Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer do JVC EX-A10

Mee how

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

A Ty nie jesteś pewny siebie? Chociażby ze względu na to, co napisałeś w stopce. Czy aby to, co tam napisałeś, przynosi Ci chlubę i splendor? Czy dobrze o Tobie świadczy? Czy uwiarygodni Twoje wypowiedzi? Przeczytaj sobie tę stopkę jeszcze raz i pomyśl.

Przemyśl to dokladnie i swoje zachowanie na forum teź. Moźesz sobie pomóc w przemyśleniach wyźej zadanymi pytaniami. Za każdym razem, jak będziesz chcial coś napisać, zadaj sobie te pytania i zobacz jak w ich kontekście wygląda to co chciałeś napisać. Może Ci to pomoże.

bum1234 jak masz ochotę sam zrób sobie analizę psychologiczną. W kontekście tego co piszesz - przyda się.

Bzdura. Pokaż mi kiedy Universal Polska wydał w Polsce serię single layer SHM~SACD, proszę, czekam.. Wydawanie jednowarstwowych płyt SACD w Japonii to najlepszy dowód na to, że sytuacja z SACD wygląda w Japonii całkowicie inaczej niż u nas.

Kolega Bobcat, miłośnik wielokanałowego SACD, z racji swojego zawodu wyjeżdża cyklicznie do Japonii. Zadał sobie trud i przeszedł różne sklepy, nie tylko te marketowe. I co się okazało? Że SACD w Japonii funkcjonuje tak samo jak w Polsce. Jest rynkiem niszowym. Przykra to prawda dla piewców formatu. Padł ostatni bastion: Japonia. Oczywiście o tym że SACD rozkwita w Japonii przeczytałeś w necie. W sieci można przeczytać wiele rewelacji ale niestety nie wszystko jest zgodne z prawdą.

http://www.audiostereo.pl/stan-sacd_1536.html/page__view__findpost__p__2287906

Wiesz co jest podstawowym objawem choroby psychicznej? Wmawianie jej innym. A teraz bum1234 prześledź swoje wpisy. Także ten ostatni. Przed każdą swoją wypowiedzią powinieneś dodawać "mnie się wydaje". Chyba że jesteś tak "elokwentny" jak nasz nieszczęsny premier to możesz dodać "mi się wydaje". To że jesteś głuchy jak pień nie znaczy że wszyscy tacy są. Tutaj nie pomoże "inżynierskie" przygotowanie bo teorie możesz włożyć między bajki.

Mój znajomy ma zestaw jak w temacie. Gra to dość przeciętnie ale co kto lubi. Zdecydowanie bardziej logicznym rozwiązaniem jest zmiana kolumn. Dodawanie suba (wbrew temu co się niektórym wydaje) nie jest dobrym pomysłem. A już na pewno nie suba za drugie tyle. Ale jak widać bełkot marketingowy producentów subów i wypowiedzi "znawców" z AS przewróciły niektórym w głowach.

suba sie nie opłaca do takiej wieży bo albo sie słucha plumkania i wtedy nie potrzebny sub albo kupuje sie kolumny konkretne (podłogowe dajmy na to)

sub nie może sie zgrac z kolumnami to nie logiczne ponieważ jest napędzany innym wzmacniaczem chyba większośc sie zgodzi

Kolega Bobcat, miłośnik wielokanałowego SACD, z racji swojego zawodu wyjeżdża cyklicznie do Japonii.

Disco, w Japonii wielokanałowych płyt SACD się nie produkuje - wszystkie wydane jak do tej pory przez Universal Japan tytuły to stereo SACD, co więcej single layer. Gdzie nam do Japonii?

SX-WD55 - rzeczywiście był pasowany do EX-A10, ale niestety systemy wood cone nie są już sprzedawane w europie... szkoda

Problemem dla polskiego dystrybutora okazała się prawdopodbnie cena kolejnych woodcone'ów, oscylująca już wokół 4-5000 zł. W sumie już EX-A10 było hi-endem na polskie warunki. Osobiście, gdyby np. EX-A250 (z 14,5cm woodconeami) był u nas dostępny pewnie bym go kupił...

o0800059811604589660.jpg

Gość

(Konto usunięte)

Witam wszystkich,

tak jak w temacie: JVC EX-A10, który od 4 lat cieszy moje uszy piszczy i skomle wieczorami, bo tęskni do pełni. :)

Potrzeba mi więc aktywnego subwoofera, pasującego do charakteru tego sprzętu.

Słucham klasyki, jazzu, muzyki instrumentalnej, ten klimat.

Nie chcę zapieracza do tchu w piersiach :)

Coś harmonicznego, precyzyjnego, detalicznego o płaskiej charakterystyce. Bez przebarwień. Delikatne dopełnienie delikatnego grania.

już nie wiem jak to inaczej ująć w słowa...

Czuje ktoś ten temat?

pozdro

http://www.agdyby.pl/kolumny-i-glosniki/SX-DW55/

lub

http://www.agdyby.pl/kolumny-i-glosniki/SX-WD10/

ten link mówi nawet o 7000zł za EX-A250...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

EX-A300 kosztowałby pewnie u nas 9000zł!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

Wielkie dzięki!!! Niestety sklep jest chwilowo nieczynny, ale jest nadzieja na DW55.

Jeszcze raz wielkie dzięki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam.

Mam do Ciebie pytanie gdyż również posiadam tą wieżyczkę w sypialni, czy nie masz problemu z wyświetlaczami - wypalaniem się? U mnie potwornie wypalił się wyświetlacz od ampli. W porównaniu z DVD to prawie nie świeci. Podejrzewam, że wszystko przez ciągle włączony zegarek. Czy da się go na stałe wyłączyć by po przejściu w standby nic nie wyświetlało się na nim?

BTW - wieżyczka jest świetna tym bardziej, że jako były pracownik pewnej sieci RTV, odłożyłem ją sobie na magazyn jak przyjechała na sklep w cenie 1990zł a po dwóch latach leżenia w pudełku oraz licznych obniżkach i braku sprzedaży (ciekawe z jakiego powodu :-)) zakupiłem ją finalnie za 390zł.

Fotka wyświetlaczy (na tym samym ustawieniu czyli Dimmer Off):

Ukryta Zawartość

post-42516-0-88784100-1337714749_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wielkie dzięki!!! Niestety sklep jest chwilowo nieczynny, ale jest nadzieja na DW55.

Jeszcze raz wielkie dzięki.

nie chcę studzić entuzjazmu... ale tak z wyglądu to on przypomina subwoofer od taniego, plastikowego kina domowego

konstrukcja 25cm przetwornik + bas reflex za 750zł ? w cuda nie wierzę, że to choćby przyzwoicie zagra w muzyce, choć pewnie hałasu jest w stanie narobić

Tia... sklep raczej jest nieczynny definitywnie... cytując klasyków: this parrot is not anymore.

Co do samego SX-DW55 - don111 - chyba masz rację, trochę ochłonąłem i to nie wygląda na to, czego szukam.

W sumie nie wiem do końca czego szukam, jakbym wiedział to znalazłbym szybciej... :)

No nic, szukam dalej.

Basstech - rzeczywiście cyferblat amplitunera jest bledszy. Musiałem się przyjrzeć dokładnie, ale coś jest na rzeczy.

pozdrawiam, dzięki za pomoc wszystkim, szukam dalej dopełnienia mojej kochanej wieżuni.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.