rozwiązanie!interesuje mnie jak najmniej przepieć, przejściówek itp)

- czy jest możlwiość podłączenia PS3 do amplitunera jako odtwarzacza BlueRay`a i zatem pytanie czy nie będzie utraty jakości dźwięku ( czy można PS3 traktować jako normalny odtawarz?)

-jeśli chodzi o kolumny odpadają jbl cine pack! i klipsch f20,

- kolejną sprawą jest to, iż tv ma możlwośc odtwarzania w systemie 7.2 i chciałbym by kolumny i amplituner też były w systemie 7.2

za wszelkie już udzielone odpowiedzi bardzo dziękuje :)

witam najlepiej będzie jak sprecyzuje swoje wymogi:

- amplituner (główne przeznaczenie wideo dla mnie plus muzyka dla mojej narzeczonej) z airplay i technologią dlna i możliwością podłączenia przez USB( najlepiej bez przejściówek) iphone`a, chodzi mi o to żeby bezpośrednio muzyka leciała z iphone do amplitunera ( aktualnie moim faworytem jest denon 1912 pioneer vsx 921 i onkyo 609( nie chodzi o jak najprostsze i najtańsze rozwiązanie!interesuje mnie jak najmniej przepieć, przejściówek itp)

- czy jest możlwiość podłączenia PS3 do amplitunera jako odtwarzacza BlueRay`a i zatem pytanie czy nie będzie utraty jakości dźwięku ( czy można PS3 traktować jako normalny odtawarz?)

-jeśli chodzi o kolumny odpadają jbl cine pack! i klipsch f20,

- kolejną sprawą jest to, iż tv ma możlwośc odtwarzania w systemie 7.2 i chciałbym by kolumny i amplituner też były w systemie 7.2

za wszelkie już udzielone odpowiedzi bardzo dziękuje :)

Hej,

wspomniane przez Ciebie amplitunery są jak najbardziej ok, spełniają również Twoje wymagania co do współpracy z Iphonem (bezprzewodowo za pomocą Airplay oraz kablowo za pomocą kabla Iphone/komputer). Rozważałbym wybór pomiędzy Onkyo a Denonem.

PS3 można wykorzystywać jako odtwarzacz BD, biorąc pod uwagę resztę sprzętu oraz jego wykorzystanie przez Twoją osobę nie musisz obawiać się wyraźnej degradacji jakości dźwięku.

Kolumny Dali zaproponowane przez Q21 są całkiem fajne, również 5zop3n dobrze prawi, natomiast biorąc pod uwagę gabaryty pomieszczenia to przyjrzałbym się tym Dali Zensor 5 oraz Monitor Audio BX 5 ewentualnie Magnat 655. Heco Metas są fajne ale raczej trochę sporawe jak na 20m2.

Moim zdaniem robienie systemu 7.2 w 20m2 kompletnie mija się z celem. Ale to tylko sugestia.

Pozdrawiam,

Michał

Onkyo nie ma air playa zostaje Yamaha i Denon z tych dwoch wybral bym Yamahe. A czemu te głosniki nie wchodza w gre?

Czyzby o wyborze decydował wyglad?

tak 5z0p3n w tym wypadku cechą decydującą jest design tegoż sprzętu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.