Skocz do zawartości
IGNORED

Zakup przetwornika Dac

netkret

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcialbym zakupic przetwornik dac,Wybór padł na jeden z modeli:

1.Arcam rDac

2.CAMBRIDGE AUDIO DAC MAGIC

3.V DAC Musical Fidelity

Jako zródło będzie :Logitech Squeezebox Touch lub Cocktail Audio X10

Wszystko ma być podpięte do wzmacniacza Cambridge Audio A500 i głośników Kef IQ3

Ktoś coś podpowie ?

Czy jest sens kupować któryś z modeli do tych głośników i wzmaka ?

https://www.audiostereo.pl/topic/93828-zakup-przetwornika-dac/

Witaj .

Sądzę , że za jakiś czas i tak będziesz ewoulował :) Ostatnio był M2tech Young za bardzo przyzwoite pieniadze . Piszę o nim , bo sam go posiadam i jestem wiecej niż zadowolony :) Faktem jest , że brnę dalej i w zasilacze i konwentery i kabelki .

Powiem tak , SBT nie jest zbyt super transportem , owszem na początek jest ciekawy . Ale później ...

Z czasem pomyslisz o lepszym wzmacniaczu , kolumnach itd . Będziesz gonił uszatego , aż do utraty oddechu :) Jak wiekrzość z nas .

Powinieneś wiedzieć , że DAC-i zaczynają grać po wymianie zasilania , czyli następne koszty . Polecam kontakt z Tomanek , za nie

Wygórowane pieniadze robi bardzo dobre zasilacze i napewno Ci pomoże dobrać do Twojego. Tak samo SBT potrzebuje wymiany zasilacza :)

Pozdrawiam .

Maciej

Ja gram na netbook-u i asynchronicznym interfejsie M2tech Evo , wychodzi mistrzostwo świata w porównaniu do SBT :)

Wybór należy do Ciebie , wiem tanio nie jest ...

Najlepiej jakbys miał możliwość posłuchania w swoich warunkach domowych tych zabawek .

Pozdrawiam .

Maciej

Ok

Więc czym zastąpić Squeezeboxa Touch ?

Zaznaczm ze nie chce komputera

Pozdrawiam

hmm to zalezy, jesli chcesz cos sredniej klasy i nie planujesz zmiany daca to mozna kupic marantza yamahe lub ca,

jesli chcesz cos wyzszej klasy to np. linn

a jesli nie chcesz przeplacac i planujesz zakup daca to sbt nie ma obecnie konkurencji

Ja gram na netbook-u i asynchronicznym interfejsie M2tech Evo , wychodzi mistrzostwo świata w porównaniu do SBT :)

Wybór należy do Ciebie , wiem tanio nie jest ...

Najlepiej jakbys miał możliwość posłuchania w swoich warunkach domowych tych zabawek .

Pozdrawiam .

Maciej

zastanawia mnie jaka jest roznica w odroznieniu od sbt gdy podepniemy M2tech Evo do laptopa bo ta opcja jest ciekawa chocby z tego powodu ze jednak pc jest niezastapiony jesli chodzi o dostep do muzyki, strumienie radio pliki dowolnej konfiguracji szczegolnie problemy ze strumieniami poza deezerem mnie niepokoja w sbt i zastanawiam sie nad laptopem, hmmm jak uda mi sie w jakims wolnym czasie pozyczyc i podpiac na razie pod pc i wyjdzie ze jest to warte zakupu to pewnie przejde na laptopa i skoncza sie jakiekolwiek problemy z dostepem do muzyki bedzie wszystko i zawsze aktualne ... ale pod warunkiem ze i lepsze dzwiekowo od sbt...

a mam pytanie, czy przez przegladarke uzyska sie tak samo dobra jakosc dzwieku co w specjalistycznym programie odtwarzajacym np foobar? (np jakbym sluchal muzyki strumieniowej to jest koniecznosc uzywania albo przegladarki albo programu w ktorym nadaje dany serwis)

chwilowy brak działalności w audio.

Ok nie upieram sie przy sbt

A co sądzicie o coctail audio.?DSC_273599.jpg

Jak na razie mam Arcama CD17 i jesli chodzi o jakość dzięku to mnie bardzo zadowala ,ale chce go zastąpić "czymś" co pomiesci wiecej muzyki w jednym miejscu i bedzie grało na podobnym poziomie.

Wstepnie mialo by to wygladac tak: Sbt lub coctail audio > Arcam rDac>Ca A500>Kef iQ3

Nie bardzo wiem na jakim poziomie mi to zagra

Nie bede też owijał w bawełne ze po dwóch dniach walkowania tematów na temat przetworników dac postawilem na Arcama

Gość partick

(Konto usunięte)

Jako zródło będzie :Logitech Squeezebox Touch lub Cocktail Audio X10

popatrz, Coctail ma CD, dysk i wzmacniacz, a kosztuje tyle co Squeezebox - wnioski nasuwają się same.

Wszystko ma być podpięte do wzmacniacza Cambridge Audio A500 i głośników Kef IQ3

Czy jest sens kupować któryś z modeli do tych głośników i wzmaka ?

kup Squeezebox Touch i będziesz zadowolony - bez zmiany zasilacza, ani dodatkowego DAC'a :)

"Czy jest sens kupować któryś z modeli do tych głośników i wzmaka ?"

Czytaj ze zrozumieniem

A może powinienem napisac:Czy jest sens kupować któryś z modeli do tych głośników i wzmaka czy moze jakis inny przetwornik dac ? :-)

"kup Squeezebox Touch i będziesz zadowolony - bez zmiany zasilacza, ani dodatkowego DAC'a :)"

Konno tez można jezdzic na oklep ja wole jednak w siodle ;)

"Moi drodzy, po co kłótnie, Po co wasze swary głupie, Wnet i tak zginiemy w zupie!"

Zamowilem Squeezeboxa Touch i coctaila bede mial porównanie

Gorszy trafi do sypialni

Co do przetwornika dac to jutro jade na odsłuch do nautilusa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.