Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam zestawu grającego do komputera.

zaopatrzeniowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Potrzebuję sprzętu do odtwarzania muzyki, filmów i gier, który podepnę pod komputer. Nie wiem jednak, co to ma być za sprzęt ponieważ w ogóle się na tym nie znam i chciałbym by ktoś wytłumaczył mi na jaką markę, jakie atrybuty i mozliwości powinienem zwrócić uwagę oraz co one oznaczają dla mnie w praktyce. Do tej pory miałem zainstalowaną wierzę pod usb z dwiema kolumienkami i byłem z niej zadowolony. Dźwięk był czysty, mocny, zadowalająco przestrzenny mimo tylko dwóch kolumn. Grając w coś miałem pojęcie poznając po odgłosah kroków czy ktoś napadnie mnie z tyłu, z prawej czy lewej strony oraz z jakiej odległości słyszę wystrzały. I głównie do wrażeń związanych z grami jest mi potrzebny ten sprzęt. Na drugim poziomie leżą filmy akcji z wieloma zwariowanymi dźwiękami jak LotR, StarWars lub TransFormers oraz zwykła muzyka odtwarzana z zasobów mp3.

Znajomy doradził mi, żebym zwrócił swoje oczy ku małym zestawom grającym, rodzaju 2.0 czy 2.1 ponieważ pilot, kolumienka i satelity są mniejsze, poręczniejsze, ąłtwiejsze w rozstawieniu i wcale nie dają gorzej. Jednak nie wytłumaczył mi żadnych innych atrybutów, które miałyby być dla mnie korzystne. Nie mniej jednak mam zamiar skusić się właśnie an taki zestaw, ale potrzebuję kilku porad i odpowiedzi.

To czego potrzebuję:

1. Sprzetu w granicach 200-400zł plus/minus umowne 9zł jeśli drobne naciągnięcie będzie to tego warte, jednak wolałbym się zmieścić.

2. Umaszczenie w jasnym rodzaju, najlepiej srebrnym lub niebieskim i w żądnym wypadku nie czarnym ani czerwonym. jestem estetą i wygląd tez jest dla mnie ważny. Ostatecznie niech te nieporządane barwy nie dominują lub niech dadzą sie przemalować zwykłym sprayem.

3. Odpowiedzi na to czy powinienem wybrać 2.1, 2.0, 5.1 czy 5.0?

a) czy dodatkowe satelitki są warte dodatkowych pieniędzy? Czy zestaw 2.1 za 300 zł będzie równei dobry, co 5.1 za 150? na co powinienem się skusić w takim porównaniu?

b) czy starczy im kabla by rozciągnąć je od boków monitora przez cztery metry podłogi do ściany za kanapą by wykorzystać ich przestrzenność?

c) satelitki z centralną kolumienką czy bez? Co ona robi poza dodaniem basu? Czy będzie mnie to zwodzić akustycznie jesli postawię ją z boku biórka, albo za biórkiem na szafce, bo nie mam na to miejsca nigdzie centralnie?

4.Chciałbym mieć możliwość sterowania bezprzewodowym pilotem.

5. Czy wszystkie zestawy dają pozwalają powiesić się na ścianie?

6. Jaka firma zdaniem uzytkowników najlepiej zaspokaja ich zmysły?

7. Czy da radę porłączyć do nowego zestawu stare kolumny z wieży?

8. W wiezy zepsuł się jakiś jeden bzdet i nie przekazuje zasilania. Nie wiem, co okładnie bo problem polega an tym, że nie włącza się lub gaśnie od razu po włączeniu, ale słyszę, że coś tam w srodku pracuje i pobiera moc. Z żadnym innym mechanizmem nie było problemów i kolumny eż działają prawidłowo. Mógłbym sprzedac tą wieżę komuś do naprawy lub chociaż na części za choćby 50zł?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.