Skocz do zawartości
IGNORED

Co myslicie o tym kinie domowym?

Axl2000

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ---> najprostrze i najtansze formy "krzak" do nagłośnienia pokoju 11m2...nie chce super basu, mega sopranu itd. tylko zeby grało i tylne głośniki zeby miały nogi bo muszą stać tuz kolo kanapy...

mialem kupowac Y440 ale niestety nie bedzie miejsca i musze kombinowac jak najmniejsze głośniki bez ampli czyli tylko dvd z dekoderami no i cena...mialem kupic TV za 2k a kupilem za 2,5k i budzet spadł do 700-800zl...

warto taki cos kupic do oglądania rz na tydzien filmu z dziewczyna?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/9365-co-myslicie-o-tym-kinie-domowym/

Axelu drogi. Niekupuj tego badziewia, które jest na Allegro, tym bardzie że przeczytałem w o tobie, że masz już odtwarzacz DVD Yamahy. Kup normalny amplituner z drugiej ręki, za tysiąc czy tysiąc pięćstet zotych dostaniesz używaną Yamahe, Denona czy HK. Potem spokojnie zbieraj na kolumny. Napier na frontowe, potem na efektowe. Na 11 m 2 sbua naprawdę nie potrzebujesz. A nawet i tylko dwa frontowe głośniki wystarczą. No bo jeśliw końcu wydałeś tak ogromne pieniądze na TV to głupio byłoby kupować takiego Clatroniksa.

Stempur

Witam

Kolega dobrze pisze. Lepiej kup używane, pełnowymiarowe "klocki", a dobrze na tym wyjdziesz.

Lub jeżeli koniecznie chcesz zestawik all in one zastanów się nad produktami Samsunga - cena niewiele wyższa, a sprzęt prezentuje o wiele lepszą klasę od tego Clatronica.

Pozdrawiam!

A dlaczego nie, Elfan? :-)

Filmy to odtwarza, ścieżkę dzwiękową też (przemilczmy jej jakość :)

To baaarrrrdddzooo budżetowa odmiana kina domowego. Dla nie wymagającego jest ok.

Pozdrawiam!

Hm. Według tych kryteriów komputer z głośnikami 5.1 za 99,- wpiętymi w zintegrowaną kartę też jest kinem domowym...

A swoją drogą, zauważyliście, że duże instalacje przestaje się określać mianem "kina domowego"? Ludzie mówią "sprzęt", mówią "system", mówią "zestaw"... a jak ktoś mówi "kupiłem kino domowe" to na ogół znaczy, że wszystko miał w jednym kolorowym pudełku o gabarytach dopasowanych do bagażnika matiza...

niestety nie uzupelnilem odpowiednio profilu gdyz Yamahy juz nie mam i miejsca w pokoju tez nie mam gdyz mialem remont i teraz stoi regal na cala sciane, wielkie lozko, 29" TV, biorko z komputerem,szklany stolik,wieza 5 czesciowa wielka pelnowymiarowa technicsa itd. i niema miejsca na pelnowymiarowe kino, musze kupic @ll in 1 zeby odtwarzacz zmiescic w malej dziurze w meblach pod tv a głośniki poustawiac na szafkach i za kanapą...a wszystko w 11m2 a nawet dokladnie 10,5...

wiec co kupic? :(

Ostatnio kolega mial u siebie w domu takie kino

Ukryta Zawartość

Nie przesadze jak powiem ze kazda mini wieza gra w stereo lepiej niz to badziewie. Cena 2700zl ja bym sie zastanawial czy dac za to 1000.Tragedia pod kazdym wzgledem! Zeby czytal divix z napisami film i text musi miec identyczna nazwe. Jak masz ograniczony budzet kup narazie tylko dvd i sluchaj z tv powoli uzbierasz na cos ``normalnego``.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

no tak, mówić jak do słupa a słup dupa...mówie ze nie mam miejsca na nic...nie ma małych dobrych głośników wiec szukam czegos najleprzego z badziewi, stereo na kinie sluchac nie bede bo mam wierze, nie jestem audiofilem itd. miejsca w pokoju mam na głośniczki 10-15cm i to tez nie bardzo...:| (wysokosc obudowy a nie srednica głośnika...)

Wiec musze kupic JAK NAJTANSZY zestaw @ll in 1 z jak najmniejszymi głośnikami ;(

Wiecie, duzo czasu mialem podpiete do Yamahy S796 głośniki 4.1 Creativa za 199zl i w zupełności mi taki dźwięk wystarczył i cieszyłem sie jak dziecko, i o takie coś mi chodzi...tylko ze @ll in 1 a nie skladane z roznych firm itd.

ja tez zaczynalem podobnie: odtwarzacz dvd z dekoderami i wyjsciem analogowym 5.1 i do tego podlaczone glosniki komputerowe creative. i tez mi to wystarczalo. a z wlasnego doswiadczenia wiem, ze takie zestawienie (bo creative ma przyzwoite glosniczki komputerowe) gra duzo lepiej niz wiekszosc tanich zestawowo all in one. dlaczego wiec sie upierasz przy 'jednofirmowym' zestawie?

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

AXL 2000 tu masz inne zestawy w cenie do 900 zł

A do reszty nie każdego stać na zestaw za nawet 1.5000zł a nie bedzie zbieerać na całóść przez 3 lata

[obrazekLUKASZ-140736_1.jpg] [obrazekLUKASZ-140736_2.jpg] [obrazekLUKASZ-140736_3.jpg]

Ukryta Zawartość

post-2117-100004429 1170257521_thumb.jpg

post-2117-100004430 1170257520_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

oczywiście 1.500 zł

a poniżej elta za 750 zł czytająca divixy

[obrazekLUKASZ-140739_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

AXL2000 masz tu namiary na te wynalazki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nedjot - upieram sie bo musi pasowac kolorystycznie wszystko do wszystkiego a creative nie produkuje srebrnych głośników serii inspire... TV srebrny, wierza srebrna, wiec dvd i głośniki muszą być srebrne i nie rzucać sie w oczy...choćby dla tego sie upieram...i wole kupić raz a dobrze (dobrze to pojecie wzgledne ;)) niz lazic i szukac, a tak jak KingKong powiedzial nie mam 1500zl i miał nie bede bo bym zbieral ze 3 lata...

Danke kingkong za linki, choc dalej bym sie sklanial do ClaTronica (to chyba ruska firma?) ze wzgledu na podstawki na tylne głośniki...a nie stac mnie na kupowanie 2 podstawek za kolejne 150zl...

Witam

-->Axl2000

Clatronic - to nie ruska firma, siedzibę ma w niemczech, a wszystko produkuje i skałada w Chinach.

Jeżeli tak jak piszesz, szukasz czegość do 1500zł i ani grosza więcej, to tak jak pisałem powyżej jedynym rozwiązaniem będzie Samsung, ewnetualnie LG.

Tu masz linki, po porównuj sobie:

Ukryta Zawartość

i LG (ale dział kina domowe nie działa)

Ukryta Zawartość

Elta w tym przypadku jest gorsza od tego Clatronica.

ps. najlepszym sposobem wyboru danego wyboru było by gdybyś przeszedł się do najbliższego sklepu RTV i porównał parę modeli "na żywo".

Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-->Axl2000

Wiem ze pewne rzeczy sa nie do przeskoczenia wiec moze warto sie zastanowic nad samym dvd i korzystac z virtual dolby w tv. Taki zestaw to naprawde strata kasy i nie trzeba bys audiofilem zeby zauwazyc ze twoja wieza zagra duzo lepiej. Jezeli jednak sie juz zdecydujesz na ``kino domowe`` to przynajmniej posluchaj kilku zestawow.

giguś - tak kupuje kał :) lubie kupować kał...jak dasz mi hajs to kupie nie kał k**wa :|

budzet 700-800zl a nie 1500zl...nie jestem audiofilem wiec sram na jakosc dzwieku...ech...

a cxo do virtual dolby to moj TV tego nie ma, ma zwykły jakistam surround...a w pokoju NIE MA MIEJSCA na nic wiecej i nie bede zbieral hajsu przez pare lat zeby kupic np. duzy zestaw BO I TAK SIE NIOE ZMIESCI chryzde panie...

ok przejde sie do sklepu i ich pomęcze, danke @ll

Axel, z całym szacunkiem, ale ty chyba nie chcesz dobrych rad, sam wiesz lepiej, wiec po co pytasz. Pamiętaj, że właśnie osoby ze skromnym budżetem powinny te pieniądze wydawać rozsądnie, bo nie będzie ich potem stać na naprawę sprzętu ani na kupno nowego, jeśli ten stary się zespsuje. A jak kupisz badziewie, to nie tylko jakość obrazu i dźwięku bądzie zła, ale prawdopodobnie to ustrojstwo się zepsuje i to bardzo szybko. Przemyśl to i nie obrażają się na ludzi, którzy ci dobrze radzą.

Pozdrawiam stempur

A może taki zestawik: Koda DVD638B + AM-911 za 999zł. Z tego co czytałem, zbiera bardzo dobre opinie.

[obrazekLUKASZ-141609_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam , temat ciekawy ale dodam tylko tyle - kto kupuje tanie , kupuje dwa razy

lepiej poczekac , dozbierac lub poszukac z drugiej reki i byc w pelni zadowolonym

sorry za te smieszne litery ale cos nie tak mam z klawiatura w nowym komputerze

przy okazji pozdrowienia dla forumowiczow , jestem po remoncie i odkladam

pierwsze pieniadze na projektor - na jesien musi juz byc !

cholerna klawiatura :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.