Skocz do zawartości
IGNORED

Oryginał czy Pirat ?

Woland_D

Rekomendowane odpowiedzi

357 pozytywnych komentarzy w ciągu miesiąca. To pozostawiam bez komentarza.

Normalka - tysiące klijentów jest zadowolonych, ale zawsze znajdzie się jeden mały zawistny polaczek, któremu nic się nie podoba...

357 pozytywnych komentarzy w ciągu miesiąca. To pozostawiam bez komentarza.

Gosc ma ładny obrót. Na marginesie, nie jestem zawistny. Nie podoba mi się kradzież muzyki. Artystom należy się szacunek.

Taka mała uwaga, ale bardzo istotna - nie przekręcaj i nie myl nicków, bo komuś możesz wyrządzić krzywdę...

Właściwy nick to iolar!

Bo tak się składa, że jest również Allegrowicz o nicku lolar, a on nie ma z tą sprawą nic wspólnego!

Słuszna uwaga. Poprawię się

Nie wiem na jakich kontach kantowali ludzi na Allegro przed

golabd (1414) KRAKÓW - zawieszone

Potem krótko poszaleli na:

Tonversky (194) Internet - zawieszone

a teraz idą na całość na:

knawrocki2012 (1776) Tarnów

Faktycznie niektóre CD mają IFPI, ale wszystkie prawie takie same.Świadczy to o jednym pirackim wytwórcy z Ukrainy. Zwlekają z realizacją, bo często przemyt łapią celnicy.

Chamstwo tych ludzi jest okropne i w czynie i w piśmie.

Adresy prawdopodobnie na podstawione słupy.

I nie raz tutaj to było opisywane, ale ludzie jak muchy ciągle lezą do g......

• 1 rok później...
  • 7 miesięcy później...

Drogi Kolego, ale stan tych CD jest opłakany. Przewożone w różnych dziurach, szmatach, pudłach z żywnością, itp. To przemyt.

Jakościowo dalece oddalone od oryginałów, okrojone, blade książeczki.

Najważniejsze to, że kupując takie wydania według prawa stajemy się paserami, a to może boleć w konsekwencjach.

Nie jeden człowiek nieświadomie zakupił te CD i okazało się, że nie ma ani jednego bez rys, wytarć, itp. uszkodzeń. W wielu wypadkach przeskakują, a nawet blokują na stałe laser w jednej pozycji i cisza, albo czkawka.

Od dawna, też ludzie mówią, że kasa z tego procederu zasila konta mafii rosyjskiej.

Ja nie chcę tego wspierać, ani tolerować. Nie kupuję u takich ludzi.

Drogi Kolego, ale stan tych CD jest opłakany. Przewożone w różnych dziurach, szmatach, pudłach z żywnością, itp. To przemyt.

Jakościowo dalece oddalone od oryginałów, okrojone, blade książeczki.

Najważniejsze to, że kupując takie wydania według prawa stajemy się paserami, a to może boleć w konsekwencjach.

Nie jeden człowiek nieświadomie zakupił te CD i okazało się, że nie ma ani jednego bez rys, wytarć, itp. uszkodzeń. W wielu wypadkach przeskakują, a nawet blokują na stałe laser w jednej pozycji i cisza, albo czkawka.

Od dawna, też ludzie mówią, że kasa z tego procederu zasila konta mafii rosyjskiej.

Ja nie chcę tego wspierać, ani tolerować. Nie kupuję u takich ludzi.

Ja pisząc z uśmieszkiem o konkurencyjnych cenach miałem na myśli to, ze ci allegrowicze znajdują po prostu jeleni, którzy kupią o 60% taniej i część z nich nigdy nawet nie pomyśli, że to pirat i że zasilają konta przestępców.

I temu Ci sprzedawcy maja tak mało negatywnych komentarzy.

Tak masz rację. Najśmieszniejsze jest to, że sporo tych pirackich wydań jest na CD-R. Nawet tego ci nasi polscy melomani nie umieją rozróżnić. A jak jeszcze zaczynają być ekspertami w dźwięku danej płyty, to tylko tarzać się po podłodze.

Tylko jest wielka różnica - CD gra już 30 lat, a obecne CD-R góra 3 lata.

Kiedyś udowodniłem na tym forum jak fascynowano się recenzją niejako znanego "redaktora": stron internetowych zlewającego najnowsze dokonanie Pink Floyd, że miał do czynienia z materiałem z plików MP3. No i czego on tam nie opisywał o materiale.

Przypomina to opisywanie eksperckie firmowych kabli z Chin pod marką "dobry deal z e-bay, lub Allegro", gdzie zamiast miedzi jest miedziowane aluminium. Podobnie ze szrotami podreperowanymi w piwnicy przez kumpla z zawodówki, jak to one są słabe, jak przegrywają z Technicsami po 100 zł.

Taka Polska. Ale nie wiem ilu pamięta jak to za dawnych lat dumni właściciele Fiata 126p twierdzili, że to najlepszy samochód pod słońcem i nigdy by go nie zamienili na zachodni. Jak widzimy nie ma ich na ulicach, poza atrapami reklamowymi.

Takie jakieś dziwadło, że wszystko co moje jest najlepsze. Także te CD-R kupione za grosze, albo kradzione pliki. Taka wielka moda na te pliki i zachwalanie, bo za darmo.

• 1 miesiąc później...

A ostrzegałem:

knawrocki2012

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dziwi tylko bezczynność organów ścigania, bo dalej na nowym koncie naciąga w bezczelny sposób ludzi:

janekpogi

Ukryta Zawartość

ma gotowe kolejne:

annaciesz2015

Ukryta Zawartość

Jednak największą kasę zrobił na:

golabd

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.