Skocz do zawartości
IGNORED

Hajendowy interkonekt za trzy dychy!

Ururam Tururam

Rekomendowane odpowiedzi

fadeover

sorki, że nie na temat, ale jestem nowy (co niekoniecznie znaczy młody)

Chodzi mi o Twoją słynną na Forum płytkę. Czy jest jeszcze gdzieś do dostania?

Może szykujesz nową edycję?

Pozdr.

fadeover > fakt, ze moze niemam jakiegos sprzetu za 50 000 ale mysle ze i w przypadku Denona DCD 625 MKII i Nada 304 (ktory licytuje :-) i Maestro 130 cos jednak chyba dadza lepsze interkonekty. Fakt nie znam sie i jestem jeszcze zieolony, ale jeszcze moze ze mnie wyrosnie cos na podobienstwo audiofila :-))) Wszystkim dziekuje za rady, nawet fadeoverowi :-)))

Bodek --> zsobacz sobie tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i potem "diverses" oraz na samym dole w menu "testrequenzen" - czestotliwosci testowe do sciagniecia w mp3. strona po niemiecku ale chyba zrozumiesz o co chodzi:-)

pozdrawiam

paulinka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

_Cypis_ ->

Jak widzę jesteś "raczkujacy" w tym temacie to chetnie Ci pomogę w sprawie kabli. Napisz do mnie i podaj swój adres to Ci wyślę 2metry w prezencie włoskiego Tasker-a C-209.Dokupisz sobie wtyki i zrobisz sam dobry interconekt na poczatek. Jak jesteś zainteresowany to pisz, maila masz w "o mnie".Pozdrawiam.

C-209? Zrobiłem ale jest bas jakiś obszerny i brak wybudowania góry. Może do jasnych i tańszych systemów w sam raz??? Lepszy powinien być C-195 z wtyczkami CC-008 (wszystko z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Rzecz jest jak przypuszczam w jakosci ekranu i jego mocowania (może go po prostu sknociłem, bo C-209 ma ekranik dośc luźny z twardych drucików pocynowanych i łatwo go połamać).

Zrobiłem też pseudosymetryczny z Taskera C-128 - podobny rodzaj brzmienia ale zjawisko bardzo subtelne - na granicy sugestii.

Wydaje mi sie że znaczenie ma symetria lub asymetria pow. przekroju żyły pierwotnej w stosunku do powrotnej. W przypadku asymetrii występuje wrażenie jakby rozluźnienia na basie i jego wypchnięcia. Ale to tylko moje gdybanie.

Mnie pasuje Gotham względnie Monacor na tymże Gothamie - GAC-202. Lub Klotz instrumentalny (oznaczenie chyba YI-226).

pozdr.

Ukryta Zawartość

Qubric ->

Nie twierdzę że C-209 jest przewodem genialnym.Jest to przewód estradowy gdzie ma zastosowanie w mikrofonach. A to że mam tego przewodu trochę to zaproponowałem koledze na początek, niech sobie skleci i zobaczy czy mu będzie pasował tym bardziej że jest jeszcze "mołody" w te klocki. Nie ma nic do stracenia:)

Pozdrawiam

Ale ja mu nie zarzucam że jest zły - za 3,5zł/m :))) Gdzies pomiedzy sprężystością średnicy Monacora GAC-202 a wycofaniem Taskera C-209 jest mikrofonowy (symetryczny) Cordial i Tasker C-128. To sa takie bezpieczne kable - ani żywe, ani basowe, ani stłumione. Takie nijakie - czyli takie jak powinny być ;)

pozdr.

Wielkie dzięki, oczywiście ze skorzystam z darmowego kabelka :-) Maila juz wysłałem. Aha i zrobie również to co proponował mi wczesniej Qubric, tylko ze bardziej z lenistwa nie zrobie a zakupie na allegro :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jeszcze raz dzieki

Ukryta Zawartość

sprawdź jeszcze te kable, bo jakoś stebrne wtyki nie pasują mi do Cordiala po 7zł. za metr ;)

A za 40-50zł. masz już Monacora (do kupienia przez internet w sklepie dostepnym ze strony

Ukryta Zawartość

pozdr.

Ukryta Zawartość

_Cypis_ ->

O Cordiala zapytaj w sklepie muzycznym u Ostrowskiego ( róg A.Krajowej a Borowskiej ). Swego czasu kupowałem u nich jak jeszcze byli na Lwowskiej i cenowo byli tańsi niz sam Konsbud Audio :)

Pozdrawiam

_Cypis_ > Nie zrozumieliśmy się - moja aluzja w postaci zdania.... Do twojego sprzętu będzie w sam raz ;-)... nie była żadną licytacją sprzętu, była skierowana do braku jakiegokolwiek wpisu w twoim : o mnie , czyli do sprzętu widmo - a wiadomo do takiego pasują każde kable.

Widzę ,że trochę nadrobiłeś ;-) mało . Jeśli chcesz porad, najlepiej jak dokładnie opiszesz swój sprzęt w o mnie,

i jeśli napiszesz : potrzebuję kabel do głośników taki to a taki - to forumowiczom wystarczy kliknąć na twój profil i wszystko wiadomo. Tak od pewnego czasu działa to forum.

paulinka

Dzięki za info,ale płyt testowych posiadam troszkę. Bardziej interesuje mnie radosna twórczość fadeovera.

Przegapiłem ostetnią edycję bo zamówienia były na bocznicy. może KTOŚ by pożyczył płytkę na weekwnd.

Bym chociaż przegrał. Z góry dzięki.

• Redaktorzy

Płyta fadeovera jest chroniona, również, że tak powiem, moralnie. Nie wypada jej przegrywać, a i zdaje się przy przegrywaniu miejscami traci. Słyszałem (bardzo wstępnie) o koncepcji otwartego wydania tej płyty, wtedy chętni mogliby ją po prostu zakupić. A warto.

->Fadeover

Jak najbardziej masz racje. zaraz sie poprawie, aczkolwiek nie mam sie czym pochwalic. E ja nie złośliwie rzucilem tamtego posta, rowniez zartowalem, zreszta był przeca uśmiech :-) Dzieki za wszystkie rady, bardzo aktywne forum, wiele sie mozna dowiedziec i tez posmiac patrzac na BOCZNICE :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.