Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ja muszę kupić Lampę?

Jaerk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam dylemat. 12637612 lat temu kupiłem kino domowe (ampli. Pioneer VSX 515 + DVD + zestaw kolumn Rubicon). Ale korzystam z tego kina przy oglądaniu kilku seriali z płatnej platformy cyfrowej. Drugi przypadek to jako źródło dźwięku przy popołudniowej rodzinnej kawie. No i przy tej kawie proszę moje dziecko aby puściła swoją muzykę z powyższego sprzętu. Puściła. Muzyka zwykła poprockowa (30 second to Mars dla zainteresowanych). Dało i nie dało się słuchać. Dało pod względem gustu nastolatki. Nie dało pod względem jakości dźwięku opuszczającego kolumny. Noż nędza jak fix. Dlaczego nędza? No siedzimy przy kawie, chcemy normalnie rozmawiać i jednocześnie w tle stosunkowo po cichu ma grać. Ale jak gra po cichu to nic nie słychać z tej muzyki. Jak głośno to się nie da rozmawiać.

Z biegiem czasu narasta frustracja piszącego:-). Zrobiłem doświadczenie. Do kolumn podłączyłem stary już prawie złomowany Ampli Zodiak. No, dużo lepiej brzmi.

Hm, dojrzewa myśl. Muszę kupić wzmacniacz stereo. Założenia:

1. Ma grać

2. Ma być ładny (atmosfera przy kawie będzie wtedy lepsza)

3. Ma starczyć na długo, nie będę zmieniał sprzętu co roku, nie będę go już raczej zmieniał - nie stać mnie na zmianę sprzętu . Musi być na długo

4. Puszczę z niego kino z sygnałem stereo. Puszczę z niego muzykę z DVD - bo nie posiadam odtwarzacza CD. Puszczę z niego radio.

5. Za jakiś czas raczej później niż wcześniej wymienię kinowe kolumny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) na jakieś lepsze

Wpadłem na to forum. Wpadłem na część dotyczącą Lampy. Wpadłem na dobre. Czytam od tygodnia non stop.

Czytam, czytam, czytam. No kupię sobie. Ale co?

Zostały wyłonione dwie sztuki, obie na Allegro:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Proszę o poradę:

1. Czy kupić Lampę?

2. Która z powyższych pozycji będzie na dłuższą metę mniej kłopotliwa?

3. Czy będę miał problemy z zaoptrzeniem w lampy 6n5p (jestem w temacie zielony)?

4. Czy jakość dźwięku z droższej pozycji uzasadnia różnicę w cenie?

5. Czy w cenie do 1800 złotych są inne warte do rozważenia lampy?

Ps. W miejsce pytajników wstawiamy frazę "jak przekonać do tego moją lepszą połowę";-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Jak zyskać akceptację żony, to sam musisz wymyślić. Możesz też rozważyć równoczesną zmianę wzmacniacza i żony. ;) Choć to najdroższy wariant.

Sam jestem zwolennikiem wzmacniaczy lampowych, jednak to wcale nie znaczy, że tranzystorowe są do kitu. W zestawie audio jednak grają wszystkie elementy. Od źródła dźwięku, przez wzmacniacz do kolumn. Bardzo często to kolumny mogą być "wąskim gardłem". Jak kupisz "lampę", a reszta będzie kiepska, to będziesz czuł się zawiedziony.

Z drugiej strony może to nie lampowego wzmacniacza potrzebujesz, a po prostu dobrze grającego. Może hybryda? Mnie się bardzo podoba:

http://allegro.pl/avance-at510-brzmienie-lampy-moc-tranzystora-i2235163477.html

Ale są także tańsze hybrydy i też mają w sobie to lampowe "coś".

Po co ci lampa? Do puszczania muzyki z DVD? Musiałbyś dokupić jakiś DAC. Na kolumnach do kina? Chyba nie tędy droga. Może lepiej zastanów się nad jakimś amplitunerem?

Toteż napisałem, że za jakiś czas przjdzie kolej na kolumny. Później poszukam jakiegoś źródła dźwięku.

Ps. Wymiania wzmacniacza i żony jednocześnie nie wchodzą w rachubę:-)

Po co ci lampa? Do puszczania muzyki z DVD? Musiałbyś dokupić jakiś DAC. Na kolumnach do kina? Chyba nie tędy droga. Może lepiej zastanów się nad jakimś amplitunerem?

Hm. Nie można mieć wszystkiego od razu.

Napisałem, ze po podłączeniu starego ampli dużo lepiej zabrzmiały obecne kolumny - znczy nie są one najsłabsze w systemie. Kolejność ewentualnych zakupów:

1. Wzmacniacz

2. Kolumny

3. Źródło.

Jesteśmy przy wzmacniaczu. Czy kupić te lampy? Czy też nie te tylko inne w tej cenie. Czy może w ogóle nie kupować lamp. Co do kina - doszedłem do wniosku, że dźwięk dookólny jest w domowym kinie przereklamowany. Wystarczy jak będzie w miarę dobrej jakości w stereo.

Jeśli lepszy ampli od posiadanego obecnie to jaki

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Co do kina - doszedłem do wniosku, że dźwięk dookólny jest w domowym kinie przereklamowany. Wystarczy jak będzie w miarę dobrej jakości w stereo.

Chyba, że jedynymi oglądanymi filmami są te z gatunku "matrix". Kupno kolejnego amplitunera według mnie byłoby bez sensu.

Co do wzmacniaczy - może spróbuj nagrać sobie na płytę kilka ulubionych swoich utworów i posłuchać ich w jakimś sklepie. W zależności od tego, jaki dźwięk lubisz, można byłoby podać kilka niezłych rozwiązań - dobre mogą być lampy, hybrydy i tranzystory też.

Nie znam tych konkretnych modeli, ale Yaqina mogę polecić z czystym sercem. Z lampami nie ma poblemu, choć te dobrze grające bywają drogie. Jeśli chodzi o kolumny, to odszukaj recenzję Violeta o Kodach - jakiś tani model omawiał i pisał, że świetnie się z lampą zgrywają. Źródło... Można trafić dobrą używkę. Albo dokupić DAC do DVD. Jest sporo opcji, jeśli ci zależy na lampie. Zgadzam się, że niekoniecznie wszystko naraz i że każdy jakoś zaczyna tę przygodę. Po prostu wydawało mi się, że lampa grająca muzykę wcale nie musi pasować do towarzyszenia pogawędkom przy kawie. Do tego starczy np. jakaś mała wieża Yamahy. Ale rozumiem, że to twój pierwszy krok i mają być następne :)

Chyba, że jedynymi oglądanymi filmami są te z gatunku "matrix". Kupno kolejnego amplitunera według mnie byłoby bez sensu.

Co do wzmacniaczy - może spróbuj nagrać sobie na płytę kilka ulubionych swoich utworów i posłuchać ich w jakimś sklepie. W zależności od tego, jaki dźwięk lubisz, można byłoby podać kilka niezłych rozwiązań - dobre mogą być lampy, hybrydy i tranzystory też.

Hm. Nie jestem jestem melomanem, nie jestem audiofilem. Tak jak napisałem słucham okazyjnie muzyki wychodzi tego pół godziny dziennie plus kilka godzin filmów tygodniowo. Chodzi ten dźwięk na niskim poziomie natężenia i dlatego zależy mi aby to grało dobrze po cichu. UWAGA: jako, że nie jestem audiofilem dobrze dla mnie znaczy wedle tutejszych kryteriów ZNOŚNIE:-)

Poza tym wygląd. Chyba mam coś ze snoba. Chcę mieć coś co nie jest zbytnio popularne. Wzmacniacze lampowe pięknie wyglądają (przynajmniej na fotkach:-)

No to już nie rozumiem. Ma grać do słuchania, czy snobistycznie wyglądać?

Jedno i drugie. Ma grać i ładnie wyglądać. Oczywiście pojęcie ładności jest względne. Dla jednych coś będzie symbolem tandety, a dla innych skończonym pięknem. Ogólnie - podoba mi się wygląd lampowców i dlatego jest to również powód dla którego zainteresowałem się lampą...Uściślając ma grać jak najlepiej w cenie do max 2000pln a przy okazji ładnie wyglądać. Taka kolejność kryteriów.

Załóżmy wybieram pomiędzy tymi dwoma wzmacniaczami Yaqina z pierwszego posta: Czy warto zapłacić więcej za poprawę dźwięku i wziąć droższy model (będzie to zakup ostateczny,nie kupię innego przez przynajmniej parę lat). A przy okazji - czy wzmacniacz lampowy musi być na otwartej przestrzeni - czy może być umieszczony we wnęce (półce pod TV wyskość wnęki ok 30cm)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Uściślając ma grać jak najlepiej w cenie do max 2000pln a przy okazji ładnie wyglądać. Taka kolejność kryteriów.

To już jakiś konkret. Lampa faktycznie ma coś w sobie. Jednak nie wstawiaj lampy do wnęki w meblościance. Lampy się grzeją i mało je widać. ;)

Jak chcesz Yaqina to weź to pod uwagę. Możesz się też zdecydować ba hybrydę wskazywaną już Avance AT510, wtedsy lampy z przodu przez szybkę ładnie widać i na półkę bardziej pasuje. Jak coś bardziej "lampowego" z wyglądu to może MM-4 Mistrala.

Można się też zastanowić nad sprzętem Feliks Audio, jest obecnie całkiem fajny wzmacniacz na Allegro, sam się do niego przymierzałem, ale kupiłem podobną konstrukcję taniej. Czy bierzesz pod uwagę sprzęt używany, czy tylko nowy?

Z tranzystorów do takiego "plumkania" w tle nadaje się Cambridge Audio, ale z tych nieco lepszych. Zauważyłem taką zależność, ze najczęściej te tanie wzmacniacze fajnie grają, ale głośno, po ściszeniu często dźwięk się robi papierowy i płaski. Gdybyś brał pod uwagę "używki", to są ciekawe aukcje. Na jednej widziałem fajnego Vincenta - słuchałem tego wzmacniacza. Można szukać jakiegoś NADa z trochę wyższej półki niż c316bee.

czy wzmacniacz lampowy musi być na otwartej przestrzeni - czy może być umieszczony we wnęce (półce pod TV wyskość wnęki ok 30cm)

Jak byś miał sprzęt na lampach np. KT-66 lub podobnych to odradzałbym trzymanie go na półce otwartej tylko z jednej strony. Obieg powietrza kiepski, a te lampy potrafią nieźle grzać. W zasadzie wszystkie większe lampy mocy osiągają sporą temperaturę.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

słucham okazyjnie muzyki wychodzi tego pół godziny dziennie

To lampa kompletnie mija się z celem.

Lampa od chwili włączenia potrzebuje od 0,5 do 1 godziny do osiągnięcia pełnej gotowości do pokazania co potrafi.

To już jakiś konkret. Lampa faktycznie ma coś w sobie. Jednak nie wstawiaj lampy do wnęki w meblościance. Lampy się grzeją i mało je widać. ;)

Jak chcesz Yaqina to weź to pod uwagę. Możesz się też zdecydować ba hybrydę wskazywaną już Avance AT510, wtedsy lampy z przodu przez szybkę ładnie widać i na półkę bardziej pasuje. Jak coś bardziej "lampowego" z wyglądu to może MM-4 Mistrala.

Można się też zastanowić nad sprzętem Feliks Audio, jest obecnie całkiem fajny wzmacniacz na Allegro, sam się do niego przymierzałem, ale kupiłem podobną konstrukcję taniej. Czy bierzesz pod uwagę sprzęt używany, czy tylko nowy?

Z tranzystorów do takiego "plumkania" w tle nadaje się Cambridge Audio, ale z tych nieco lepszych. Zauważyłem taką zależność, ze najczęściej te tanie wzmacniacze fajnie grają, ale głośno, po ściszeniu często dźwięk się robi papierowy i płaski. Gdybyś brał pod uwagę "używki", to są ciekawe aukcje. Na jednej widziałem fajnego Vincenta - słuchałem tego wzmacniacza. Można szukać jakiegoś NADa z trochę wyższej półki niż c316bee.

Jak byś miał sprzęt na lampach np. KT-66 lub podobnych to odradzałbym trzymanie go na półce otwartej tylko z jednej strony. Obieg powietrza kiepski, a te lampy potrafią nieźle grzać. W zasadzie wszystkie większe lampy mocy osiągają sporą temperaturę.

Abyśmy widzieli o czym mowa. Zapewne są również inni, którzy chcą kupić lampę, a nie mają ochoty pisać o tym:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Abyśmy widzieli o czym mowa. Zapewne są również inni, którzy chcą kupić lampę, a nie mają ochoty pisać o tym:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/9f9ac62fc3a5b75b.html

Tam ma stać wzmacniacz lampowy? W życiu.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Oczywiście. Zdecydowanie za mało miejsca na wzmacniacz lampowy. Można by było od biedy postawić tam hybrydę w rodzaju Manty V3 lub Kody. Lampki na pre grzeją się mniej, bo i są mniejsze. Ale już takie coś, jak ja ostatnio kupiłem to jak dobry piecyk. Lampy mocy naprawdę się grzeją.

post-38867-0-36156100-1333561391.png

Tam ma stać wzmacniacz lampowy? W życiu.

Jest opcja przemeblowania tego pomieszczenia. Ten pokój ma 35m2 panowie. Mogę ustawić te sprzęty na krótszej ścianie (470cm ma ta krótsza ściana). Tylko nie piszcie, że za małe kolumny mam:)

Jaerk

Jak chcesz to mogę ci pożyczyć Yaqin MC-84L do przetestowania. Mam ten model u siebie. Planuję lekką przeróbkę (eliminacja części toru zbudowanego na tranzystorach i zamiana na lampki), co powinno wynieść ten wzmacniacz na wyższy poziom. W wersji fabrycznej będziesz jednak miał już możliwość oceny sytuacji. Lampy już wymienione na ruskie. Kupując swoją pierwszą lampę także nie miałem możliwości sprawdzenia jak to gra więc znam ten ból... Nie jest to może jakiś lampowy TOP ale może "będzie Pan zadowolony" :)

P.S. Zdajesz sobie sprawę z tego, że nie ma on zdalnego sterowania? Niektórzy tego nie akceptują :)

---

To nie jest kwestia wielkości w sensie fizycznym.

Ważna jest skuteczność zestawu.

Tak czy inaczej pomieszczenie ma 35m2. Uogólniając info z wątku;

1. W tym momencie sprzęt stoi w złym miejscu aby była dobra akustyka

2. Po przemeblowaniu, prawdopobnie aby jakość dźwięku była znacząco lepsza należy zainwestować kolejno w kolumny i źródło dźwięku.

Wracając do tych nieszczęsnych wzmacniaczy do takiego pomieszczenia wystarczy ten słabszy czy muszę wziąć ten mocniejszy (podobno lepiej grający - czy to wychwycę?) Czy znajdę w tej cenie coś lepszego?

Jaerk

Jak chcesz to mogę ci pożyczyć Yaqin MC-84L do przetestowania. Mam ten model u siebie. Planuję lekką przeróbkę (eliminacja części toru zbudowanego na tranzystorach i zamiana na lampki), co powinno wynieść ten wzmacniacz na wyższy poziom. W wersji fabrycznej będziesz jednak miał już możliwość oceny sytuacji. Lampy już wymienione na ruskie. Kupując swoją pierwszą lampę także nie miałem możliwości sprawdzenia jak to gra więc znam ten ból... Nie jest to może jakiś lampowy TOP ale może "będzie Pan zadowolony" :)

P.S. Zdajesz sobie sprawę z tego, że nie ma on zdalnego sterowania? Niektórzy tego nie akceptują :)

Dzięki,

Jestem szczerze wzruszony. Ale mieszkam na drugim końcu Polski - nie skorzystam. Zdaję sobie, że nie jest na pilota - mam własne nogi.

Miałem na myśli wysyłkę kurierem w fabrycznym kartonie. Koszt w obie strony 50zł oczywiście po twojej stronie :/

A tak na marginesie słyszałem że ten drugi model jest znacznie lepszy ale niestety dowiedziałem się o tym już po swoim zakupie. Oczywiście jest lepszy zdaniem "kogoś". Ja nie miałem okazji posłuchać tego sprzętu. Mam nadzieję, że i mój po przeróbkach będzie miło przyjęty...

---

Miałem na myśli wysyłkę kurierem w fabrycznym kartonie. Koszt w obie strony 50zł oczywiście po twojej stronie :/

A tak na marginesie słyszałem że ten drugi model jest znacznie lepszy ale niestety dowiedziałem się o tym już po swoim zakupie. Oczywiście jest lepszy zdaniem "kogoś". Ja nie miałem okazji posłuchać tego sprzętu. Mam nadzieję, że i mój po przeróbkach będzie miło przyjęty...

Dzięki, dzięki. Miałem złe przygody z przesyłkami. Ale jeśli kupię coś innego to jadąć na południe Polski weź kolumny:-). Miałeś jakieś problemy, kłopoty z użytkowaniem ww wzmacniacza? Czy gdybyś miał możliwość zakupu jeszcze raz to wybrałbyś ten model czy może inny w podbnej cenie (są takie?)

Ja kupiłem swój 100zł drożej niż w twojej ofercie. Problemów nie miałem oprócz jebitnie niebieskiej diody, która od razu wymieniłem :)

Innej lampy nie słyszałem. Opieram się jedynie na opiniach innych. Chciałem od czegoś zacząć i wybrałem najtańszego Yaqina. Dobrze byłoby mieć kolumny o dobrej skuteczności. Ja niestety takich nie posiadam. To co zauważyłem po zmianie z tranzystora to niższy bas choć niezbyt dobrze kontrolowany. Na początku trochę krzykliwa średnica ale po wymianie lamp już jest OK. Wysokie raczej na tym samym poziomie - nic tutaj chyba nie ucięło ale ja też nie jestem nietoperzem i ultradźwięki to nie moja specjalność.

Jakość wykonania obudowy jest bardzo w porządku. Sama płytka też jest OK. Nie ma opisywanych na forach błędów typu: za duże napięcia żarzenia itp. Technicznie nie jest to z pewnością bubel.

---

Ja kupiłem swój 100zł drożej niż w twojej ofercie. Problemów nie miałem oprócz jebitnie niebieskiej diody, która od razu wymieniłem :)

Innej lampy nie słyszałem. Opieram się jedynie na opiniach innych. Chciałem od czegoś zacząć i wybrałem najtańszego Yaqina. Dobrze byłoby mieć kolumny o dobrej skuteczności. Ja niestety takich nie posiadam. To co zauważyłem po zmianie z tranzystora to niższy bas choć niezbyt dobrze kontrolowany. Na początku trochę krzykliwa średnica ale po wymianie lamp już jest OK. Wysokie raczej na tym samym poziomie - nic tutaj chyba nie ucięło ale ja też nie jestem nietoperzem i ultradźwięki to nie moja specjalność.

Jakość wykonania obudowy jest bardzo w porządku. Sama płytka też jest OK. Nie ma opisywanych na forach błędów typu: za duże napięcia żarzenia itp. Technicznie nie jest to z pewnością bubel.

Ok. Czyli małe żółte ludziki z jakością wykonania idą do przodu. Jestem ciekaw jeszcze opinii nt. MC-6N5P (czytałem króciutki wątek na tym forum). I jeszcze jedna rzecz zastanawia mnie ogólnie. Wzmacniacze na allegro są mniej więcej o 1/3 ceny tańsze niż na stronie dystrybutora Yaqin Polska. Czy jeśli pojawią się (dopłyną) następne modele cena ich też będzie odpowiednio niższa? Np taki model MC-10T za powiedzmy 1500pln albo MS-20L za 1800pln (halo panie dystrybutorze tak będzie??;-). Zróbmy mały casting:

1. MC-84L - 1400

2. MC-10T- 1500 (hipoteza)

3. MS-20L- 1800 (hipoteza)

4. MC-6N5P - 1900

Co wtedy teoretycznie wybrać (nasuwa się klasyczne pytanie: Jak żyć? Panie Premierze;-)

Ok. Czyli małe żółte ludziki z jakością wykonania idą do przodu. Jestem ciekaw jeszcze opinii nt. MC-6N5P (czytałem króciutki wątek na tym forum). I jeszcze jedna rzecz zastanawia mnie ogólnie. Wzmacniacze na allegro są mniej więcej o 1/3 ceny tańsze niż na stronie dystrybutora Yaqin Polska. Czy jeśli pojawią się (dopłyną) następne modele cena ich też będzie odpowiednio niższa? Np taki model MC-10T za powiedzmy 1500pln albo MS-20L za 1800pln (halo panie dystrybutorze tak będzie??;-). Zróbmy mały casting:

1. MC-84L - 1400

2. MC-10T- 1500 (hipoteza)

3. MS-20L- 1800 (hipoteza)

4. MC-6N5P - 1900

Co wtedy teoretycznie wybrać (nasuwa się klasyczne pytanie: Jak żyć? Panie Premierze;-)

A więc duży biały ludziku, z tej czwórki bierz MS-20L.

Absolutnie nie jestem wrogiem lampy - kocham i szanuję tą technologię.

Ale wydaje mi się, że swoją przygodę z dobrym stereo lepiej zacząć od tranzystora.

Można kupić używane/vintage tranzystorki za niewielkie pieniądze.

Sonicznie - zje to każdy amplituner niezależnie od ceny, a użytkowo - no... mniej zachodu, niż z lampą.

Lampa jest jak winyl - dla osób które wiedzą, czego chcą.

Idea tego postu jest taka, żeby Cię nieco ostudzić, abyś uniknął rozczarowań.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Nie taki diabeł straszny jak go malują. Niedaleki czas temu miałem lampę Yaqin MC-10L, potem Baltlab Epoca 2 i znowu Yaqin MS-20L. Baltlab Epoca 2 to super piecyk. Ale jakos spowrotem do lampy ciągnie. Problemy z biasem wymianą lamp ? Co to za problemy. Nie daj się zniechęcić Zacznij sobie od Yaqina MC-10L lub MS-34D, Jeśli chcesz mieć coś między lampą a tranzystorem bez ciepłych kluch i snującego się basu to MS-20L. Myślę że ze wszystkich wymienionych pewnie będziesz zadowolony. Jak doszlifujesz brzmienie lampami, ustawisz kolumny tak jak ja to doszlifowałem z MC-10L, możesz liczyć na silne muzyczne uniesienia i niesamowity klimat.

pozdro

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jasne, tylko po raz kolejny zwracam uwagę, że kolega chce ten wzmacniacz wsadzić w środek drewnianego stolika i słuchać pół godziny dziennie.

W takim układzie wcześniej chałupa pójdzie z dymem nim lampy osiągnął optymalne warunki pracy.

Wnioskuję, że kolega to bardziej lampę chce jako mebel bo jego warunki brzegowe wskazują 100% na tranzystor.

Jak już wcześniej napisałem będzie to zakup ostateczny. Jakikolwiek wzmacniacz kupię to przez parę lat nie kupię innego. Vide - kino domowe mam 7 lat. Co do lampy. Myślałem, że wstawię to we wnękę po amplitunerze - mówicie, że będzie za ciepło? Tam ok. 30cm wysokości ale jeśli się to tak mocno grzeje to muszę coś chyba wymyślić? Ok, Muszę w takm razie albo zrobić miejsce obok TV - zakupić jeszcze większy mebel. Albo pójść w tranzystory (może irracjonalnie chcę kupić lampowca). Ps. A ja chciałem tylko posłuchać porażającego głosu Sinead O'Connor na płycie The Lion and The Cobra. I Floydów w Ciemnej strony. A muzykę córki przy okazji...A wy mnie tu twardą rzczywistością bijecie po głowie.7cd9d705635db20e.jpg

Ps. jak się zmniejsza ten obrazek? Wie może ktoś? Może moderator to zrobi?

Gość StaryM

(Konto usunięte)

A ja chciałem tylko posłuchać porażającego głosu Sinead O'Connor na płycie The Lion and The Cobra. I Floydów w Ciemnej strony. A muzykę córki przy okazji...A wy mnie tu twardą rzczywistością bijecie po głowie.

No cóż. Życie jest okrutne.

Od początku sugerowałem ci hybrydę. To naprawdę jest dobry pomysł, bo to przedwzmacniacz najbardziej wpływa na dźwięk. Zatem tego "lampowego ducha" będziesz miał. Lampy przedwzmacniacza mniej się grzeją, zwykle są to tanie 6N1 lub 6N2. A taki Avance AT510 zmieści się w tę wnękę. Zresztą wybór wzmacniaczy hybrydowych jest spory - rzuć okiem na Allegro. Nie są też oszałamiająco drogie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.