Skocz do zawartości
IGNORED

lampowy preamp+tranzystorowy amp

tomek7776

Rekomendowane odpowiedzi

prosze o sugestie na temat interconectu XLR do polaczenia lampowego preampu,i tranzystorowej koncowki mocy.preamp SONIC FRONTIERS SFL_2,dzielony,koncowka BRYSTON 4ST,szybka, z doskonalym basem.FADEL?czy cos innego.

https://www.audiostereo.pl/topic/9526-lampowy-preamptranzystorowy-amp/

Tomek7776->>>

Tego typu system wymaga moim zdaniem raczej cieplych kabli. Jak najbardziej Fadel,Cardas,FIM,PAD,MIT.

Pozdr.

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

Cardas Golden Reference.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• 3 miesiące później...

pozwole sobie odswiezyc dosc ciekawy temat dotyczacy lampowego preampu,sterujacego tym razem lampowa koncowke mocy.

czy macie jakies doswiadczenia?jakich kabli wyprobowac(chodzi o interconect)

Ja polecam PAD, używam Venustasa i jak dla mnie jest to jeden z najbardziej muzykalnych interkonektów z zakresu do 7-8 tys, ale chybna nie do dostania w Polsce ( brak dystrybutora ?) , co prawda nie słuchałem

Cardasa Golden Reference, ale z informacji na grupach dyskusyjnych PAD chyba jest zaliczany do wyższej klasy niż Cardas.

Co do Fadela , to porównywałem PAD-a do modelu chyba Areoflex ( cena 3 tys z kawalekiem ). PAD ma sporo lepszy bas , wysokie i dynamikę i jest bardziej muzykalny i cieplejszy , Fadel zaś jest bardziej nueutralny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wiem czy ten adres jest aktualny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Piter -> widze ze pozbyles sie Transparenta. moze jakies wrazenia TA vs PAD ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth, zbieram sie do wrzucenia czegoś do opinii , jednym zdaniem powiem, że po zamianie TA na PAD-a

można od razu usłyszeć jak dużo TA przekłamywał i wycinał w torze, najbardziej w zakresie wysokich tonów,

rożnica kolosalna. PAD ma też lepszy bas i więcej szczegółów niż TA Super i daje bardziej naturalne harmonijne brzmienie, TA brzmiał przy nim jakoś tak plastikowo. Jedno co TA chyba miał nieco lepsze, to poczucie akustyki pomieszczenia, ale nie jestem pewien bo sporo czasu już upłyneło od zamiany a PAD sie jeszcze wygrzewa i zdaje mi sie że ten aspekt brzmirenia jeszcze sie poprawia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.