Skocz do zawartości
IGNORED

Jest ktoś na sali z Cambridge Audio Stream Magic 6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak możesz to pożycz od kogoś jakąś Integrę Krella , Calyx CTI , Xindak A600P , A600E czy wspomnianego MC-100B a się przekonasz co to znaczy bezproblemowe radzenie z kolumnami .

Rozumiem, że słuchałeś LAR'a z Dynkami?

Dobra - odpuszczam . Po prostu muszę wziąć poprawkę na wszelkie Twoje opisy dotyczące porównań i brzmienia.

Rozumiem, że słuchałeś LAR'a z Dynkami?

Nie muszę kupować auta z silnikiem 1,0 żeby wiedzieć że jego osiągi będą marne przy 3,0 i nie pociągnie mi przyczepy z ciężarem jaki oczekuję .

Dynaudio zawsze lubiły prąd czego 30W lampa z małymi trafkami nie da .

Może grać ładnie ale super szybkości i dynamiki na basie mieć nie będzie przy większych poziomach głośności .

To tyle , bo zbaczamy z tematu .

Będziesz miał okazję to posłuchaj prawdziwie mocnej integry - wtedy będziesz wiedział o co chodzi .

Kończąc temat, słuchałem i wybralem LAR'a:)

Tak jeszcze na koniec, przeczytaj te dwa artykuły dotyczące LAR'a:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A propos SM6 czy ktoś się orientuje, czy CA ma zamiar zrobić coś z tym beznadziejnym oprogramowaniem na iPada?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A propos SM6 czy ktoś się orientuje, czy CA ma zamiar zrobić coś z tym beznadziejnym oprogramowaniem na iPada?

Kilka postów wyżej wyraziłem również moje zdanie na temat oprogramowania w ogóle a w szczególności ostatniego "uprgade'u".

Napisałem do Audio Center.

Bardzo miły i grzeczny Pan Grzegorz, w wielkim skrócie zasugerował problem z routerem.

Gdy uparcie stwierdziłem, że ten sam router używałem przy poprzednich wersjach aplikacji CA jak i również firmwaru SM6 i nie było żadnych większych problemów a na dodatek inne aplikacje sterujące czy to telewizorem (Panasonic Viera Plazma), czy amplitunerem Yamaha działają perfekcyjnie za każdym razem łącząc się z dedykowanymi urządzeniami - zakończył ze mną dialog na platformie mailowej prosząc o wysłanie odtwarzacza do serwisu...

Oczywiście nie muszę dodawać, że SM6 sterowany pilotem/przyciskami na obudowie działa bezbłędnie.

To tyle jeśli chodzi o kompetencje naszego dystrybutora.

Zresztą chłopaki z Cambridge'a chyba pokapowali, że coś sknocili bo po tygodniu wypuścili następną wersję softu. Na stronie angielskiej lakonicznie podpisali "bug fixes".

...ale znowu im nie wyszło...

Chyba zapłaciliśmy za mało za sprzęt. A mówili mi: bierz NAIMA !

Kończąc temat, słuchałem i wybralem LAR'a:)

Tak jeszcze na koniec, przeczytaj te dwa artykuły dotyczące LAR'a:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak to pisemka - taktuję je jak kolorowe komiksy do poduszki ...

Ten Twój wzmacniacz + dobra lampy wychodzi tyle co Calyx CTI który ma przyzwoitego DACa dodatkowo na pokładzie .

Brzmieniowo nawet nie ma co porównywać. Dokładając jeszcze ciut masz Xindaka A600P a to całkiem inny świat .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak to pisemka - taktuję je jak kolorowe komiksy do poduszki ...

To już twój problem

Ten Twój wzmacniacz + dobra lampy wychodzi tyle co Calyx CTI który ma przyzwoitego DACa dodatkowo na pokładzie .

Brzmieniowo nawet nie ma co porównywać. Dokładając jeszcze ciut masz Xindaka A600P a to całkiem inny świat .

A skąd wiesz jak nigdy w życiu nie słuchałeś wzmacniacza, który mam?!!!!!

W sumie nie rozumiem o co Ci chodzi. Na siłę chcesz mi udowodnić, że to co mam to gówno i że nie gra tak jak piszę:) W życiu nie słyszałeś tej konfiguracji a tak autorytatywnie się wypowiadasz?

A mówili mi: bierz NAIMA !

Tylko, że Naim jest trochę droższy:)

...ale znowu im nie wyszło...

Oj nie wyszło:) Na dzień dzisiejszy, na iPadzie nie da się SM6 obsługiwać.

To już twój problem

Problem masz Ty jeżeli wierzysz w te wszystkie testy .

A skąd wiesz jak nigdy w życiu nie słuchałeś wzmacniacza, który mam?!!!!!

Mam znajomych którzy mają sprzęt na który ani Ciebie ani mnie stać nie będzie . Wiem co słuchali i co się na rynku wyróżnia i co jest warte zakupu .

To mi wystarczy .

W sumie nie rozumiem o co Ci chodzi. Na siłę chcesz mi udowodnić, że to co mam to gówno i że nie gra tak jak piszę:) W życiu nie słyszałeś tej konfiguracji a tak autorytatywnie się wypowiadasz?

Starałem się Ciebie nakierować na problem który masz Ty. Wywaliłeś tyle kasy na coś na czym nie rozróżniasz SM6 od DVD za 200zł i tu masz coś mocno albo spierniczone albo niedograne. Zresztą nie raz słyszałem o polskich wzmacniaczach z dziwnymi problemami .

Nie łączy się też kolumn wymagających prądu z taką lampą .

W życiu nie słyszałeś tej konfiguracji a tak autorytatywnie się wypowiadasz?

Nie rozróżniasz DVD od SM6 i to Ty wypowiadasz się w wielu miejscach na temat różnic wnoszonych prze elementy które są bardziej subtelne .

Nie miałem zamiaru Ciebie atakować i szkoda że przed zakupem nie posłuchałeś Calyxa CTI zwłaszcza w połączeniu z Dynaudio. Jak kiedyś posłuchasz , zrozumiesz o co mi chodzi .

Przede wszystkim chciałbym przeprosić Wszystkich posiadających SM6 za zaśmiecenie przeze mnie i Mudę44 tego wątku bezsensownym sporem polegającym na udowodnieniu, że wzmacniacz, którego nie widziało się na oczy, nie wspominając o słuchaniu, gra źle oraz, że tak nie jest.

Muda, takimi wypowiedziami wystawiasz niestety tylko świadectwo sobie i nic nie udowadniasz.

Jeśli jakaś moderacja tu funkcjonuje, to bardzo proszę o usunięcie wszystkich wpisów z tego wątku dotyczących przedmiotowego sporu.

Pozdrawiam,

Octagon

Właśnie te wpisy powinny dać do myślenia tym którzy czytają Twoje opinie odnośnie różnic brzmienia skoro z jakiegoś powodu nie rozróżniasz jak to sam stwierdziłeś taniego odtwarzacza DVD od SM6 którego brzmienie ociera się o HI END .

Nic nie muszę i nie chcę nic udowadniać .

Zwróciłem tylko uwagę że to Twój wzmacniacz z Twoimi kolumnami nie jest optymalnym połączeniem .

Kompletując system zakłada się pewne wytyczne i nie składa się prądożernych kolumn z przeciętnej mocy lampą . Owszem jakieś wokale , małe składy OK . Ale nie ma możliwości uzyskania pełnej dynamiki , skali dźwięku zejścia i szybkości basu w takim zestawieniu .

Taka lampa ma ograniczenia prądowe i się tego nie przeskoczy w połączeniu z kolumnami które tego prądu wymagają .

Zwróciłem też uwagę dla czytających to że dokładając niewiele więcej można mieć dwa wzmacniacza o fenomenalnym stosunku cena vs jakość . Dodatkowo odpadają kosztowne lampy które trzeba co jakiś czas wymieniać .

Tyle z mojej strony.

Edytowane przez muda44

Tylko, że Naim jest trochę droższy:)

Dlatego właśnie z ironią napisałem : "chyba zaplaciliśmy za mało za sprzęt..."

Nie powinniśmy więc marudzić bo sprawnie działająca aplikacja nam się nie należy.

Chciałbym również prosić Szanownych Kolegów o zakończenie jałowego sporu na temat wzmacniaczy. Zaśmiecacie wątek robiąc go mało czytelnym dla innych użytkowników Forum.

Umówcie się na PRIVA i tam się dalej przekomarzajcie...

Pozdrawiam!

"Ociera sie o high end"...chyba przez karton jak na magazynie lezy z innymi sprzetami...co nie zmienia faktu iz urzadzenie nie liczac aplikacji mobilnej jest bardzo dobre.

nie rozróżniasz jak to sam stwierdziłeś taniego odtwarzacza DVD od SM6 którego brzmienie ociera się o HI END .

Oj do high-endu to mu daleko. Ale zależy co kto słyszał. Złudzenia są fajne.

Krel KAV 280CD i NAIM CDX ponoć przynależą do tej grupy . SM6 jest lepszy od obydwu ale to i też boli tych co wydali fortunę żeby mieć podobnie lub ciut lepiej.

Muda44 - przy pelnym szacunku, to ze ktos nie uznaje SM6 za hi-end to jeszcze nie znaczy ze go cos boli, ani nie znaczy ze z powodu kasy wydanej na inne klocki nie jest w stanie przyznac ze SM6 to hi-end. To co piszesz jest dosc uwlaczjace. Kazdy ma prawo do wlasnego gustu i zdania. W twoim systemie SM6 zagral (twoim zdaniem) hi-endowo. Pozostaje sie cieszyc. W innych moze tak nie zagrac - bo zalezy to od reszty toru i tego co ktos uwaza za hi-endowe brzmienie.

Pojecie hi-end jest wzgledne ( a z tego co zauwazylem w ciagu kilku lat mocno sie zdewaluowalo) - dla jednego to SM6, a dla innego T+A MP 3000 HV to jeszcze nie to. (nomen-omen slyszalem w zestawie ze wzmakiem i firmowymi kolumnami i.... duzo lepszy od SM6, gralo fajnie, ale bez zachwytu: nie moja szkola dzwieku).

Zyj i pozwol zyc, miej swoje zdanie i pozwol innym miec swoje.

MZ u Octagona wystepuje jakis problem, jesli nie slyszty roznic - tak jak pisalem moze to wzmak, moze kolumny nadaja tak silny charakter. Co nie znaczy ze ma nic nie warty sprzet.

Tak jak pisalem u mnie na g...nianym Pianocrafcie bylo slychac roznice po przepuszczeniu cyfra sygnalu z CD przez SM6. O wrazeniach nie napisze ponownie, bo nie mam zamiaru byc ponownie zbesztany ;)

Przepraszam ze OT, ale .... pax, pax. ;)

Edytowane przez Zolty

Meldunek z placu boju BubbleUPnP na Androida

Aplikacja bardzo stabilna:)

Z nowych rzeczy znalazłem:

Obsługuje gapless

Można ustawić sortowanie po numerze utworu,

wcześniej sortowało mi alfabetycznie po tytule, tak jak w oryginalnej aplikacji CA

Ciągle brak obsługi radia, ale tego chyba nie ma co się spodziewać

Krel KAV 280CD i NAIM CDX ponoć przynależą do tej grupy . SM6 jest lepszy od obydwu ale to i też boli tych co wydali fortunę żeby mieć podobnie lub ciut lepiej.

Nie należą choć są urządzeniami lepszymi od SM 6. Boli? Owszem. Najbardziej Ciebie.

Muda44 - przy pelnym szacunku, to ze ktos nie uznaje SM6 za hi-end to jeszcze nie znaczy ze go cos boli, ani nie znaczy ze z powodu kasy wydanej na inne klocki nie jest w stanie przyznac ze SM6 to hi-end. To co piszesz jest dosc uwlaczjace. Kazdy ma prawo do wlasnego gustu i zdania. W twoim systemie SM6 zagral (twoim zdaniem) hi-endowo. Pozostaje sie cieszyc. W innych moze tak nie zagrac - bo zalezy to od reszty toru i tego co ktos uwaza za hi-endowe brzmienie.

Pojecie hi-end jest wzgledne ( a z tego co zauwazylem w ciagu kilku lat mocno sie zdewaluowalo) - dla jednego to SM6, a dla innego T+A MP 3000 HV to jeszcze nie to. (nomen-omen slyszalem w zestawie ze wzmakiem i firmowymi kolumnami i.... duzo lepszy od SM6, gralo fajnie, ale bez zachwytu: nie moja szkola dzwieku).

Zyj i pozwol zyc, miej swoje zdanie i pozwol innym miec swoje.

MZ u Octagona wystepuje jakis problem, jesli nie slyszty roznic - tak jak pisalem moze to wzmak, moze kolumny nadaja tak silny charakter. Co nie znaczy ze ma nic nie warty sprzet.

Tak jak pisalem u mnie na g...nianym Pianocrafcie bylo slychac roznice po przepuszczeniu cyfra sygnalu z CD przez SM6. O wrazeniach nie napisze ponownie, bo nie mam zamiaru byc ponownie zbesztany ;)

Przepraszam ze OT, ale .... pax, pax. ;)

Szacunek za wyważoną opinię. Lans SM 6 jest dla mnie czymś dziwnym. Miałem okazję testować go przez ponad miesiąc i uważam że jest to urządzenie dobre - rekomendowane w swojej cenie - ale nie wybitne. Do rasowych CD playerów mu daleko. A co do tekstów muda44 to tak samo pisał kiedyś darkul o tuningowanej Mancie. O zazdrości, żalu z powodu źle wydanej kasy na klocki itp. Mit Manty szybko prysnął. Okazało się że nadelektronik zupełnie przypadkiem zajmuje się jej tuningiem. Podobnie z odtwarzaczami dvd upgradowanymi przez micheleangelo.

Nie należą choć są urządzeniami lepszymi od SM 6. Boli? Owszem. Najbardziej Ciebie.

Czytamy ze zrozumieniem ?

Napisałem że MIAŁEM obydwa i OBYDWA są GORSZE od SM6 .Obydwa porównywane na różnych kablach , kolumnach i wzmacniaczach Nic mnie nie boli bo jak coś jest przereklamowane to nie boję się o tym napisać . Sprzedałem obydwa bez żalu .

Jak bym się uparł to stać by mnie było na sprzęt grubo ponad stówę ale po co ?

Nie chodzi o to żeby wywalić masę kasy na coś co i tak nie zawsze gra super. Jest masa przypadków bardzo drogich i źle dobranych systemów grających na poziomie dobrze dobranych klocków za ułamek tej kwoty.

Sa w życiu ważniejsze sprawy .

Znam ludzi nawet z tego forum co mieli klocki po stówie za element a teraz mają sprzęt za ułamek tej kwoty. W pewnym momencie człowiek mówi sobie STOP . Bo to jest niekończące się wariactwo i można mieć naprawdę niewiele gorzej za ułamek tej ceny .

Sam masz drogie Accu więc bronisz swego .

Nie porównujmy też Manty czy DVD chociaż z dobrego DVD da się coś wycisnąć.

Żeby sprzęt dobrze grał muszą ku temu być jakieś podstawy .

Miałem okazję testować go przez ponad miesiąc

U mnie grał znacznie dłużej zanim gra tak jak obecnie.

Mając tak drogi sprzęt powinieneś też wiedzieć że dwa takie same klocki nie zawsze grają tak samo . Są też różne partie nawet na różnych elementach czy na różne rynki .

Ale to już inny temat.

Napisałem że MIAŁEM obydwa i OBYDWA są GORSZE od SM6

Też MIAŁEM obydwa i OBYDWA są LEPSZE od SM 6. Umiem jednak napisać że MOIM ZDANIEM. Choć w sumie nie tylko moim.

U mnie grał znacznie dłużej zanim gra tak jak obecnie.

Ten którego używałem był już wygrzany.

Zapewne dziwnym zbiegiem okoliczności miałeś akurat Krella , Naima i SM6 jednocześnie i jednocześnie je porównywałeś .

Ale kto wie. Może masz całą piwnicę zawaloną takimi gratami i porównujesz wszystko ze wszystkim ...

Umiem jednak napisać że MOIM ZDANIEM.

Jakże ten wpis jest podobny i wciskany non stop przez innego forumowicza.

A co do MOIM ZDANIEM to przecież jest to OCZYWISTE ZE MOIM . Piszę to ja w SWOIM imieniu. Nie napisałem ze był Ziutek z Ryśkiem i wpadł jeszcze Józek .

OK.

Odpuszczam i sorry za śmietnik .

SM6 jest za tani żeby był poważany. Tak samo jak choćby Kef LS50 .

Gdyby kosztowały 3x tyle to też by " grały "

Edytowane przez muda44

muda44 Ty zdaje się nie rozumiesz kompletnie o co chodzi. Twój lans SM 6 jest - delikatnie mówiąc - niesmaczny. To że Tobie wydał się lepszy, w Twoich warunkach i biorąc pod uwagę Twój gust to bardzo dobrze jednak nie znaczy to że jest to urządzenie high-endowe i może konkurować z najlepszymi. Idąc dalej: jeśli Twoim zdaniem SM 6 zagrał lepiej od Krella czy Naima to znaczy tylko tyle że TWOIM ZDANIEM jest lepszy. Ktoś inny (np ja) może mieć zdanie dokładnie odwrotne. Z niewiadomych przyczyn zbyt bardzo zależy Ci na poważaniu SM 6.

Zapewne dziwnym zbiegiem okoliczności miałeś akurat Krella , Naima i SM6 jednocześnie i jednocześnie je porównywałeś .

Ale kto wie. Może masz całą piwnicę zawaloną takimi gratami i porównujesz wszystko ze wszystkim ...

A to już jest co najmniej nietaktowne.

Sam masz drogie Accu więc bronisz swego .

Niczego bronić nie zamierzam. Nie każdemu musi się podobać. Czujesz różnicę?

Nic nie mam z tego ze tak piszę o SM6 ani o żadnym innym klocku. Są pewne klocki które są warte uwagi i jest on jednym z nich .

Od lat składam pod zamówienie całe systemy . Zwłaszcza ludziom spoza tego forum .

Nie są to klocki najdroższe ale często dobra klasa średnia.

Miewam czasami sterty przeróżnych klocków jednocześnie i mam okazję je między sobą porównać .

Za moją sugestią wiele osób zamieniło go z CDkiem uważanym za bardzo dobry , który kiedyś kosztował masę kasy.

Gra cały system , efekt końcowy jest uzależniony od tego jak się go dobierze i to jest oczywiste tak jak i to co komu się podoba .

Nigdzie też nie stwierdziłem że można go porównywać z najlepszymi klockami ale gra tak ze można zakończyć na nim poszukiwania.

Mając powiedzmy 10 000zł MOIM zdaniem lepiej kupić SM6 niż X letni odtwarzacz przeważnie z niedostępnym laserem i po niepewnej przeszłości a często wcale nie lepsze od SM6 którego można mieć za nieco ponad 3000zł

Pewnie , jak ktoś ma z 3 dychy na wydanie to bym mu polecił Calyxa Femto ale to jest urządzenie kosztujące 10x tyle , gra lepiej od SM6 ale nie 10x lepiej.

Edytowane przez muda44

@muda44 Niedawno przeczytałem na forum że składałeś zestaw znajomemu, jeśli dobrze pamięta był to SM6 + Xindak PA-M + Kef R300. Wyraziłeś się o nim bardzo pochlebnie czy mógłbyś po krótce opisać brzmienie ?

Zgadza się i to jest przykład dobrze dobranych klocków z zastrzeżeniem że pomieszczenie nie jest duże i nie potrzebujemy mega ciśnień bo PAM to tylko 20W a muzyka to ambient i " spokojne " okolice .

R300 to spektakularna przestrzeń , stereofonia , świetna lokalizacja , szybkość , dynamika i rozdzielczość.

Ale z opadającą charakterystyką w kierunku wysokich częstotliwości i bas to 16,5cm woofer ( kolumny są 3way ) . Tu pomaga SM6 który ma podbitą górę i bas podciągając " braki " R300 .

R300 i SM6 są przejrzyste szybkie i dynamiczne. Z " pomocą " przychodzi ciepły PAM w klasie A " uspokajając albo raczej wyrównując całość ".

Reszta to kwestia kabli i ustawienia po dotarciu i pod gust Kolegi. W tym momencie Kolega ma Albedo Air1 ( też nieco podbijają bas i górę ) i Qed Silver Spiral .

Całość to według MNIE rewelacyjny stosunek ceny do jakości .

@muda44 Dzięki za info. Jakbyś określił środek pasma zestawu Xindak PA-M + SM6 ? Jeśli masz jeszcze jakieś inne z "życia wzięte" przykłady zestawów z SM6 to zapodaj nie krępuj się ;) Będą to na pewno bardzo przydatne informacje tak dla aktualnych jak i nowo narodzonych userów SM6. Tym bardziej będąc osłuchanym ze sprzętem ( SM6) i mając dostęp do innych niż swoje - kolumny, wzmacniacz - masz skalę porównawczą i przy każdej zmianie w zestawie łatwiej Ci wychwycić różnice.

Edytowane przez tatachabera

Jakbyś określił środek pasma zestawu Xindak PA-M + SM6

Akurat taki jak ma być :)

Trudno mi to inaczej opisać .

Grając z plików czy radia internetowego SM6 gra wyraźnie ciemniej , mniej przejrzyście niż z zewnętrznego napędu po coaxie i to trzeba mieć na uwadze . SM6 ma wyraźnie podbity bas i najwyższą górę jest też szybki , rozdzielczy i dynamiczny .

Jest znacznym rozwinięciem brzmienia rDACa .

Od pewnego czasu jestem zwolennikiem kolumn na metalowych membranach.

Z SM6 fajnie się zgrywają Kefy R300 , R700 i R900 tak jak i LS 50 . R500 chyba bym odpuścił bo to dwie 13tki a w R300 mamy jeden woofer 16,5cm i to rozwiązanie uważam za lepsze.

Fajnie też grają Harpie Amstaffy pod warunkiem utemperowanie w nich góry - opis w klubie HA.

I powyższe kolumny uważam za wyjątkowe .

Jako wzmacniacz najtaniej NAD C320/320BEE po modzie . Drożej forumowa UGODA , Yaqin MC-100B , PAM i Xindaki A600E , A600P , Calyx CTI .

Reszta to kwestia wielkości pomieszczenia , upodobań , akustyki itd.

Mogę też polecić listwę Sonus Oliva.

Tą na 8 gniazdek z kablem na stałe. Z czasem warto też dać lepszy kabel zasilający do SM6 i w trakcie odsłuchów pobawić się z "polaryzacją" wtyczki go zasilającej .

Fajnie SM6 + Xindak A600P/E zgrywa się z polipropylenem - Vienny

To dla kogoś kto lubi małe składy , wokal i czarującą barwę .

R300 to spektakularna przestrzeń , stereofonia , świetna lokalizacja , szybkość , dynamika i rozdzielczość.

Ale z opadającą charakterystyką w kierunku wysokich częstotliwości i bas to 16,5cm woofer ( kolumny są 3way ) . Tu pomaga SM6 który ma podbitą górę i bas podciągając " braki " R300 .

R300 i SM6 są przejrzyste szybkie i dynamiczne. Z " pomocą " przychodzi ciepły PAM w klasie A " uspokajając albo raczej wyrównując całość ".

Przepraszam, ze wracam do hi-endowego OT: muda44 - widac, ze masz swiadomie dobrany system - niedobory i naddatki jednych klockow sa rownowazone przez cechy pozostalych, przez co brzmienie jest zrownowazone. To jest to o czym pisalem - Twoj system gra, ale sam piszesz o cechach SM6 (moje podkreslenie w cytacie), ktore MZ oznaczaja ze to chyba jednak nie jest hi-end. Klocek w swojej cenie jest naprawde fajny szczegolnie cenie jego uniwersalnosc - radio, USB, DAC itp (przez litosc nie wspomne o aplikacji na Androida ;) ).

Co do kwestii czy uzywany CD z padajacym laserem, czy SM6... znowu kwestia gustu...

Edytowane przez Zolty

Nie ma sprzętów uniwersalnych i idealnych.

Braki dałem w cudzysłowie specjalnie. SM6 ma bas nieco podbity. Tak jak i nieco wypchana jest najwyższa góra.

Kef R300 bo do nich się tu odnosiłem to monitory z 16,5cm wooferem. To tylko 16,5cm więc praw fizyki nie da się oszukać. Monitory są w pomieszczeniu nieco ponad 20 metrów więc lekkie podbicie basu w TYCH monitorach jest efektem pożądanym.

Wszystkie Kefy R mają opadającą charakterystykę idąc do góry pasma i tu też SM6 nieco ją podbija " wyrównując " całość.

Jak widzę SM6 jest tu najczęściej używany jako strumieniowiec . Ale z zewnętrznym napędem gra CAŁKIEM inaczej - lepiej .

Co do kwestii czy uzywany CD z padajacym laserem, czy SM6... znowu kwestia gustu...

Kupiłem dwóch " faworytów " i chociaż chciałem nie zostały . Sama nazwa CA i budowa tego w środku mnie odstraszały. Mam niechęć do zasilaczy impulsowych ale to był ostatni DAC w cenie jaka mnie interesowała i został.

Gustu , nie gustu . Fakt jest taki że te najbardziej cenione klocki przeważnie miały wielu właścicieli przez co i były niemało używane a na rynku SH krąży masa trupów bądź mocno wyeksploatowanych urządzeń .

Pozostaje kwestia dostępności lasera i tego kto da radę go wymienić i skalibrować oraz czy w środku jet to co powinno być.

• Pokaż nowe odpowiedzi