Skocz do zawartości
IGNORED

Podziękowania dla Audioforte

gutten

Rekomendowane odpowiedzi

Ta dyskusja jest dowodem na jedno: branża audio - tak jak i cała nasza kwitnąca gospodarka - przeżywa totalny regres i trzymanie się zasad: 'nie pożyczam, bo nie' lub innych tego typu idiotyzmów, nie przynosi żadnych pozytywnych skutków. Stopniowo nawet tak ociężałe mentalnie firmy jak m.in. AK czy Decibel zauważają, że rzecz nie polega na trzymaniu fasonu w postaci twardej polityki wobec 'tych matołów klientów', a użyczanie sprzętu za kaucją staje się powoli normalną praktyką handlową.

Ja zauważam jedno: w sklepach w W-wie ilekroć je odwiedzam są totalne pustki, a jak pytasz o cokolwiek, to albo nie ma, albo na zamówienie, albo jedno i drugie. To dowodzi, że nikt nie bierze 'na stan', bo czasy niepewne.

Z kolei udzielanie rabatów jest z mojego doświadczenia zależne od dobrego humoru Pana Sprzedawcy lub umiejętne podejście do tego od strony handlowej. Nie zdarzyło mi się jeszcze, aby ktokolwiek był totalnie na 'nie': zawsze można przecież choć spróbować negocjować. Z doświadczenia wiem, że wiele osób po prostu nie próbuje swoich szans i uważa ceny za rzecz ostateczną.

Zresztą W-wa to specyficzne miasto i rynek: z reguły sklepy w innych miejscach bywają bardziej przyjazne klientom i otwarte na dyskusję. Choć wspomniane warszawskie AF to światełko w tunelu do normalności na naszym niemrawym 'rynku'.

to ja coś o KAtowicach

w MHz sprzedaje cham jakich mało, ma w dupie klienta i mu doradza drogie i syfiaste rzeczy a dobre i tanie ma skrzętnie ukryte - dziś byłem tam po kabel i koleś chciał mi sprzedać jakiś syf za 11zl/m a ja porozgladałęm i wziałem Profigolda za 7zł :D, i koles mial dziwna mina. Swoją drogą ten jego kabelek był 3 razy cienszy niż mój Profigold ale to sie wytnie.

Ale za to Elektryczn aPomarańcza to sklep-cudo. Mimo remontu, Pan mógł ze mną spokojnie porozmawaić kilka minut, konkretnie miło rzeczowo no i zaprosił na następne wizyty.

I napewno tam kiedyś wróce. BO było miło i przyjemnie..

A do tych chamów z Mhz już nie!!!

Nic tylko powyższe wkleić w opinie o sklepach i sprzedawcach. Co wiedziałem i zapamiętałem to i znajduję w Waszych wypowiedziach. O Katowicach i HI-Fi Clubie nie mam zdania, bo nie korzystałem. Do Hi-Fi Clubu jakoś nie mam farta. Ale opinie stale zbiera widzę dobre i jednoznaczne więc warto go odwiedzać. Gratuluję postawy. Pamiętam, że dzięki uprzejmości właścicieli, mieliśmy czego i gdzie posłuchać na 1. spotkaniu ;-)

Czemu cisza o Avikomie ? Zły ? Nie znacie czy omijacie Bielańską 6 ? Ktoś coś powie ?

• 1 miesiąc później...

Hej, hej!

Odświeżam nieco zapomniany wątek nieustających peanów na cześć dzielnej załogi z Rejtana 3!

Jak wiadomo nie od dziś, od dłuższego już czasu poszukiwałem kabla połączeniowego do słuchawek STAXa. Mój trud i znój został wczoraj w końcu zakończony i nagrodzony, gdyż po długim - bo prawie trzytygodniowym - namyśle, nabyłem wreszcie poszukiwany interkonekt XLR.

Dla zainteresowanych podaję, że zwycięzcą w konkursie najlepszego brzmienia za w miarę rozsądne pieniądze został przewód Cardas Neutral Reference w wersji XLR. Kable te zostawiły całą licznie przerobioną przeze mnie konkurencję w tyle pod względem muzykalności, oddania barw instrumentów i atmosfery nagrania, tudzież ogólnie pojętej kultury brzmienia, co umożliwia mi długie i niemęczące słuchanie przez słuchawki. Tego szukałem i takie brzmienie osiąga mój zestaw, połączony Cardasem XLR. Kropka.

Kable zostały kupione w sklepie Audio Forte, gdzie obaj sympatyczni właściciele przez długie miesiące ściągali dla mnie przeróżne przewody na próbę, bez problemów i regularnie co pewien czas. Kable brałem na praktycznie dowolnie długi okres do domu, bez obciążeń finansowych, a wspomnianego Cardasa trzymałem prawie trzy tygodnie! Pomimo kuszącej i znacznie tańszej oferty od osoby prywatnej, kupiłem 'legalne' kable w Audio Forte, gdyż taki poziom obsługi i podejścia do klienta jest niespotykany gdzie indziej.

Zachęcam wszystkich forumowiczów do odwiedzania i kupowania w AF, bo być może właśnie dzięki takiemu podejściu do klienta nie zaleje nas niedługo fala taniej, marketowej i okołomarketowej oferty i pożal się Boże "obsługi kllienta" rodem z PRL-u, spotykanej na okrągło w innych, jakże renomowanych firmach.

Howgh!

broy:

Popieram i tak właśnie robię.

Dlatego też i mnie szanują, mogę załatwić wszystko.

Poza tym jest nadzieja, że paru pracowników w tym kraju jeszcze zarobi na chlebek i masełko.

Trzeba szanować ten 1% kompetentnych ludzi w swojej dziedzinie do których nieskromnie też się zaliczam (i dlatego nie czynię innym co mnie niemiłe).

Myślę, że wreszcie skończy się wypożyczanie i oddawanie w nieskończoność a potem szukanie okazji graniczącej z cwaniactwem.

Bardzo mi sie podoba to, ze potraficie uszanowac i pochwalic tych ktorzy na to zalsuguja. Do tej pory bylo tu tylko narzekanie i krytykowanie. Naprwade warto byc wporzadku i ten watek to udowadnia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.