Skocz do zawartości
IGNORED

Darmowe festiwale muzyczne i koncerty.

maka

Rekomendowane odpowiedzi

Warsaw Electronic Festival 2006

Wstęp wolny

07 lipca piątek

Zachęta: 18.00

#1: Dagiel

#2: Debiuty WEF: KERD

#3: Debiuty WEF: Radiev/ Ben Zeen

Diuna: 22.00

#1:Ferma Nut

#2:Narzędzie

08 lipca sobota

Zachęta: 17.00

#1: RND

#2: Looptroter

#3: Send_Recv

#4: Eta Carinae

Diuna: 22.00

#1: LOF

#2: Debiuty WEF: MILIPOP

#3: Dagiel

#4: Krypton

11 lipca wtorek

Future Shock: 22.00

(Audycja festiwalowa: Jazzradio)

live act + rozmowa

18 lipca wtorek

Future Shock: 22.00

(Audycja festiwalowa: Jazzradio)

live act + rozmowa z grupą Lud Hauza

Więcej info

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może ktoś zasugeruje na co warto się wybrać.

Pozdr.

Ukryta Zawartość

XI LETNI FESTIWAL JAZZOWY W PIWNICY POD BARANAMI KRAKÓW , 9 LIPCA - 6 SIERPNIA 2006

09.07. - Niedziela Nowoorleańska

godz.12 - 16 - koncerty w ogródkach kawiarni na Rynku Głównym

wystąpią m.in. Boba Jazz Band, JBBO, Beale Street Band, Old Metropolitan Band i Sasa ni Africa

godz. 16 - Parada Nowoorleańska spod Barbakanu ul. Floriańską na Rynek Gł.

godz. 17 - Koncert na dużej scenie na Rynku Gl. pt: "50 lat jazzu w Piwnicy"

wystąpią m.in. Jerzy "Duduś" Matuszkiewicz Kwintet, Jan Ptaszyn Wróblewski/Jarek Śmietana Kwintet, JBBO i Gina Dunn (USA), Trio Wojtka Groborza z Bodo Jaworek (Niemcy) i inni.

Uroczystość wręczenia nagrody "Jazzowego Baranka"

godz. 22 - Bal & jam session w Piwnicy z udziałem w/w artystów i Jurka Bożyka

10.07. - Koncert Inauguracyjny w Filharmonii Krakowskiej o godz.19.

wystąpią :

1 cześć - Jarek Śmietana/Ed Schuller (USA)/Adam Czerwiński

2 cześć - Adam Makowicz solo

10.07.-04.08. - Codzienne koncerty w Piwnicy pod Baranami o godz.21 .

10.07. - Jan Ptaszyn Wróblewski Quartet

11.07. - Jazz Band Ball Orchestra

12.07. - Adam Pierończyk Trio (A.Pierończyk, E.Schuller, K.Dziedzic)

13.07. - Roberto Magris Trio (Włochy)

14.07. - Adam Kawończyk Quartet

15.07. - Marek Bałata, Krzysztof Ścierański

16.07. - Jarek Śmietana /Wojciech Karolak/Darek Oleszkiewicz/Adam Czerwiński

17.07. - Wojciech Karolak/ Jarek Śmietana/Darek Oleszkiewicz/Adam Czerwiński

18.07. - T. Grochot Quintet (T.Grochot,T.Kukuryba,L.Szczerba,D.Wania,R.Kubiszyn)

19.07. - Piotr Baron Quartet (P.Baron, M.Tokaj, D.Oleszkiewicz, L.Żyta )

20.07. - Soundcheck

21.07. - Klaus Dickbauer Duo (Austria)

22.07. - New Line

23.07. - Franz Hautzinger (Austria )- Jacek Kochan

24.07. - Moonlight Walk Quartet

25.07. - Jan Jarczyk Trio & Andrzej Olejniczak

26.07. - Paulina Kujawska/Grzegorz Gryboś Quintet

27.07. - New Bone & Klaus Valk (Niemcy)

28.07. - Jacek Kochan Trio (J.Kochan, A.Gralak, D.Wania )

29.07. - Little Egoists

30.07. - Pavel Wlosok Trio (Czechy)

31.07. - Wild Cats (K.Piasecki,T.Lesniak, T.Grabowy, Z.Lewandowski & R.Rickert (USA)

01.08. - Boba Jazz Band i Katarzyna Radwańska

02.08. - Funk de Nite

03.08. - Paweł Kaczmarczyk Trio

04.08. - Mirek Sitkowski/Janusz Skowron/Tadeusz Jakubowski/Steve Logan Quartet

Koncerty Specjalne w Radio Krakow o g.19.

16.07. - Djabe (Wegry)

22.07. - Andy Manndorff , Achim Tang , Reinchardt Winkler(Austria) & Piotr Wojtasik

31.07. - Ricky Ford (USA) & Jarek Śmietana Trio

05.08. - g.21 - Koncert Finałowy na Dziedzińcu Pałacu pod Baranami Jubileusz Janusza Muniaka + goście specjalni

06.08. - g.20 - Koncert Nadzwyczajny w Centrum Sztuki Manggha " Anhelli" - Trio Anhelli (Włodek Pawlik, Pawel Pańta, Cezary Konrad) - premiera krakowska

Koncerty Dodatkowe

14, 15.07. - g.21:30 - koncerty Kwartetu Janusza Muniaka i Robert Magrisa w Klubie u Muniaka

30.07. - g.11 -poranny show jazzowy na Dziedzińcu Radia Kraków w wykonaniu 30-osob. zespołu muzyczno/taneczno/ wokalnego ze Szwecji -The Swedish Show Orchestra Phontrattarne

14.07.,-g.22. - Klub Alchemia,koncert Tria Jorgos Skolias/Wlodzimierz Kiniorski/Dariusz Makaruch

11.07/18.07/25.07/01.08 - g.22. Klub Alchemia - "Nieprzyzwoite Wieczory z Jurkiem Bożykiem"

19.07. - g.21 - Klub Showtime - występuje Funk de Nite

04.08. - g.20. - Radisson Sas Hotel - Recital Renaty Świerczyńskiej

08.07. - 06.08. - Wystawa Fotograficzna Jazzmani VIII w Piwnicy pod Baranami autorstwa Leszka Pizły

Więcej info.

Ukryta Zawartość

Krakowianie nie są drobiazgowi, więc nic nie piszą o biletach wstępu, przyjmuję więc, że wstęp wolny.

Pozdr.

Ukryta Zawartość

Sobotni koncert THE AVISHAI COHEN TRIO na Rynku Starego Miasta w Warszawie był wspaniały. Rzadko kiedy w ramach MIĘDZYNARODOWEGO PLENEROWEGO FESTIWALU JAZZ NA STARÓWCE 2006 dochodzi do tak świetnych wydarzeń artystycznych. W latach ubiegłych były nimi miądzy innymi koncerty Trio Możdżer, Danielsson, Fresco i występ Krzysztofa Ścierańskiego z zespołem. Muzyki zespołu Avishai Cohen'a nie znałem. Na koncercie zauroczyli mnie całkowicie. Jedyne co mi się nasuwa to Esbjorn Swenssson Trio. Podobne podejście do muzyki, otwartość na dżwięki, żywiołowość i energia. Oczywiście E.S.T. ma bardziej rozpoznawalne brzmienie. W zespole Cohena grają znakomici muzycy, wszyscy bez wyjątku. Na koncercie można było nabyć dwie ostatnie płyty Avishai Cohen'a oraz solową płytę Marka Guiliana. Płyty w cenie 45 PLN. Po koncercie panowie rozdawali autografy (w wielkim ścisku).

Zespół wystąpił w składzie:

Avishai Cohen - kontrabas (Izrael)

Sam Barsh - fortepian (USA)

Mark Guiliana - perkusja (USA)

Pozdr.

Ukryta Zawartość

post-785-100009198 1170296161_thumb.jpg

post-785-100009199 1170296159_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

Ukryta Zawartość

post-785-100009195 1170296166_thumb.jpg

post-785-100009196 1170296164_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

Ukryta Zawartość

post-785-100009192 1170296171_thumb.jpg

post-785-100009193 1170296169_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Zgadzam się całkowiecie z przedmówcą - to było WYDARZENIE! Koncert znakomity, masa świetnej muzyki i tyle samo energii i bezpretensonalnej zabawy. Kto nie był ten trąba.

Pozdrawiam Stempur

PS

Na jednym ze zdjęć prawie mnie widać. Obejrzeć można zarysy pleców moich dwóch kolegów, z którymi byłem na koncercie, a że ja jestem wzrostu nikczemnego, to mnie inni ludzie zasłonili. Ciekawe, czy na kolejnym koncercie też mnie wypatrzysz :-)

Koncert swietny!

Stempura widze a siebie nie choc stalem obok :-)

Dla mnie to rowniez bylo wydarzenie. Porownania z EST nasuwaja sie automatycznie ale dodalbym do tego umiejetnosc tworzenia pieknych melodii ktore kojarza mi sie jeszcze z innym kontrabasiasta - Larsem Danielssonem.

Warto bylo w ten upalny weekend zostac w Warszawie i wybrac sie na koncert.

Plyta jak i koncert bardzo ciekawa po pierwszym sluchaniu.

Maka zrob sobie zdjecie zebysmy cie rozpoznali bo przez moment podejrzewam, ze stales obok nas.

Pozdrawiam

Następna część wakacyjnego konkursu pt."Gdzie jest Stempur?" :-)

Oczywiście, kto go odnajdzie na tej fotce, ten ma u niego piwo.

Stempur sam prowokujesz do kolejnych odsłon tego konkursu :-)

Niestety znów cię nie widziałem na koncercie, bo przybiłbym Tobie "piątkę".

Wracając do koncertu, kupiłem tam płytki Cohena Continuo i At Home - jestem pod wrażeniem.

Jeżeli ktoś zna podobną muzę to proszę o jakieś wskazówki - autor i tytuł.

Pozdr

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

maka

To ten w kratkę

A co do płyt, to też kupiłem Cohena

Polecam jeszcze ostatniego Brendforda Marsalisa ?Eternal? ? cudowna, przepiękna, klimatyczna płyta i krążek Crimson Jazz Trio, płyta "The King Crimson Songbook Volume One" - polecam go w wątku Wasz ostatni best buy.

Maka, wybieram się na Kronos Quartet do Królikarni na WSJD, możemy się umówić. Ale zrobisz mi zdjęcie :-)

Aha, dementuje, już nie stawiam piwa za rozpoznanie mnie... Przynajmniej Larsonowi, jarowi i krzychowi i paru innym :-)

Na Kronos też się wybieram. Tym razem zrobię Tobie lepszą fotkę. Więc strzeż się tych miejsc :-)

Crimson Jazz Trio "The King Crimson Songbook Volume One", szukałem tej płyty w sklepach, bez sukcesu. Słuchałem w necie jej fragmentów, bardzo zachęcające.

Pozdr.

maka

Kupiłem przed tygodniem w Saturnie w Arkadii. Sprawdź, może jeszcze mają. Drugi Saturn jest w Jankach... Poza tym Saturn i Media Markt to jeden koncern, więc może w Media Marktach...

A przed Kronosem umówmy się, to zrobisz mi fajniastą fotę... I po piwku wypijemy

Pozdrawiam

Ja wybieram się na Richarda Galliano i Gwyneth Herbert. Panią Herbert poznałam dwa lata temu w Londynie - jest przeuroczą kobietą i całkiem przyjemnie się jej słucha. Stempur, jeśli też idziesz, to może załapię się na forumową fotkę. ;-)

A właśnie, Stempur i maka, nie mogę nigdzie znaleźć informacji o biletach na Kronos. Może wiecie, ile kosztują, gdzie można je kupić... Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam serdecznie! :)

Darcy

Z tego co pamiętam, to Kronos jest za tak zwaną darmoszkę w parku w Królikarni... Ale jeszcze sprawdźmy. No i może się jakoś poumawiamy i zrobimy takie forumowe wyjście na koncert? No i oczwiście maka zrobi nam zdjęcia!

Stempur

Stempur, dzięki za pomoc. :-) Forumowe wyjście na koncert - bardzo chętnie. Może uda mi się wyciągnąć Guttena, który przed uropem pracuje teraz po 30 godzin na dobę. ;-)

Mam tylko nadzieję, że uda mi się zdążyć na Kronos po pracy (to niestety środa). Jeśli nie, pozostają sobotnie koncerty na Starówce. :)

Robienia wam zdjęcia forumowego to zbyt duża odpowiedzialność :-) Swego czasu zrobiłem w KAiM fotkę jar1-owi i atopos-owi i zaczęły sie narzekania, dlaczego nie jestem wysokim brunetem i takie tam. Są wśród nas profesjonalni pstrykacze . . .

Darcy, przed Kronosem w ramach Warsaw Electronic Festival wystąpi LUD HAUSA DUET GRZESICA/MASECKI. Oni zaczną o 19:00, pograja pewnie z godzinkę. Kronos zagra po 20:00.

Pozdr.

Informacja dla miłośników twórczości Crimson Jazz Trio.

Cytat:

Już wkrótce ukaże się drugi album The Crimson Jazz Trio, który już wcześniej w kapitalny sposób zaprezentował znane karmazynowe utwory w jazzowej konwencji. Volume 2 będzie zawierał osiem nowych aranżacji dobrze znanych kawałków: Sailor's Tale, Formentera Lady, Lament, The Court Of The Crimson King, Pictures Of The City, Frame By Frame oraz Heartbeat. Trio zasięgnęło też do repertuaru bardziej współczesnego, a mianowicie pojawiš się dwa utwory z albumu Thrak - One Time i Inner Garden.

Pozdr.

Dzięki za informacje maka. Jak gdzieś dostaniesz Volume 2 to kup i dla mnie. A jak Volume 1, znalazłeś gdzieś? Bo jeśli bardzo Ci zależ, to mogę zrobić kopię zapasową :-)

Pozdrawiam Stempur

Stempur, w ostatnim tygodniu czerwca ukończyli nagrywanie Vol.2 Więc trochę cierpliwości.

Ukryta Zawartość

Kapię zapasową, czemu by nie?! Daj znać na jakim najbliższym koncercie WSJD lub Jazz Na Starówce będziesz.

Pozdr.

Ukryta Zawartość

Witam

Jutro o godz. 19 darmowy koncert Kronos Quartet w Królikarni przy ul. Puławskiej.

Przypominam, że kilka osób wyraziło chęć uczestnictwa a maka obiecał zrobić zdjęcia. A wię jak - umawiamy się na jutro? Darcy, gutten, maka, zbig, Larson, krzych i inni? To między 18.30 a 18.45 przed konsoletą akustków, od strony sceny? Ja będę.

Pozdrawiam Stempur

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.