Skocz do zawartości
IGNORED

tuner n-ki - wyjscie hdmi i component

blackorek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Temat po czesci związany z kinem domowym i mam nadzieje, ze ktos przerabial jzu ten problem, bo trace siły..

mam tuner n-ki z dyskiem 500 i sa w nim wyjscia hdmi i component. Duzy TV mam podlączony pod hdmi , mniejszy sypialni pod component, sygnal audio leci czinchami rowniez z n-ki, bo jak wiadomo component audio nie podaje.

No jest fajny film, mam go ochote ogladnac w sypialni to sie nie da.... Tak dlugo jak jest wlaczony tv pod hdmi to na malym tv w sypialni obraz mam, jak tylko wylacze duzy TV po 5 sekundach pojawia mi sie na maly tv jakis problem z hdcp czy jakos tak, jakas blokada przed kopiowaniem.

No i nie moge ogladac, a przeciez nie bede ciagle wlaczal duzego tv , aby ogladac maly bo to pomyłka

Jak odlacze hdmi od tv wtedy nie ma problemu, na malym obraz jest. Ale nie bede przeciez co chwile odlaczal kabla od tv

Poradzcie cos, albo skierujcie z kim o ty pogadac, bo to ewidetnie problem lezy w tym , ze tuner n-nki nie pozwala na podawanie sygnalu niezaleznie na 2 wyjscia ( w momencie kiedy do hdmi jest cos podlaczone, a odbiornik wylaczony )

https://www.audiostereo.pl/topic/95410-tuner-n-ki-wyjscie-hdmi-i-component/

Przełącz ręcznie źródło na dekoderze zanim wyłączysz TV. Też mnie to irytuje,bo mam podłączony transmiter audio-video i za każdym razem trzeba pstrykać po guzikach.

Pozdrawiam

No jest to jakas opcja, tylko, ze jak rano wstane i bede chcial zjesc sniadania w kuchni, a mam otwarta na salon to znowu bede musial wchodzi w menu i przelaczac, masakra. To juz wole chyba zostawic wlaczony tv na te 2-3 h i potem sam sie wylaczy, a wraz z nim zaniknie sygnal na małym tv i tez sie wylaczy po jakims czasie. Tak czy siak lipa.

A są jakies rozgałęzniki HDMI , zeby z 1 hdmi zrobic 2 wyjscia, ktore podaja sygnal jednoczesnie? NO musi byc jakies rozwiazanie

Gość Gość

(Konto usunięte)

No jest to jakas opcja, tylko, ze jak rano wstane i bede chcial zjesc sniadania w kuchni, a mam otwarta na salon to znowu bede musial wchodzi w menu i przelaczac, masakra. To juz wole chyba zostawic wlaczony tv na te 2-3 h i potem sam sie wylaczy, a wraz z nim zaniknie sygnal na małym tv i tez sie wylaczy po jakims czasie. Tak czy siak lipa.

A są jakies rozgałęzniki HDMI , zeby z 1 hdmi zrobic 2 wyjscia, ktore podaja sygnal jednoczesnie? NO musi byc jakies rozwiazanie

N-splitter i po kłopocie. I będziesz miał dwa HDMI z N-ki.

Proponuję zastosowanie tego produktu.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.