Skocz do zawartości
IGNORED

sygnał telewizji vs projektor

Meloman

Rekomendowane odpowiedzi

niedawno udało mi się uzyskać na projektorze obraz z sygnału telewizyjnego, konkretnie z Cyfry+

okazało się, że jest kilka przeszkód:

- odległość, którą można załatwić odpowiednio długim kablem :)

- mozliwości tunera, cyli jaki jest w stanie wysłać sygnał, aby mógł go odebrać projektor.

dla sygnału TV w moim projektorze mogę wykorzystać wyłącznie S-Video. szkopuł w tym, że tuner posiada tylko wyjście Euro.

okazało się, że w większości urządzeń w wyjściu Euro nie ma puszczonego sygnału S-Video. z reguły ten sygnał realizowany jest dedykowanym wejściem czyli własnie S-Video. tuner nie ma takiego wyjścia, ale poprzez euro puszcza S-Video, trzeba tylko w opcjach menu ustawić właściwe pozycje.

- zakup kabla, bo normalny kabel Euro - S-Video , który powszechnie można kupić choćby w MM działa tylko od S-Video do Euro, czyli mozna go uzyć do podłączenia kompa do telewizora. kabel są jednokierunkowe, czyli od D-Video do Euro.

od czego jednak mamy prywatne sklepiki. właśnie w takim udało mi się zamówić kabel. koszt operacji za 10 m wyniósł mnie tylko 35 zł, a kupiłem najdroższy jaki facet oferował! bardzo zdziwiony byłem przy odbiorze jakością kabla, pozłacane końćówki, gruby, porządznie ekranowany kabel, bardzo solidne wtyczki.

obraz na projektorze przeszedł moje oczekiwania. oczywiście, że jest gorzej niż na dvd, ale np. filmy na C+ wyglądają naprawdę dobrze. bardzo dobry obraz prezentuje TVN, szkoda że za tym nie idzie jakość sanych programów.

a dzisiaj pierwszy półfinał ... :)))

https://www.audiostereo.pl/topic/9542-sygna%C5%82-telewizji-vs-projektor/

jeszcze lepsze wyniki daje RGB/YUV konverter. Patrz porownanie na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

w miedzyczasie znajdziesz takze tansze produkty

xajas

www.jaschiks.com

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ten pościk miał iść na KD.... no cóż...

>>Vorpane - mam Sony HS-1 (teraz to żadna rewelacja)

>>Xajas - masz absolutną rację, ale jak napisałem ja mogę użyć tylko wejścia S-Video. komponent realizuję poprzez nietypowe wejscie PJ-Multi. pisałem o tej sprawie parę razy, min. o przygodzie w zakupie właściwego kabelka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.