Skocz do zawartości
IGNORED

Projektor do 45.000zł

locker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuję projektora 3D do 45 kzł. Moje typy to JVC DLA-X90R, Vivitek H9080FD a może coś z Sim2?

Czy ktoś z Was porównymał może JVC DLA-X90R z Vivitek H9080FD? Vivitek nie jest oczywiście 3D, ale interesuje mnie porównanie realnej jesności obu tych projektorów. Nie mam natomiast pomysłu czym jeszcze można się zainteresować w tej cenie.

https://www.audiostereo.pl/topic/95577-projektor-do-45000z%C5%82/

nikt nie porównywał?! Zapytam więc na innym, odpowiednim forum.

jakby tu napisać ?

myślisz że większość tu piszących ma projektory za 45kzł czy też kina za 100kzł

jakbyś zadał pytanie , jaki projektor do 4,5kzł , pewnie by się pojawiły odpowiedzi , ale to nie ta liga cenowa

poza tym , zbyt wiele i Ty się nie wysiliłeś podając swoje warunki oczekiwania

Wydajac tyle na projektor oczekiwalbym od sprzedawcy wizyty u mnie w domu ze wszystkimi modelami, ktore moglby mi zaproponowac i jeszcze jakiejs sympatycznej dziewoi serwujacej mi przy pokazie drinki. No moze troche przesadzam ale na pewno nie opieralbym sie na opiniach znalezionych na forum w internecie. :)

server unreachable;--

40-50kzł to dopiero początek "dobrych" projektorów. To i tak nic w porównaniu z innymi droższymi hajendowymi cudami o których tu się pisuje. Dlatego pytam ;-) widziałem w akcji JVC ale nie widziałem Viviteka. W tym pierwszym przekonuje mnie obraz, w tym drugim - LED zamiast żarówki.

nikt nie porównywał?! Zapytam więc na innym, odpowiednim forum.

Jeżeli chcesz konkretnie porozmawiać o prawdziwych projektorach to zadzwoń do firmy Cinematic z Wrocławia i rozmawiaj z Panem Andrzejem Gratkowskim. Mam nadzieję, że nazwiska nie przekręciłem. Na forum jest wielu teoretycznych "gdybaczy"...

Pozdrawiam

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

zadzwoń do firmy Cinematic z Wrocławia i rozmawiaj z Panem Andrzejem Gratkowskim.

Pozdrawiam

Jeśli chodzi o Cinematic to nie mam z nimi dobrych doświadczeń i staram się omijać tą firmą szerokim łukiem.

Jeżeli chodzi o SIM2 i nie tylko, to w USA ceny na nie są znacznie niższe niż w Europie.

Skoro z firmą "Cienamatic" miałeś złe doświadczenia to może pomyśl o sprowadzeniu z importu prywatną drogą...

Ja sprowadzałem projektor i parę innych rzeczy poprzez tą firmę:http://allegro.pl/dell-xps-m1710-2-33ghz-4gb-320gb-nvidia-7950gtx-i2491541301.html.

Zawsze solidnie wywiązywali się z umowy (Mariusz Stachurski).

Nie było problemu nawet ze sprowadzeniem ponad 40-kilogramowej końcówki mocy...

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Jeżeli chodzi o SIM2 i nie tylko, to w USA ceny na nie są znacznie niższe niż w Europie.

Skoro z firmą "Cienamatic" miałeś złe doświadczenia to może pomyśl o sprowadzeniu z importu prywatną drogą...

Ja sprowadzałem projektor i parę innych rzeczy poprzez tą firmę:http://allegro.pl/dell-xps-m1710-2-33ghz-4gb-320gb-nvidia-7950gtx-i2491541301.html.

Zawsze solidnie wywiązywali się z umowy (Mariusz Stachurski).

Nie było problemu nawet ze sprowadzeniem ponad 40-kilogramowej końcówki mocy...

Tak Sim2 to byłoby najlepsze co bym chciał np. Crystal 35 lub Mico 40 - nawet kosztem braku 3D, tylko ta cena!! USA to dobry pomysł, też ściągałem co nieco, ale problem będzie z gwarancją wtedy.

Ja bym się nie przejmował gwarancją. To nie są awaryjne projektory. Nawet chyba na żadnym forum nie słyszałem aby komuś padł jakiś Sim, czy chociażby JVC.

Ja bym się nie przejmował gwarancją. To nie są awaryjne projektory. Nawet chyba na żadnym forum nie słyszałem aby komuś padł jakiś Sim, czy chociażby JVC.

Gdzieś czytałem, że w JVC padały lampy przedwcześnie - nie wiem o ile to prawda. JVC kusi mnie tym że jest 3D, Sim2 - jakością obrazu. Muszę porównac oba.

U nas JVC Polska dawało kiedyś trzy miesiące gwarancji na lampe....

A ceny projektorów w stosuku do USA kosmiczne. Koszt lampy do JVC to przedział 800-1200pln.

Dlatego, nawet gdyby rzeczywiście nieco wcześniej padła lampa to i tak się opłaci zakup bez gwarancji...

Pamiętam, że za swego RS2 dałem o ponad 9tys.pln mniej przy sprowadzeniu z USA (ze wszystkimi kosztami) w stosunku do naszej polskiej lichwiarskiej ceny...

THX,

zastanawiam się jeszcze czy w ogóle przesadzać i nie kupić DLAX30R, Panasa 5000 lub Optomę 87. Robiłeś jakieś porównania wymienionych? Z tych ja widziałem tylko Panasonica, który jest niezły choć ma swoje wady. A nie tak dawno pamiętam jeszcze swój pierwszy projektor HD ready Panasa Orca 500 ;-)

A za rok znów będą nowe, jeszcze lepsze modele...

No fakt, pomysł z kupnem na dzisiaj DLAX30R, jest całkiem rozsądny. Za rok to już pewnie będą w ofercie prawdziwe 4K w przyzwoitych cenach, a może i Ledy bardziej się rozwiną. Z Panasami miałem złe doświadczenia. Kiedyś kupiliśmy z kumplami trzy jednakowe: w jednym lampa poszła po niecałych 500 godzinach, drugi padł tuż po gwarancji i nie opłacało się już go naprawiać...

No fakt, pomysł z kupnem na dzisiaj DLAX30R, jest całkiem rozsądny. Za rok to już pewnie będą w ofercie prawdziwe 4K w przyzwoitych cenach, a może i Ledy bardziej się rozwiną. Z Panasami miałem złe doświadczenia. Kiedyś kupiliśmy z kumplami trzy jednakowe: w jednym lampa poszła po niecałych 500 godzinach, drugi padł tuż po gwarancji i nie opłacało się już go naprawiać...

patrząc na ceny w Stanach to akurat tego projektora chyba nie warto ... 3000$ + koszt wysyłki; od tego cło; od sumy VAT i jeszcze opłaty za obsługę celną ... to juz wyjdzie chyba nawet wiecej niz u nas ;-(

No fakt, pomysł z kupnem na dzisiaj DLAX30R, jest całkiem rozsądny. Za rok to już pewnie będą w ofercie prawdziwe 4K w przyzwoitych cenach,

4k masz już w DLA-X90, choć śmiesznie to tam działa ;-). Nawet chyba 70-tka też 4k wspiera

4k masz już w DLA-X90, choć śmiesznie to tam działa ;-). Nawet chyba 70-tka też 4k wspiera

Te projektory tylko skalują do 4k, natomiast nie mają możliwości przyjęcia i wyświetlania takiej rozdziałki podawanej z zewnętrznego żródła..

A wracając do JVC X30 to faktycznie na dzień dzisiejszy lepiej opłaca się kupić go u nas w kraju. Jeżeli w przyszłości dalej będziesz preferował projektor, to warto kupić jak najlepszy ekran.

A co wy bedziecie ogladac, ze obraz bedzie 4k?

Chodzi o to, że kupując teraz projektor, który z załozenia jest drogi (np. 50kzł) chciałoby się aby nie zestarzał się technicznie zbyt szybko. Powienien więc wspierać już technologie, które zadomowią się dopiero za jakiś czas.

Pewnie masz rację, ale tak jest z każdą nowością. Jak kupowałem płytę główną w bodajże w 2001 roku, to miała na pokladzie mało wtedy mówiący kontroler i gniazda SATA. Wówczas były dostępne urządzenia w standardzie aż ATA100! Minęło kilka lat a ja tą płytę mogę wciąż używać, bo teraz nie ma prawie nie ma już innych pamięci masowych jak tylko na SATA i to III generacji już.

BTW na projektorze 4K możesz oglądać zdjęcia w wysokiej rozdzielczości ;-)

Poczekaj po targach Ifa w Berlinie pokażą się nowości.

I wcale nie źle się zapowiadają .

Ciekawe czy wejdzie nowy model Mitsubishi.

Już zamówiłem w końcu JVC DLAX90R. To chyba najrozsądnieszy kompromis na dziś (jeśli tak można powiedzieć o cenie 40kzł) oferujacy przyzwoitą jakością 2D oraz 3D. Sim2 jest super ale już przy 3D przekracza znacznie mój budżet. Na razie temat projektora u mnie zamknięty na jakieś 8-10 lat ;-). Teraz potrzebuje jeszcze dodatkowo duuuży telewizor, więc chcę się przekonać do plazmy Panasa 65cali VT50. Chcę się przekonać, bo z założenia nie lubię plazm. ;-)

Nie musisz się przekonywać bo jest Sharp 80le645 i gra super.

Testowałem go podczas ME w Piłce - rewelacja.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Tu masz kilka wpisów.

Jest też test 70 Full leda.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie musisz się przekonywać bo jest Sharp 80le645 i gra super.

Testowałem go podczas ME w Piłce - rewelacja.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Tu masz kilka wpisów.

Jest też test 70 Full leda.

Czy ten Sharp to jest to samo co te słynne Elite w USA? ;-)

Czy ten Sharp ma jakieś szczególnie lepsze kąty widzenia niż konkurencja? Bo oprócz czerni, to w sumie kąty mnie interesują najbardziej szczególnie jako porównanie z plazmą.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niestety nie. Elite jest z Pioneerem Kuro i tylko na USA.

To nr 1 na rynku wśród LCD.

Czerń jest czarna.

Ale i cena również duża.

Tam masz wpisy tych którzy mieli prezentację tego modelu w domu i kupili.

Mowa o Sharpie 80LE 645 i są zadowoleni.

Wg mnie gra rewelacyjnie.

Poprosisz o prezentację w domu to sam się przekonasz .

Ja na powyższe linki nie mogę wjeść, bo dali mi miesięcznego bana do 14 lipca, za rzekome oszustwo przy typowaniu wyników meczu. 14 lipca już było, ale dalej tam nie mogę wejść. Ale mam to daleko w tyle :)

Sobie cwaniaczki bana powinni dać, za "nagrodę" jaką mi przysłali - koszulkę z przed czterech lat!!!

Kolego locker uważaj na cwaniaczków, bo i na tamtym powyżej i na tym forum to ci sami sprzedawcy grasują!

U mnie w mieście tacy sprzedawcy- cwaniaczki śmiertelnie się na mnie obrazili, jak część sprzętu kupiłem bezpośrednio u naszych dystrybutorów, z pominięciem ich lichwy! A sporo także sprowadziłem z USA.

!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.