Skocz do zawartości
IGNORED

Jest ktoś na sali z Cambridge Audio Stream Magic 6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisalem gust, majac na mysli sklonnosc do podjecia ryzyka. Po odsluchaniu kilku nowych CD z przedzialu kilku tys PLN, wiem na co moge (a wlasciwie na co nie maoge liczyc), ale sam jako wygodnicki len bez zaciecia techniczno-manualnego na uzywke CD bym sie nie zdecydowal. Natomiast w planie jest uzywany DAC - nierozwazny zakup (nieodsprzedawalny i ograniczony do 24/96, aczkolwiek serwis w postaci producenta w okolicy), ale brzmienie/scena mnie zauroczyly.

A co sądzicie o takim zestawie: SM6 + Hegel 100 + Dynaudio Focus 160 ?

Ponoć w większości w Heglach burczą trafa.

Cena za setkę jest prawie taka sama jak za Xindaka A600P - nie ma nawet co porównywać :)

W tej cenie bym brał SM6 + A600P + R300 Kefa.

Po odsluchaniu kilku nowych CD z przedzialu kilku tys PLN, wiem na co moge (a wlasciwie na co nie maoge liczyc)

Nie ma dobrego CDka w takiej kasie.

Dlatego najlepiej pójść w napęd + SM6

brakuje mi chyba dynamiki i czegoś takiego, żebym czuł "że muzyka jest koło mnie":D.

Poza tym wydaje mi się żę flac gra gorzej puszczany z serwera niż płyty cd puszczane ze starego dvd przez SM6.

Do wydania mam z 1000-1500zł - można coś poszaleć?

Chyba wymieniłbym wzmaka bo kolumny niedawno kupiłem nówki więc szkoda a hk 980 kupiłem używkę.

Wzmak kolejny mógłby być używany też. coś polecicie?

Poza tym mam kolejne dwa problemy:

1. czy jest jakaś inna aplikacja do ipada, bo ta jest totalnie nie do używania.

2. jak dodaje pliki do kolejki wpakowuje mi je podwójnie ma ktoś podobnie (wszystko za pomocą akplikacji systemowej plus ipad)

Do wydania mam z 1000-1500zł - można coś poszaleć?

Modyfikowany NAD o którym pisałem + Marantz CD52 jako napęd + Profigold 4000 ( kabel cyfrowy coax ) .

Powinno jeszcze starczyć na listwę o której wspominałem jak nie masz dobrej .

Poza tym wydaje mi się żę flac gra gorzej puszczany z serwera niż płyty cd puszczane ze starego dvd przez SM6.

O tym cały czas tu piszę ;)

@muda44 Jeśli miałbyś porównać brzmienie zestawu SM6 + A600P + R300 Kef do SM6 + PA-M + R300 Kefa to gdzie będą największe różnice ? Z chęcią posłuchałbym jak gra PA-M z SM6 ale aktualnie nie jest dostępny - dostawa dopiero w październiku. Jak dotąd PA-M zbiera same dobre oceny od użytkowników.

Miałem podobne wrażenia ale tylko w przypadku żle nagranych płyt. Przy dobrze zrealizowanych nagraniach nie widzę różnicy.

Po zripowaniu płyty Chris de Burgh "In to the Light" w pierwszej chwili jak to usłyszałem z pliku to pomyślałem że sprzęt się zepsuł ( jakby ktoś nagrał płytę a źródłem były słabej jakości mp3) a z dvd jako tako to brzmiało.

Jakim programem ripujesz do flac'a ?

Edytowane przez tatachabera

a coś innego ze wzmaka?

chcę bardziej ożywić flac'i. a ciężko znaleźć tego Nad-a.

Przerobiłem ich kilkadziesiąt sztuk i choćby teraz mam sztukę a kolejny zainteresowany szuka następnego .

Tak wiec cierpliwości i czekać aż się pojawi.

Nie znam innego który w takiej cenie zagra na choćby zbliżonym poziomie .

@muda44 Jeśli miałbyś porównać brzmienie zestawu SM6 + A600P + R300 Kef do SM6 + PA-M + R300 Kefa to gdzie będą największe różnice ?

Moc i klasa. A600P to dobra klasa wyżej i moc 80W vs 20W a to robi różnicę . Czyli szybkość basu , nieskrępowany rozmach i dynamika , przejrzystość itd .

Jak ktoś może się nawet zakredycić to warto dołożyć do A600P

@up SM6 robi za przedwzmacniacz ? Czy może masz coś extra ? Biorę go między innymi pod uwagę w najbliższych zakupach.Teraz cena jest 11900 -chyba mu się podrożało, jak dobrze kojarzę było 10900.

Regulacja głośności w SM6 jest niestety stratna ale próbowałem dwa bardzo dobre preampy ( lampa i tranzystor ) i jednak wolę samą regulację z SM6.

Lepiej jest z drabinką Khozmo ale wygoda z pilotem i jeden kabel przeważył szalę .

Jak będziesz chciał go kupić napisz na PW , może załatwię trochę taniej .

Najpierw zaczekam na pojawienie się PA-M - mają być dostępne w październiku - i postaram się porównać z A600P.

Pytanie czy żona mnie nie wywali z tym wzmakiem. Jest on poprosi brzydszy niż hk. A coś z ńiwszych nad. Jakiś model ujdzie? Tamten co pisałeś to nad 320bee.? I tylko raczej tego szukać? Cenowo ile chodzą?

Pytanie czy żona mnie nie wywali z tym wzmakiem.

To już nie mnie pytaj :)

A swoją drogą to powiedz że jak chce ładny to trzeba dołożyć z 3000zł do bardzo ładnego i lepiej grającego Yaqina MC-100B + lepsze lampy ;)

A coś z ńiwszych nad. Jakiś model ujdzie? Tamten co pisałeś to nad 320bee.? I tylko

C320 lub C320BEE . Reszta , nawet nowsze grają gorzej po modzie a tym bardziej bez .

Chodzi o " szare " NADy . Srebrna i M seria to co innego .

Trzeba szukać cierpliwie a chodzą od 400zł

Nowy test:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Koń by się uśmiał w zakresie sprawnie działającej aplikacji na iOS.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam.

Dopisuje sie do grona posiadaczy SM6,wprawdzie jeszcze nie mam ale juz w drodze :) Bedzie to grac z Kandy 2 i ATC 11 a zastapi bardzo budzetowy cd Marantza chyba model 5001.

Zamierzam grac glownie z dysku przez usb i sterowac appsem na androidzie ewentualnie z iphona. Moglby mnie ktos uswiadomic jakie sa dostepne appsy do sterowania SM6 prosze?

Edytowane przez hydrogen

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Nie jest tak zle. Gdyby nie to ze aplikacja potrafi sobie ot tak z niczego zrobic reset streamerowi to wszystko dziala. Pierwsze pare razy jakos dluzej odswierzala biblioteke z dysku usb ale teraz nawet zgrabnie to idzie.( okolo 500MB).

SM6 gra zdecydowanie ciemniej i mniej natarczywie od mojego CDeka ale to wyszlo na plus,odeszly wszelkie niechciane jazgoty i wiercenia w mozgu :) Czuc wiecej kulturki,wszystkiego jest w sam raz.moge teraz sluchac o wiele glosniej z przyjemnoscia.

Radia internetowe nawet jesli nie ma w bibliotece mozna dodawac przez adres URL i bardzo sie ciesze z tego bo akurat te ktore slucham nie maja u siebie ale wystarczylo zarejestrowac urzadzenie i dodac manulanie na stronie.

Niebrzydkie to,gra ladnie,funkcjonalnosc na top, nic jak sluchac muzyki ...:)

Edytowane przez hydrogen

Nie jest tak zle. Gdyby nie to ze aplikacja potrafi sobie ot tak z niczego zrobic reset streamerowi to wszystko dziala.

Aplikacja na androida czy ios?

Aplikacja na androida czy ios?

iOS aczkolwiek dochodzę do wniosku ze wina nie leży chyba po stronie appsa tylko sm firmwareu...

U mnie aplikacja na ios dziala tylko do momentu wygaszenia tabletu. Jak go wznawiam to po menu oczywiscie moge sie poruszac, ale juz nie moge wejsc w pliki, ktore sa na serwerze. Szuka, szuka i konca nie ma. Pomaga jedynie reinstalacja aplikacji. Oczywiscie przed updatem wszystko bylo ok. Na androidzie jest lepiej, ale za to nie ma alfabetu aby moc od razu przejsc do folderow zaczynajacych sie na odpowiednia litere.

Czy ktoś z Was podłączał komputer do SM6 po USB Audio? Jeśli tak to napiszcie co trzeba zrobić na kompie z Win8 aby SM6 go "wykrył". I o co chodzi z tym sterownikiem, który jest do ściągnięcia na stronie CA. Przy próbie instalacji wywala info, że system jest nieznany i rzeczywiście Win8 na liście systemów kompatybilnych z tym sterownikiem nie ma.

Pozdrawiam.

Ja mam podłączony ale pod Windows 7. System pod USB Audio 1 w opcjach wykrywa go normalnie. By korzystać jednak bit-perfect trzeba wgrać sterownik CA i przełączyć w opcjach SM6 na USB AUDIO 2.0 i odpowiednio skonfigurować foobara. Ja używam Asio : CA USB Audio 2 Asio Driver. Możliwe dopiero wtedy jest próbkowanie plików 192/24. Dokładnie jest to opisane w pdf na stronie Cambridge Audio.

odpowiednio skonfigurować foobara.

A na czym ta konfiguracja polega? Chodzi o wybranie "CA USB Audio 2 Asio Driver" w ustawieniach foobara?.

szczeze powiem ze jestem troche zawiedziony z basem u SM6,tam gdzie wyczytywalem same pochwaly przed zakupem to w moim systemie basu zostalo jak na lekarstwo a byl wrecz wzorowy z moich monitorow.

jeszcze jedno spostrzezenie jest ze niektore wokale brzmia strasznie metalicznie....

• Pokaż nowe odpowiedzi