Skocz do zawartości
IGNORED

Dobry i wmiarę tani zestaw stereo

scoobydoo19911

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Powoli acz nieubłaganie moje 10 letnie creativy inspire t5300 zaczynają umierać. Same zaczęły się pogłaśniać i przyciszać(strasznie to denerwuje). W związku z tym planuję kupić jakiś wzmacniacz stereo(nie musi być nowy) i jakieś kolumny(do pokoju mającego coś miedzy 15 a 20 m2).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Źródłem dźwięku będzie komputer stacjonarny z kartą creative soundbłaster x-fi fatal1ty coś tam editon(ten oparty na prawdziwym chipie X-Fi) czasem odwarzacz vhs do którego mam wielki sentyment. Jak się uda to do źródeł dojdzie jeszcze jakiś gramofon ale to kiedy indziej.

Szperając po internecie wynalazłem pewien wzmacniacz który zwie się diora ws-704, podobno sprzęty diory zebierały swego czasu niezłe opinie w prasie zagranicznej. Generalnie wiele osób go sobie bardzo cenie(nie wiem na ile to obiektywne opinie a w jakim stopniu sentyment wokół mitycznej unitry). Na elektrodzie polecili mi denona pma-560 i Marantza PM-63(tego ustrojstwa w internecie nie byłem w stanie znaleźć także cen nie znam).

W kwestii kolumn to nie mam absolutnie pojęcia co by się nadawało. Dla mnie ważnym aspektem jest czystość dźwięku i jego jasność, nienawidzę gdy bas zagłusza mi instrumenty i wokal. Bas powinien być słyszalny jednak nie powinien sie wybijać ponad resztę(mam skojarzenia z techniawkami puszczanymi przez sąsiadów). Słyszałem że w moim przedziale cenowym powinny się sprawdzić głośniki Pylon Pearl Monitor.

Reasumując potrzebuję dobrego niekoniecznie nowego wzmacniacza stereo w granicach 400zł i fajnych przyjemnych dla ucha kolumienek do pokoju w granicach 1000zł(tysiak to górna nie przekraczalna bariera).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/94151-dobry-i-wmiar%C4%99-tani-zestaw-stereo/

W kwestii wzmacniacza polecam Marantza bardzo łada scena muzyczna np-pm-63 do 400zł powinieneś coś wyrwać na alledro właśnie są dwa albo trzy a kolumny Pylony nie słyszałem ale dobre opinie mają do 1000zł ciężko coś lepszego przetworniki tonsila bodajże chyba że stx fs250 ale te to ze 200zł dołożyć byś musiał.

Czy Marantz pm-63 jest wzmacniaczem grającym raczej jasno czy raczej ciemno? I czy nie spali Pylonów które są 6 omhowe?

Czy Marantz pm-63 jest wzmacniaczem grającym raczej jasno czy raczej ciemno? I czy nie spali Pylonów które są 6 omhowe?

Nic nie spali :) zresztą 6omh jest łatwym obciążeniem dla wzmacniacza.

Ten Marantz jest napewno świetny tylko przeglądając fora coraz bardziej obawiam się że trafię na zajechanego klocka. Czy wie może ktoś jak wygląda sprawa z ich wytrzymałością? Albo gdzie można było by szukać takiego w Poznaniu w jakimś komisie/serwisie najlpiej po przeglądzie? Coraz bardziej obawiam się zakupu z allegro.

Kupując przez allegro najlepiej dogadać się na gwarancje rozruchową 1-2tygodnie będziesz wtedy miał pewność i jeszcze jedno pytaj pytaj i jeszcze raz pytaj przed zakupem sprzedającego albo lepiej zadzwon do niego :)

W kwestii kolumn to nie mam absolutnie pojęcia co by się nadawało. Dla mnie ważnym aspektem jest czystość dźwięku i jego jasność, nienawidzę gdy bas zagłusza mi instrumenty i wokal. Bas powinien być słyszalny jednak nie powinien sie wybijać ponad resztę(mam skojarzenia z techniawkami puszczanymi przez sąsiadów). Słyszałem że w moim przedziale cenowym powinny się sprawdzić głośniki Pylon Pearl Monitor.

Mam jasne monitory 3drożne z niewychodzącym basem na przód na porządnych przetwornikach w dobrej cenie.

Ukryta Zawartość

Do tego proponowany wyżej marantz lub jakaś yamaha a500 a700...

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.