Skocz do zawartości
IGNORED

Ludzie chodzą po domach i proszą o jedzenie.

Zdzislav

Rekomendowane odpowiedzi

A moze by cos konstruktywnego na poczatek wymyslic i napisac? A potem wcielic w zycie bo samo sie nie zrobi.

pozdrawiam,

Najpierw musi dojrzeć świadomość potrzeby zmian, a to wymaga czasu. Pojedyncze jednostki nie są w stanie same zmienić systemu. Dopóki znowu ludzie nie pojmą, że podziały na plankton i "lepszych" , prawdziwych i nieprawdziwych Polaków to jedynie sposób na komfortowe i bezkarne obdzielanie się żłobem przez funkcjonariuszy systemu, nie ma szans. Jedyne, czego boi się zdegenerowana władza, to siły masy, którą pogardza. Dlatego tyle wysiłku wkłada, by ją skłócić ze sobą.

wy tu sobie dyskutujecie jak slepy z gluchym ale czas zaczac rzucac faktami

fakt pierwszy, 1/5 pracujacych to ludzie oplacani z naszych pieniedzy, patologia 1

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wy tu sobie dyskutujecie jak slepy z gluchym ale czas zaczac rzucac faktami

fakt pierwszy, 1/5 pracujacych to ludzie oplacani z naszych pieniedzy, patologia 1

Racja, ale wywal ich teraz na bruk. Trzeba bedzie dac im glodowe zasilki, a jak sie skoncza, to czesc z nich wyjedzie lub znajda zatrudnienie w innym kurwidolku. Pytania jest zasadnicze. Co ma generowac inne/nowe miejsca pracy? No gdzie zatrudniac tych ludzi? Polska nie bedzie juz tania montownia, bo przestala byc dla inwestorow tania. Nawet polskie firmy odziezowe szyja w Chinach, inne tez. Zastanawialem sie jakis czas temu z czego slynie Polska? I szczerze mowiac nie umiem powiedziec. Potrafie powiedziec wiecej o 8 krotnie mniejszej liczebnosciowo Norwegii, 4 krotnie mniejszej Szwecji, a o Niemcach nie ma juz nawet co mowic. Co my wlasciwie wytwarzany, z czego mamy zyc: Swiat zarabia na samochodach, elektronice uzytkowej, ropie, gazie, turystyce, filmie (tysiace miejsc pracy zwiazane z branza) etc. A my? Wiecie co w urzedzie pracy w Szczecinie oferowano bylym stoczniowcom? Cytat: "byli stoczniowcy uzyskali kwalifikacje instruktorów prawa jazdy, kucharzy małej gastronomii, lakierników samochodowych, ogrodników, florystów, fotografów, wizażystów, mediatorów sądowych, ochroniarzy… Jeden z dotychczasowych pracowników SSN został … masażystą"

Po prostu extra, zrozumie to ten, kto otarl sie o branze okretowa. Juz widze te lapy wyrobione przez lata pracy, ukladajace bukiet gozdzikow za 800 miesiecznie. A Tusk siedzi i zawija kolejne buble ustawowe w piekne sreberka z banda pozostalych nierobow, ktorzy z polityki zrobili swoj prywatny ring MMA. A kasa leci, Polacy uciekaja, reszta dogorywa, poza Zbychami i Zdzichami, ktorzy maja sie dobrze. Wielu tez sie udalo i maja cos za ciezka prace, ale w tym kraju malo zalezy od ciezkiej pracy, a przynajmniej nie jest to gwarant sukcesu, czy dostatku. Mozesz tyrac i miec gowno, lub znac odpowiednie osoby i w dosc lekki sposob sie nachapac. A przemysl? Moze by w tym miejscu muzea zrobic? :)

amen.Jeszce troche i bende dawal plusiki za glupote bo na nic innego nie ma co liczyc.

w kraju ktory jest w tej chwili jednym z lepszych w unii.Z najnizszym deficytem, z stosunkowo niskim bezrobociem z gwaltownie wzrastajaca iloscioą milionerów.Ale nie przejmuita sie Takie pisanie to doskonała terapia ..zajeciowa.Psychiatra takie opracowania kaze pisac w celu wyrzucenia z siebie frustracyji.Niektorzy maja nawet zalecenia pisania ksiazki.Tylko kto to czyta//Plankton.

I faluje.

a przy okazyji spytajcie gornikow i stoczniowców co zrobili z odprawami..wysokimi.Plankton wie ze nie zginie.

psychiatra nie jest potrzebny - jedynie porządny łomot. :)

Tak, jak za komuny, wystarczy sobie odpowiedzieć dlaczego , jeśli jest jest tak pięknie, to my spierdalamy z tego kraju a nie walą tu tłumy z całej Europy. Tyle w temacie.

Ilość milionerów można sobie wsadzić w dupę, razem z taką debilną propagandą. Za komuny tez byli tacy, co klepali aż im ręce puchły.

ludzie wyjedzaja i przyjedzaja i tak jest w calej europie.Sam osobiscie poznalem szwajcara robiacego u niemca ,iranczyka u szwajcara.Nie napinajcie sie tak znowu.My to jeszcze nie szwajcaria. na razie musza wam wystarczyc...ukrainki.

amen.Jeszce troche i bende dawal plusiki za glupote bo na nic innego nie ma co liczyc.

w kraju ktory jest w tej chwili jednym z lepszych w unii.Z najnizszym deficytem, z stosunkowo niskim bezrobociem z gwaltownie wzrastajaca iloscioą milionerów.Ale nie przejmuita sie Takie pisanie to doskonała terapia ..zajeciowa.Psychiatra takie opracowania kaze pisac w celu wyrzucenia z siebie frustracyji.Niektorzy maja nawet zalecenia pisania ksiazki.Tylko kto to czyta//Plankton.

I faluje.

a przy okazyji spytajcie gornikow i stoczniowców co zrobili z odprawami..wysokimi.Plankton wie ze nie zginie.

Przepraszam, ale nie jestes czlowiekiem inteligentnym. Dyskusja z toba, to jak probowa rozmowy z chomikiem, ze nie warto zakopywac pod trocinami starej marchewki, bo jutro dostanie swieza. Debilna logika, choc w sumie calkowity jej brak, Tak tak, te odprawy powinny im starczyc do konca zycia, a ze prace stracili, co tam...... muls im to wyjasni. Idz i powiedz im to w twarz. Do konca zycia ze szpitala nie wyjdziesz....

ludzie wyjedzaja i przyjedzaja i tak jest w calej europie.Sam osobiscie poznalem szwajcara robiacego u niemca ,iranczyka u szwajcara.Nie napinajcie sie tak znowu.My to jeszcze nie szwajcaria. na razie musza wam wystarczyc...ukrainki.

Wyjezdzaja, bo nie chca miec 2 tysiace euro, wola 5. Polak jedzie, bo nie ma z czego splacic kredytu, a czesto za co zyc. Czy naprawde taki tepy jestes, czy tylko sie zgrywasz?

Nie ma znaczenia, co sobie popieprzysz. Po przekroczeniu masy krytycznej reakcja jest i tak nieodwracalna. System, który funkcjonuje na zasadach znajomego króliczka musi się rozpieprzyć, bo się sam nie wyżywi. Kredyty jedynie nieco ten upadek odwlekają w czasie.

W tym przypadku liczy się jedynie masa, która nie ma nic do stracenia.

mario nie smiesz mnie.Faktycznie jestes malo inteligentny.Prace traca wszyscy na calym swiecie tym w bardzo bogatych panstwach.Z tych bardzo bogatych panstw rowniez wyjezdzaja zeby miec wiecej i placic mniejsze podatki .Tez maja kredyty.To jest rzecz normalna na calym swiecie a teraz nawet bardziej normalna niz kiedys w epoce globalizacji.Ja sie smieje bo twoje glupoty to ja tu mam caly czas.Tak dyskutuje pierwszy lepszy na schodeczkach przed kosciolem.Wybacz ale nie chodze do kosciola.

na calym swiecie kazdy system funkcjonuje na zasadzie kroliczka.Nawet w usa w prywatnych firmach jest to .samo.Prywatyzowac i pozbyc sie.To znowu plankton krzyczy ...wyprzedajom.jak dzieci.

a tak generalnie jest to sprawa medialna .Na tym leca rzady bo plankton musi falowac.Ale ta sprawa jest ..bez znaczenia.

mario nie smiesz mnie.Faktycznie jestes malo inteligentny.Prace traca wszyscy na calym swiecie tym w bardzo bogatych panstwach.Z tych bardzo bogatych panstw rowniez wyjezdzaja zeby miec wiecej i placic mniejsze podatki .Tez maja kredyty.To jest rzecz normalna na calym swiecie a teraz nawet bardziej normalna niz kiedys w epoce globalizacji.Ja sie smieje bo twoje glupoty to ja tu mam caly czas.Tak dyskutuje pierwszy lepszy na schodeczkach przed kosciole.Wybacz ale nie chodze do kosciola.

Moze i malo inteligentny, ale i tak duzo bardziej niz ty. Na swiecie jeszcze gwalci sie male dzieci, oblewa kwasem twarz zgwalconym kobietom, gwalci ministrantow, wysadza w powietrze budynki. Na swiecie handluje sie ludzmi, bronia i zmusza do prostytucji. Tak wiec spoko, na swiecie rozne rzeczy sie dzieje. A do kosciola nie chodze, bo w ogole jestem niewierzacy. A Rydzyka sluchasz??

rydzyka slucham bo bardzo go lubiem.mam go jako wzorzec idioty.Muszem do CZEGOS miec odnosnik.W zwiazku z tym ze na swiecie to wszytko sie dzieje to musisz sie pogodzic ze u nas... rowniez.

na calym swiecie kazdy system funkcjonuje na zasadzie kroliczka.Nawet w usa w prywatnych firmach jest to .samo.Prywatyzowac i pozbyc sie.To znowu plankton krzyczy ...wyprzedajom.jak dzieci.

Funkcjonuje dopóki, wystarczająca masa krytyczna nie uzna, że nie ma nic już do stracenia.

Czy się to podoba czy nie, to nie ma znaczenia. Żadna ideologia nie ma tu znaczenia.

System może funkcjonować, ludzie mogą tolerować 'króliczki" jedynie w przypadku, że sami tez mają coraz lepiej.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Na swiecie jeszcze gwalci sie male dzieci, oblewa kwasem twarz zgwalconym kobietom, gwalci ministrantow, wysadza w powietrze budynki.

Stop, stop kolego. Jesteś już o krok. Prawo Godwina się kłania.

nie ma tu nic z tolerowania.Ludzie nigdy nie stoleruja kogos kto ma lepiej w polsce.A kroliczki sa drobna sprawa w calosci.ale duza medialnie.

To jednym zdaniem mi powiedz, czy uwazasz, ze w Polsce jest dobrze, czy jest to kraj szans dla mlodych ludzi,?? Bez kombinowania i plywania. Tak, czy nie.

nie ma tu nic z tolerowania.Ludzie nigdy nie stoleruja kogos kto ma lepiej w polsce.A kroliczki sa drobna sprawa w calosci.ale duza medialnie.

To co Ty sobie tu uważasz, nie ma żadnego znaczenia. Liczy się masa, która ma tego dosyć. Ile jest króliczków tez nie ma ma znaczenia. Może być tylko jeden i tak nic to nie zmieni.

To jednym zdaniem mi powiedz, czy uwazasz, ze w Polsce jest dobrze, czy jest to kraj szans dla mlodych ludzi,?? Bez kombinowania i plywania. Tak, czy nie.

Nie ma znaczenia co on uważa. Ważne jest, co ma do stracenia.

W Polsce jest źle. Szanse dla młodych ludzi są zbyt małe i w zbyt małej ilości.

Tyle że, po wprowadzeniu w życie postulatów wynikających z lewicowego chciejstwa tłumu będzie jeszcze gorzej.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

W Polsce jest źle. Szanse dla młodych ludzi są zbyt małe i w zbyt małej ilości.

Tyle że, po wprowadzeniu w życie postulatów wynikających z lewicowego chciejstwa tłumu będzie jeszcze gorzej.

To też nie ma znaczenia.

Czy mona przypisywać lewicowość albo prawicowość wybuchowi bomby atomowej?

Ciekawi mnie jednak prosta odpowiedz mulsa, skoro odrzuca kazdy argument. Nawet smierc wieloryba moze byc postrzegana w pozytywnym swietle, zawsze to mniej kup w oceanie. Tak wiec czekam, bo sie cos zawiesil pan pyskaty. Zwykle reagowal po 2 minutach.

PS. muls, mieszkasz w mieszkaniu, ktore dostales za komuny, czy splacasz kredyt?

Ciekawi mnie jednak prosta odpowiedz mulsa, skoro odrzuca kazdy argument. Nawet smierc wieloryba moze byc postrzegana w pozytywnym swietle, zawsze to mniej kup w oceanie. Tak wiec czekam, bo sie cos zawiesil pan pyskaty. Zwykle reagowal po 2 minutach.

PS. muls, mieszkasz w mieszkaniu, ktore dostales za komuny, czy splacasz kredyt?

po charakterze rozmowy - rodzina zalatwila prace, panstwowa prace, w panstwowej pracy pochyali mu dodatkowe zrodla dochodu, dom odziedziczyl, oderwanie od rzeczywistosci

takim to zawsze jest dobrze - tylko ze to jest szkoda dla spoleczenstwa utrzymywanie osobnikow malo wartosciowych a majacych dobry start

teraz ludzie poprzedniego systemu tez maja super, przescigaja sie w chwaleniu sie kto ma wieksa emeryture i kto ja wczesniej dostal,

ale ja jestem mlody i zadna z wymienionych rzeczy juz nigdy mi sie nie bedzie nalezala a za kazda z tych rzeczy musza ja placic

Generalnie sadze, ze pewne dyskusje wymagaja empatii, szerszych horyzontow, zdolnosci przekrojowego spojrzenia na problem i pewnej analitycznosci. Wielu jednak dyskutuje o sniegu, choc sa murzynami z Sahary. A tacy jak wiadomo, snieg znaja na wylot. Coz, mozna przezyc wiele lat i wciaz byc glupcem.

w polsce tak jak i w wiekszosci panstw europy najbardziej dotkliwie cierpia mlodzi.Co dodatkow powoduje ich frustracje i zniechecenia na wczesnym etapie zycia.Tyle ze ta sytuacja dotyka wiekszosc mlodziezy w europie i nie tylko.Studiowanie dla studiowania to normalny etap opozniania bezrobocia.Teraz to sie dodatkow skonczy bo zamykane sa uczelnie z powodu nizu.Zabawiasz mnie prostymi pytaniami ktore wprost wala mnie z nog.Tyle ze odpowiedZ na kazde wymaga kontekstu i paru innych wiadomosci.Zle jest wszedzie Taka prosta odpwiedz zamyka temat ktory was usatysfakcjonuje.Natomiast mario czy ja ci odpowiem za dwie minuty czy za dwa dni???nie wiem.zwykle na idiotyzmy typu ile mam mieszkan nie odpowiadam.Moge dodac ze ma trzy samochody.To taka standartowa odpowiedz..dla idiotów.i

po charakterze rozmowy - rodzina zalatwila prace, panstwowa prace, w panstwowej pracy pochyali mu dodatkowe zrodla dochodu, dom odziedziczyl, oderwanie od rzeczywistosci

takim to zawsze jest dobrze - tylko ze to jest szkoda dla spoleczenstwa utrzymywanie osobnikow malo wartosciowych a majacych dobry start

teraz ludzie poprzedniego systemu tez maja super, przescigaja sie w chwaleniu sie kto ma wieksa emeryture i kto ja wczesniej dostal,

ale ja jestem mlody i zadna z wymienionych rzeczy juz nigdy mi sie nie bedzie nalezala a za kazda z tych rzeczy musza ja placic

to doprawdy straszne.Trzeba sie było urodzic Zamoiskim.I CO TERAZ zrobisz biedaku???ja mysle ze ty akurat nie nadajesz sie na zadne spoleczenstwo.

takim to zawsze jest dobrze - tylko ze to jest szkoda dla spoleczenstwa utrzymywanie osobnikow malo wartosciowych a majacych dobry start.>>>>..a to perełka planktonu.Mysle ze dopiero zaczał sie golic.

Generalnie tasmy serafina znowu spowodowaly falowanie planktonu.Plankton ma czym zyc.Plankton mysli ze politycy ida zeby dopiero co ogolony facet mial juz to co mu sie nalezy.Jak wy mi sie PODOBACIE.

Generalnie sadze, ze pewne dyskusje wymagaja empatii, szerszych horyzontow, zdolnosci przekrojowego spojrzenia na problem i pewnej analitycznosci. Wielu jednak dyskutuje o sniegu, choc sa murzynami z Sahary. A tacy jak wiadomo, snieg znaja na wylot. Coz, mozna przezyc wiele lat i wciaz byc glupcem.

Nie wymagaj od młotka żeby robił za skrzypce.

to ma byc zlota? bo to raczej ..cienkie,

cienkie zloto kubriczek.Takie socjalistyczne.

swoja droga mozna zrozumiec plankton.Jak tu zyc bez tasm serafina,tasm beeger,tasm michnika....Jak zyc panie premierze.

socjalistyczy to ty jesteś, taka chodząca skamielina, pozostałość reżymu dobrze pływająca w bagienku obecnej rzeczywistości. I udzielająca innym dobre rady sobiesława zasady.

kuriczku zeby roztrzygnac twoj dylemat i paru jeszcze innych idotow to za komuny byłem w aparacie wladzy i mialem udzialy w akcji zelazo.Zostaly z tego cztery wille i pare milinow.Łagodnie weszlem w kapitalizm i wygralem na giedzie po znajomosci nastepne pare milonow.samochy trzy i jeden pies.Wiem ze tym zyjesz jak reszta planktonu.

nie masz szans.Mozesz sie conajwyzej opic.

Nie ma znaczenia co on uważa. Ważne jest, co ma do stracenia.>>.teraz zauwazylem.Zlota mysl dobrZe odtwarzajaca psychologie tlumu.

Być może dla niektórych przykład Niesiołowskiego jest tą kumulacją własnego bytu ale większości to po prostu wisi. Wiszą im również taśmy Serafina, tak jak wisiały i Beger. To jedynie rajcuje ludzi poziomu Serafina i właśnie Nesiołowskiego tak jak Kaczyńskiego brzoza w Smoleńsku.

Najśmiesniejsze jest w tym, że ci "bohaterowie: i wszystkowiedzacych "panichów" tych czasów myślą, że świat toczy się wokół ich dupy. Gówno prawda. Swiat i Polska wygląda inaczej niż na Wiejskiej.

Kretyni uważają, że ludzie mają dość jedynie z powodów powyższych i że oto nasila się walka wyborcza.

Bez taśm byłoby tak samo gówniano i tego nic nie zmieni. Akurat młody to właśnie gówno interesuje. Dal nich ważny jest start życiowy, założenie rodziny i możliwość jej utrzymania. Oraz żyć godnie i mieć wizję spełnienia swoich marzeń.

Na zatrzymanie skretynienia i arogancji "elit" spowodowaną niepohamowaną, histeryczną chciwością może zadziałać jedynie strzelenie w pysk.

Bo gdyby zlotomysliwy sie zastanowił to o jakiej stracie mowa.Czyzby tasmy serafina mialy zrobic rewolucje...i beda zabierac bogatym??Czasami ochota powiedzenia czegós mondrego zabierała ochote myslenia.

Bez taśm byłoby tak samo gówniano i tego nic nie zmieni. Akurat młody to właśnie gówno interesuje. Dal nich ważny jest start życiowy, założenie rodziny i możliwość jej utrzymania. Oraz żyć godnie i mieć wizję spełnienia swoich marzeń...>>>.no dobra ale takie landszafciki to u ciotki na scianie.

i zeby mieli slonce co dzien a drugi dzien deszcz ale niezawielki.

ja mam powazniejsze marzenia i nie chodze po prosbie.

To mniej wiecej jak z nauczycielami.Jedni maja 1600 i nic nie da sie zrobic .Inni maja 8000 i nie narzekaja.Lataja, udzielaja korepetycji ,zakladaja kursy.Mogliby wiecej ale daja sobie stop.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.